Dodaj do ulubionych

Zdazyliscie z zeznaniem podatkowym?

31.05.08, 08:21
Ja bym chyba musiala je robic po nocach, bo aktualnie pracuje za dwie osoby (a
zarabiam za polwink. POza tym wciaz nie mam jeszcze Kirchensteuerbescheidu za
zeszly rok (w Bawarii dostaje sie go osobno, przychodzi po ok. 2 miesiacach od
wlasciwiego Einkommensteuerbescheid), a przeciez powinnam podac w zeznaniu,
ile w zeszlym roku tego podatku mi zwrocono.
Obserwuj wątek
    • jessi_a Re: Zdazyliscie z zeznaniem podatkowym? 31.05.08, 08:32
      juz nawet zwrot dostalam.
      • annajustyna Re: Zdazyliscie z zeznaniem podatkowym? 31.05.08, 09:08
        Wlasnie wyslalam mejlem wniosek o przedluzenie...Zwrotu nie dostaniemy, w
        najlepszym razie wyjdziemy na zero. Co ciekwasze - zarabiam ok. 30% zarobkow
        mojego meza, czyli wg wszelkich zasad nie powinny wychodzic nam doplaty, a jednak...
        • jessi_a Re: Zdazyliscie z zeznaniem podatkowym? 31.05.08, 09:10
          a jaki macie klasy podatkowe, pewnie III i V?
          • annajustyna Re: Zdazyliscie z zeznaniem podatkowym? 31.05.08, 09:17
            Pfui, bzdure napialam powyzej: zarabiam ok. 30% naszych zsumowanych dochodow.
            Tak, mamy III i V.
            • jessi_a Re: Zdazyliscie z zeznaniem podatkowym? 31.05.08, 09:19
              przejdzcie na czworki, to nie bedziecie doplacac.
              • annajustyna Re: Zdazyliscie z zeznaniem podatkowym? 31.05.08, 09:21
                Zastanawialismy sie, ale wolimy zyskiwac najpierw ok. 200 € na miesiac, a potem
                oddac ze 100...Fakt, ze w przeciwnym wypadku nam bym z pare tysiecy dodali.
                • czajnik40 Re: Zdazyliscie z zeznaniem podatkowym? 31.05.08, 09:29
                  ja skladam i wzdycham sad
                  Krysiu, tutaj rachunek porownawczy: www.der-gehaltsrechner.de/Steuerrechner.php
                  • annajustyna Re: Zdazyliscie z zeznaniem podatkowym? 31.05.08, 09:35
                    Zyskujemy 700 € (ale duzo). Z tym, ze ja mam cala kupe odpisow i de facto
                    wyjdziemy na zero badz oddamy ze 100 e panstwu (albo sie zdziwie, jak wszytsko
                    dokladnie wylicze).
                    • jecki.p od tego jest 31.05.08, 10:19
                      dr Egidius R., ktorego czasem nazywam pieszczotliwie Igusiem...
                      smile
                      j.
                      • nana_c czemu tyle doplacacie? 31.05.08, 15:11
                        Ja zawsze dostaje zwrot- a cala procedura wypelniania na drodze tradycyjnej trwa
                        popoludnie u mnie w domu, pól godzinki w poczekalni w urzedzie, na
                        rozpatrzenie potrzebuja 3-4 tygodnie, i piniadz dzwoni na koncie smile))
                        • annajustyna Re: czemu tyle doplacacie? 31.05.08, 19:33
                          Ja robie zeznanie tez pol dnia. Ale nie mam sil sie do tego zabrac, tym
                          bardziej, ze mam kupe rozliczen. I, drogi J., zaden doktor Edigius nie zbierze
                          za mnie do kupy wszytskich Belegow - musze to i tak zrobic (kolejne pol dnia), a
                          dra Edigiusa nie potrzebuje, bo sama UMIEM zrobic zeznanie. Jakbym nie umiala,
                          to tez bym poszla do jakiegos Dra...
                          • nana_c Belege 31.05.08, 19:48
                            @annajustyna
                            Wszystkie "swistki", rachunki, ubezpieczenia, kwitki, itp, na pewno masz w
                            ordnerach.
                            Ja sporzadzilam sobie jeszcze liste, na co mam zwrócic uwage, i zeby nie
                            zapomniec przy rozliczeniu i wypelnianiu. Uzywam jej co roku smile
                            W ten sposób mój czas nad rozliczeniem jeszcze sie minimalizuje, no i niczego
                            nie zapomne podac.
                            • annajustyna Re: Belege 31.05.08, 22:25
                              Wlasnie to zajmuje mi pol dnia (z przerwami na jedzenie, zakupy, sprzatanie etc.)
                              • aptus Re: Belege 31.05.08, 22:38
                                annajustyna napisała:

> Wlasnie to zajmuje mi pol dnia (z przerwami na jedzenie, zakupy,
                                sprzatanie etc
                                > .)

Przeciez mozemy probowac zyc niebanalnie.Wszystko zalezy od Ciebie.
                                Banalnosc w zyciu mozna albo wyeliminowac albo minimalizowac.
                                • annajustyna Re: Belege 01.06.08, 08:27
                                  To jakas glebsza mysl - sugerujesz, ze mam lezec caly dzien i koncentrowac swoje
                                  sily tylko na grzebaniu w papierach?
                                  • aptus Re: Belege 01.06.08, 23:49
                                    annajustyna napisała:

> To jakas glebsza mysl - sugerujesz

Jest mnostwo ludzi z kasa i kariera,ktorzy wkurzenie egzystencja
                                    niewolnika wlasnie kasy-kariery-komfortu-etc; czyli to co miedzy
                                    innymi definiuje sie jako kryteria sukcesu i szczescia w naszej
                                    cywilizacji, maja w pewnym momencie wszystkiego dosyc.Kupuja kawalek
                                    ziemi wyprowadzaja sie do natury,na wies,etc. Zyja z tego co im
                                    przyniosa ich zbiory i sa mega szczesliwi

, ze mam lezec caly dzien i koncentrowac swoj
                                    > e
                                    > sily tylko na grzebaniu w papierach?

Wybor nalezy do Ciebie.Mozesz robic sama a mozesz oddac do
                                    Steuerberater.Wybor na lezy do Ciebie Anna-Justyna.

dyskutujecie o kasie albo o jakich banalnych tematach.
                                    EM zaczyna sie za tydzien a tutaj w forum ludzie zainteresowani
                                    rozliczeniami podatkowymi albo rachunkami za prad.
                                    Dla mnie totalnie niezrozumiale.
                                    • jessi_a aptus 02.06.08, 06:25
                                      ja mam podzielnosc uwagi.

A poza tym czlowiek nie samymi igrzyskami zyje.
                                      • bo4630 Re: aptus 02.06.08, 07:49
                                        jessi_a napisała:

> ja mam podzielnosc uwagi.

Czy to ma coś wspólnego z rozdwojeniem jaźni?
                                        ;DDD
                          • jecki.p nun, liebe botoxi, 31.05.08, 22:01
                            kann es sein, dass meine Zeit etwas kostbarer ist ?
                            mit anderen Worten: dieser Scheiß interessiert mich einen Dreck !
                            smile)
                            j.
                            • bo4630 ebenfalls;DDD 31.05.08, 23:48

• gadupa Re: ebenfalls;DDD 01.06.08, 10:20
                                Jecki robi tylko spam. Od kiedy czas takiego bezrobotnego pryszcza moze cos
                                kosztowac?
                                • jecki.p Re: ebenfalls;DDD 01.06.08, 10:28
                                  dupe - wiadomo - kazdy ma,
                                  ale coz ma powiedziec ga???

j.
                                • bo4630 widzisz gadupo, czasami szkoda marnowac czasu 02.06.08, 00:58
                                  na chodzenie do pracy.
                                  Pieniadz robi pieniadz.
                        • bo4630 u mnie piniadze nie dzwonia:(((( 31.05.08, 20:28
                          szeleszczasmile)))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka