Dodaj do ulubionych

Don Kichot i Sancho Pansa

23.06.09, 10:23

Dlaczego w USA komunizm nie miał szans?

A bo w Ameryce byli dzielni ludzie, którzy poświęcili swe życie w walce z komunizmem.

Jednym z nich był:

Joseph Raymond McCarthy

To głównie Jemu ludzkość zawdzięcza, że kolebka demokracji nie została splugawiona przez komunizm. I tak demokracja mogła się rozprzestrzeniać na cały świat.

Makkartyzm uratował nas od komunizmu.

Cytat(...)
Ze znikomymi lub nieistniejącymi dowodami jego oskarżeń, McCarthy opierał się na pomówieniach, donosach i inuendach w celu zniszczenia reputacji swoich przeciwników (styl obecnie znany, jako 'makkartyzm'). W 1954, telewizyjna relacja pozwoliła milionom oglądać metody McCarthe'go poraz pierwszy, co obudziło falę oburzenia i spowodowało oficjalną cenzurę jego działalności. Zmarł w wieku 49 lat na skutek komplikacji spowodowanych alkoholizmem"
(...)

pl.wikipedia.org/wiki/Makkartyzm
Ale kto uratuje nas od faszyzmu?

Spokojnie!

Nic nam w Europie nie grozi!

Dzielny Absztyfikant i jego giermek Januszek ciągną podobnie jak Don Kichot i Sancho Pansa poprzez europejskie fora i obcinają faszystowskiej hydrze jej odrastające parszywe łby.

To głównie dzięki

Absztyfikantyzmowi nasze dzieci i wnuki mogą spokojnie spać. Nic im nie grozi.

Absztyfikant i jego dzielny giermek Januszek czuwają!

PS

Tylko walka z faszyzmem w USA jeszcze nie jest należycie zorganizowana!

Patrz:

Cytat(...)
Prawie rok temu pół mili 160. drogi ekspresowej pod Springfield w stanie Missouri zaadoptowali miejscowi neonaziści. Dzięki temu tysiące przejeżdżających tam codziennie kierowców widzą tabliczkę z nazwą: "Ruch Narodowych Socjalistów".
(...)

tiny.pl/32cs
Kto tym razem uratuje Amerykę?
Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Don Kichot i Sancho Pansa 23.06.09, 10:25
      Cos tu nie gra: "dzięki Absztyfikantyzmowi nasze dzieci i wnuki mogą
      spokojnie spać."
      Czemu z tych samych powodow Januszek nie moze sie spokojnie wyspac?
      • thunder-mug Er steht oben auf dem Wachturm! 23.06.09, 10:50
        lepian4 napisał:

CytatCzemu z tych samych powodow Januszek nie moze sie spokojnie wyspac?

A nu, a bo on ciągle czuwa!

Er steht oben auf dem Wachturm!
        • lepian4 Re: Er steht oben auf dem Wachturm! 23.06.09, 11:10
          To sie nazywa serwis:
          krotko, zwiezle i na temat!!!!
          Nie to co koledzy po drugiej stronie rzeki: najpierw obiecuja
          wyklady, a pozniej dupe wypinaja
          • mieux Re: Er steht oben auf dem Wachturm! 23.06.09, 13:17
            >najpierw obiecuja wyklady, a pozniej dupe wypinaja

Artystycznie dupę wypina się po koncercie. Może jeśli chodzi o wykłady dupę
            wypina się na początku.
            Cierpliwości więc, najpierw dupa, potem wykład smile
            • lepian4 Re: Er steht oben auf dem Wachturm! 23.06.09, 13:51
              Uprzejmie dziekuje za tak cenne informacje.
              Jestem prostym czlowiekiem i nie znam sie na tka skomplikowanych
              sprawach. Dla mnie zaszczytem jest mozliwosc podyskutowania z ludzmi
              madrymi, roniez na tym forum. Mozesz mi wierzyc, ja sie cholernie
              ucieszylem, gdy wlasnie ktos z chmur znizyl sie do mojego padolu i
              rzekl: a moze chcesz wyklad?
              • mieux Re: Er steht oben auf dem Wachturm! 23.06.09, 14:02
                > a moze chcesz wyklad?

Powiedz o czym ma być, na kiedy i na ile stron.
                Od matematyki wyższej poprzez UE aż do szydełkowania.
                Tylko nie o gadach wymarłych bo to już nużące smile
                • thunder-mug Może to Cię tak fascynuje? 23.06.09, 14:15
                  mieux napisała:

Cytatmatematyki

Liczba 18 !

Może to Cię tak fascynuje?
                  • mieux Re: Może to Cię tak fascynuje? 23.06.09, 14:18
                    > Liczba 18 !
                    > Może to Cię tak fascynuje?

Maturzystki Ci w głowie?
                    • thunder-mug Nie rżnij głupa! 23.06.09, 14:46
                      mieux napisała:

Maturzystki Ci w głowie?
                      -------------------------------
                      • mieux Re: Nie rżnij głupa! 23.06.09, 16:34
                        równie dobrze:
                        1 - początek
                        8 leniwe (w poziomie) - nieskończoność, czyli to co na końcu, którego nie ma.
                • lepian4 Re: Er steht oben auf dem Wachturm! 23.06.09, 14:26
                  Masz racje o gadach nie warto dyskutowac, dokladnie o dinogadach.
                  Gady wymarly, kosci wszedzie sie walaja. Co gorsza, naukowcy juz sie
                  dawno przyznali, ze zle oszacowali ich mase, a my ciagle ogladamy w
                  mediach tluste gadziny.

O szydelkowaniu nic nie wiem, a zawsze mi sie podobalo. To takie
                  wspomnienie z dziecinstwa. Moja babcia zawsze cos tam szydelkowala,
                  ale nic z tego nie pojalem. Wiec slucham grzecznie pani Mieux.
                  • mieux Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 23.06.09, 16:42
                    Szydełkowanie
                    Część pierwsza. Wprowadzenie.

W zależności od użytych materiałów, wybranego wzoru oraz staranności wykonania,
                    szydełkując otrzymujemy dziadostwo lub sztukę ludową, lub oryginalny element stroju.
                    Jeśli użyta nitka jest podobna do wełny otrzymamy dziadostwo, np. moherowy beret.
                    Jeśli wykonamy robótkę starannie kordonkiem lub inną nitką przeznaczoną do
                    szydełkowania wg wzoru książkowego czy ściągniętego ze starej serwetki, to
                    otrzymamy sztukę ludową.
                    Aby otrzymać oryginalne dzieło potrzeba oryginalności.Oryginalność można znaleźć
                    na stronie
                    forum.gazeta.pl/forum/f,51283,Diaspora_Polska_w_Niemczech.html
                    • lepian4 Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 23.06.09, 17:09
                      O moj Boze, ale sie wzruszylem! Kiedy moge zadac rzeczowe pytania?
                      • mieux Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 24.06.09, 15:59
                        > ale sie wzruszylem! Kiedy moge zadac rzeczowe pytania?

Pytaj młody człowieku, dopóki masz ochotę.
                        • lepian4 Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 24.06.09, 18:07
                          To moze na poczatek skromne pytanie: co to jest robótka wykonana
                          kordonkiem?
                          • mieux Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 25.06.09, 13:42
                            Są różne rodzaje włóczek i nici do robótek ręcznych. Różnią składem (np. 100%
                            bawełna), grubością i kolorem. Do nich należy dobrać odpowiedni numer szydełka,
                            drutów czy igły (gdy się haftuje ręcznie lub maszynowo).
                            Kordonek jest nicią bawełnianą, kiedyś bardzo popularną. W zależności od
                            grubości można nim ozdabiać chusteczki, robić serwetki, koronki, aplikacje czy
                            dzianiny. Nie wygląda efektownie i nie jest na topie.

Dużo ciekawszy efekt otrzymuje się ze sznurka szarego i kolorowego (kosze,
                            torby, paski, łączenia) oraz z nici błyszczących, w tym koloru srebrzystego i
                            złotego.
                            Nie mam oczywiście na myśli badziewia, które najczęściej jest w sprzedaży czy na
                            karkach bab.
                            Jeśli ktoś zna tylko słupki, półsłupki, oczka ścisłe i łańcuszka to lepiej żeby
                            wziął się za cegły a nie szydełko.
                            • lepian4 Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 25.06.09, 13:48
                              Uff, ale ciezki kierunek sobie wybralem!!!!

• mieux Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 25.06.09, 14:08
                                To możemy zmienić na masaż.
                                Masaż jest teraz bardzo popularny i niewielu klientów wie, że są nabijani w butelkę.
                                Mogę Ci przedstawić opinie masażystów, techniki masażu i jak wyrolować klienta w
                                salonie masażu.
                                Jestem po 200 godzinach kursu, więc wiem więcej niż klient i z uczciwości nikomu
                                masażu nie polecę.
                                No, chyba, że masaż punktowy, lecz to nie salonie masażu, bo technicy masażu
                                wcale go nie potrafią.
                                • lepian4 Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 25.06.09, 15:24
                                  Przyjmuje propozycje. Jednak chetnie bede kontynuowal wczesniejszy
                                  kierunek. Ty, w swym wykladzie, cala uwage skupilas na elementach
                                  kulturo- badziewiotworczych. Mysle, ze takie szydelkowanie to fajna
                                  forma relaksu. Cos na wzor yogi: stekasz na czworakach, pozniej
                                  wstajesz i czujesz sie odprezona.
                                  • mieux Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 25.06.09, 18:43
                                    Nie traktuję szydełkowania jako relaksu. Relaks to jest może dla tych, którzy
                                    dziesiąty raz robią taką samą serwetkę.
                                    Szydełkowanie jest jedną z form twórczości, o ile oczywiście samodzielnie
                                    wymyśla się wzory i wykonuje je jeden raz.
                                    Bardzo dawno temu wykorzystałam szydełko do łączenia elementów wyciętych z
                                    materiału. Efekt był niesamowity. To była błyszcząca czerwona bardzo gruba
                                    nitka, którą wykonałam także zdobienie szydełkowe. Oczywiście nie słupki i
                                    półsłupki, bo te akurat zawsze mnie wkurzają. Są dla mnie synonimem tępego
                                    umysłu. Od tego się zaczyna, tak jak w tańcu zaczyna się od liczenia kroków.
                                    Jeśli jednak ktoś ciągle patrzy na kroki nigdy nie będzie tancerzem i nigdy nie
                                    pozna smaku tańca. Podobnie jeśli nie wyjdzie się we wzorach i zastosowaniach
                                    szydełkowania poza książki, nie uzyska się nigdy zachwycającego efektu.
                                    Lubię, gdy ktoś coś robi dobrze, cokolwiek by to było.
                                    Czy nigdy nie było Ci żal facetów, którzy nosili berety zrobione przez swoje żony?
                    • jessi_a Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 23.06.09, 20:02
                      mieux napisała:

> Aby otrzymać oryginalne dzieło potrzeba oryginalności.Oryginalność
                      można znaleź
                      > ć
                      > na stronie
                      > forum.gazeta.pl/forum/f,51283,Diaspora_Polska_w_Niemczech.html

Q.M.
                      • lepian4 Re: Uczelnia im. Lepiana zaprasza na wykłady 24.06.09, 04:05
                        Jessi napisala Q.M.!!! Co to bedzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka