Dodaj do ulubionych

To forum idzie na psy...

10.12.04, 03:53
..poziom zaczyna byc zenujacy.
Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • uller Re: To forum idzie na psy... 10.12.04, 08:44
      Krytykuje się łatwo, gorzej z wymyślaniem łamigłówek. Cyniku wszystko w twoich
      rękach. Nikt nie zabrania ci publikować ambitnych i ciekawych zadań.
      • Gość: eMPiotr Re: To forum idzie na psy... IP: *.pl / *.zlo.cxt.pl 10.12.04, 17:15
        A poza tym nie musisz tu wcale zaglądać ... PM
        • Gość: Kmieciu Re: To forum idzie na psy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 01:44
          Popieram !!!
          (...zgadzam się z przedmówcą...)

Cyniku nie musiasz tu wcale zaglądać.
          To forum dawno już zeszło na psy i teraz nazywa się:
          Forum łamigłówkowe dla ćwierćinteligentnych cieciów.
          • cynik5 Re: To forum idzie na psy... 11.12.04, 03:17
            Gość portalu: Kmieciu napisał(a):

> Popieram !!!
            > (...zgadzam się z przedmówcą...)
            >
            > Cyniku nie musiasz tu wcale zaglądać.
            > To forum dawno już zeszło na psy i teraz nazywa się:
            > Forum łamigłówkowe dla ćwierćinteligentnych cieciów.

Musze stwieredzic ze Twoj przedmowca byl (jest) raczej niegrzeczny, a moze Go
            zle zreozumialem.
            Ano nie trza rzucac perel miedzy wieprze jak wieszcz pisal....
            • Gość: Cieć Re: To forum idzie na psy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 05:14
              Noooooooooooooo...........
            • bigda Re: To forum idzie na psy... 11.12.04, 16:59
              > Ano nie trza rzucac perel miedzy wieprze jak wieszcz pisal....

Tego nie napisał żaden wieszcz. To cytat z biblii.
              Bigda
              • republican Re: To forum idzie na psy... 11.12.04, 19:51
                bigda napisała:

> > Ano nie trza rzucac perel miedzy wieprze jak wieszcz pisal....
                >
                > Tego nie napisał żaden wieszcz. To cytat z biblii.
                > Bigda
                Racja
                Mateusz 7:6
                www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew%207:6;%202%20Peter%202:22
                Ale ogolnie biorc zgadzam sie z cyniczkiem
                • bigda Re: To forum idzie na psy... 11.12.04, 21:42
                  Bywam na tym forum od niedawna (może ze 3 tyg.), więc nie mam porównania do
                  tego, co było tu wcześniej. Faktem ejst natopmiast, że kiedy zaszedłem tu 1 raz
                  spotkałem się z kilkoma ciekawymi zad. Znalazłem to miejsce dzięki jakiemus
                  art. z gazeta.pl o zagadce o 100 więźniach (ta zagadka to doskonała recenzja
                  tego forum). Ostatnio jednak (chyba 2 dni temu) znalazłem "zagadkę", której
                  autorka pyta: ile jest 12:6,5:12:14 (sic!). Może to ten moment, w którym forum
                  odbije się od dna :) Pewnie to zależy od aktywności forumowiczów. Wzywam zatem
                  do głowkowania nad nowymi zagadkami podczas świątecznego leniuchowania.
                  Bigda
                  • hetman_sloniowy Re: To forum idzie na psy... 13.12.04, 13:02
                    No to mam zadanie dla tych co się nudzą.
                    Opiszcie mi proszę algorytm do programu generującego dialog między Sokratesem a
                    Platonem (jak w tych zadaniach z nimi - patrz wątek Sokrates i Platon). Niech
                    użytkownik poda liczbę całkowitą z przedziału <2;99>, a program wypisze dialog.
                    Jaki będzie algorytm? Czy da się taki program zrobić? Czy dla każdej liczby
                    jest możliwy? To chyba niezła zagadka, a może zaowocować fajną zabawką zrobioną
                    np. we free pascalu.
                    • m0ro Re: To forum idzie na psy... 13.12.04, 18:40
                      mnie denrwuje to że sa nieciekawe tytuly od nowych watkow bo wg mnie powinny byc
                      zachecajhace do czytania zagadek a nie jakies "coś taaam" albo "Głupia zagadka"
                      to jest wkurzające

*** moooro@o2.pl ***
                      • Gość: slawek Re: To forum idzie na psy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.04, 20:31
                        > zachecajhace do czytania zagadek a nie jakies "coś taaam" albo "Głupia
                        zagadka"
                        Tu tytuł nic nie pomoże. Przeczytaj je.
                        Choć "Głupią zagadkę" można by jeszcze jakoś próbować bronić. Na bezrybiu ....

pozdrawiam
                        slawek
                        • Gość: eMPiotr Re: To forum idzie na psy... IP: *.pl / *.zlo.cxt.pl 13.12.04, 21:01
                          Weźcie pod uwagę to, że wciąż dochodzą ( oby ) nowi "forumowicze" i nie każdy
                          od razu zainteresowany jest np. setką więźniów i żarówką ...
                          • bigda Re: To forum idzie na psy... 13.12.04, 21:11
                            Pozwolę sobie dorzucić trzy psychologiczne grosze. Wszyscy piszemy o
                            zagadkach. "Zagadka" kojarzy mi się z zadaniem, któe ma jedno prawidłowe
                            rozwiązanie (no ogół znane przez autora). Czasami są to nawet miłe zagadki. Ich
                            rozwiązanie wymaga użycia tzw. inteligencji kowergencyjnej, tzn, takiej, która
                            pozwala odszukiwac opprawne rozwiązanie. Szczególnie fajne jednak (i trudne) są
                            zadania, które nie mają jednego prawidłowego rozwiązania, ale przedstawiają
                            sytuację problemową, któa moze mieć bardzo różne rozwiązanie (czasem lepsze,
                            czasem gorsze, czasek kilak równorzędnych) - te, nazwijmy je w odróznieniu od
                            zagadek problemami, wymagają inteligencji dywergencyjnej - nie trzeba
                            odszukiwać istniejacego i znanego komus (np. twórcy zagadki) rozwiazania, ale
                            trzeba je tworzyć. Tak jest w "problemie" o więźniach i żarówce, ale także
                            w "literówce" z Top Secret. Nie wiem, czy zgadzancie się, ale pewnie więcej
                            tego typu zagadek - problemów urozmaiciłoby forum. W święta przy okazji urlopu
                            spróbuję coś wymyślić.
                            Bigda
                            • hetman_sloniowy Re: To forum idzie na psy... 14.12.04, 21:14
                              A skąd masz tą teorię o inteligencjach? To interesujące. Podaj jakiegoś linka
                              dobrego proszę :)
                              • bigda Re: To forum idzie na psy... 15.12.04, 00:20
                                Nie bardzo wiem, jakiego linka mógłbym Ci podać, bo o rozmaitych teoriach
                                inteligencji uczyłem się na studiach a teraz dość często w pracy je
                                wykorzystuję robiąc testy inteligencji. Ale jesli wpiszesz w wyszukiwarkę
                                inteligencja (ew. konwergencyjna lub dywergencyjna vs zbieżna/rozbieżna), moze
                                coś znajdziesz. Nie próbowałem.
                                Bigda
                                • cynik5 Re: To forum idzie na psy... 15.12.04, 02:06
                                  bigda napisała:

> Nie bardzo wiem, jakiego linka mógłbym Ci podać, bo o rozmaitych teoriach
                                  > inteligencji uczyłem się na studiach a teraz dość często w pracy je
                                  > wykorzystuję robiąc testy inteligencji. Ale jesli wpiszesz w wyszukiwarkę
                                  > inteligencja (ew. konwergencyjna lub dywergencyjna vs zbieżna/rozbieżna),
                                  moze
                                  > coś znajdziesz. Nie próbowałem.
                                  > Bigda
                                  Jeden rysunek wart 100 slow..
                                  Vide:
                                  www.dmu.ac.uk/~jamesa/learning/converge.htm
                                  • bigda Re: To forum idzie na psy... 15.12.04, 18:52
                                    > Jeden rysunek wart 100 slow..

Ot co. Bardzo dobry rysunek.
                                    Bigda
                                    • cynik5 Re: To forum idzie na psy... 07.01.05, 01:10
                                      ...nic sie nie zmienia a tu 2005
                                      • bigda Re: To forum idzie na psy... 14.01.05, 00:16
                                        Cholera, fakt. I wstyd mi, bo się nie wywiązałem, ale miałem duuużo parcy inie
                                        miałem czasu zajrzeć. Jeszcze się wywiążę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka