cynik5 10.12.04, 03:53 ..poziom zaczyna byc zenujacy. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uller Re: To forum idzie na psy... 10.12.04, 08:44 Krytykuje się łatwo, gorzej z wymyślaniem łamigłówek. Cyniku wszystko w twoich rękach. Nikt nie zabrania ci publikować ambitnych i ciekawych zadań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMPiotr Re: To forum idzie na psy... IP: *.pl / *.zlo.cxt.pl 10.12.04, 17:15 A poza tym nie musisz tu wcale zaglądać ... PM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmieciu Re: To forum idzie na psy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 01:44 Popieram !!! (...zgadzam się z przedmówcą...) Cyniku nie musiasz tu wcale zaglądać. To forum dawno już zeszło na psy i teraz nazywa się: Forum łamigłówkowe dla ćwierćinteligentnych cieciów. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik5 Re: To forum idzie na psy... 11.12.04, 03:17 Gość portalu: Kmieciu napisał(a): > Popieram !!! > (...zgadzam się z przedmówcą...) > > Cyniku nie musiasz tu wcale zaglądać. > To forum dawno już zeszło na psy i teraz nazywa się: > Forum łamigłówkowe dla ćwierćinteligentnych cieciów. Musze stwieredzic ze Twoj przedmowca byl (jest) raczej niegrzeczny, a moze Go zle zreozumialem. Ano nie trza rzucac perel miedzy wieprze jak wieszcz pisal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieć Re: To forum idzie na psy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 05:14 Noooooooooooooo........... Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Re: To forum idzie na psy... 11.12.04, 16:59 > Ano nie trza rzucac perel miedzy wieprze jak wieszcz pisal.... Tego nie napisał żaden wieszcz. To cytat z biblii. Bigda Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: To forum idzie na psy... 11.12.04, 19:51 bigda napisała: > > Ano nie trza rzucac perel miedzy wieprze jak wieszcz pisal.... > > Tego nie napisał żaden wieszcz. To cytat z biblii. > Bigda Racja Mateusz 7:6 www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew%207:6;%202%20Peter%202:22 Ale ogolnie biorc zgadzam sie z cyniczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Re: To forum idzie na psy... 11.12.04, 21:42 Bywam na tym forum od niedawna (może ze 3 tyg.), więc nie mam porównania do tego, co było tu wcześniej. Faktem ejst natopmiast, że kiedy zaszedłem tu 1 raz spotkałem się z kilkoma ciekawymi zad. Znalazłem to miejsce dzięki jakiemus art. z gazeta.pl o zagadce o 100 więźniach (ta zagadka to doskonała recenzja tego forum). Ostatnio jednak (chyba 2 dni temu) znalazłem "zagadkę", której autorka pyta: ile jest 12:6,5:12:14 (sic!). Może to ten moment, w którym forum odbije się od dna :) Pewnie to zależy od aktywności forumowiczów. Wzywam zatem do głowkowania nad nowymi zagadkami podczas świątecznego leniuchowania. Bigda Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_sloniowy Re: To forum idzie na psy... 13.12.04, 13:02 No to mam zadanie dla tych co się nudzą. Opiszcie mi proszę algorytm do programu generującego dialog między Sokratesem a Platonem (jak w tych zadaniach z nimi - patrz wątek Sokrates i Platon). Niech użytkownik poda liczbę całkowitą z przedziału <2;99>, a program wypisze dialog. Jaki będzie algorytm? Czy da się taki program zrobić? Czy dla każdej liczby jest możliwy? To chyba niezła zagadka, a może zaowocować fajną zabawką zrobioną np. we free pascalu. Odpowiedz Link Zgłoś
m0ro Re: To forum idzie na psy... 13.12.04, 18:40 mnie denrwuje to że sa nieciekawe tytuly od nowych watkow bo wg mnie powinny byc zachecajhace do czytania zagadek a nie jakies "coś taaam" albo "Głupia zagadka" to jest wkurzające *** moooro@o2.pl *** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: To forum idzie na psy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.04, 20:31 > zachecajhace do czytania zagadek a nie jakies "coś taaam" albo "Głupia zagadka" Tu tytuł nic nie pomoże. Przeczytaj je. Choć "Głupią zagadkę" można by jeszcze jakoś próbować bronić. Na bezrybiu .... pozdrawiam slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMPiotr Re: To forum idzie na psy... IP: *.pl / *.zlo.cxt.pl 13.12.04, 21:01 Weźcie pod uwagę to, że wciąż dochodzą ( oby ) nowi "forumowicze" i nie każdy od razu zainteresowany jest np. setką więźniów i żarówką ... Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Re: To forum idzie na psy... 13.12.04, 21:11 Pozwolę sobie dorzucić trzy psychologiczne grosze. Wszyscy piszemy o zagadkach. "Zagadka" kojarzy mi się z zadaniem, któe ma jedno prawidłowe rozwiązanie (no ogół znane przez autora). Czasami są to nawet miłe zagadki. Ich rozwiązanie wymaga użycia tzw. inteligencji kowergencyjnej, tzn, takiej, która pozwala odszukiwac opprawne rozwiązanie. Szczególnie fajne jednak (i trudne) są zadania, które nie mają jednego prawidłowego rozwiązania, ale przedstawiają sytuację problemową, któa moze mieć bardzo różne rozwiązanie (czasem lepsze, czasem gorsze, czasek kilak równorzędnych) - te, nazwijmy je w odróznieniu od zagadek problemami, wymagają inteligencji dywergencyjnej - nie trzeba odszukiwać istniejacego i znanego komus (np. twórcy zagadki) rozwiazania, ale trzeba je tworzyć. Tak jest w "problemie" o więźniach i żarówce, ale także w "literówce" z Top Secret. Nie wiem, czy zgadzancie się, ale pewnie więcej tego typu zagadek - problemów urozmaiciłoby forum. W święta przy okazji urlopu spróbuję coś wymyślić. Bigda Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_sloniowy Re: To forum idzie na psy... 14.12.04, 21:14 A skąd masz tą teorię o inteligencjach? To interesujące. Podaj jakiegoś linka dobrego proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Re: To forum idzie na psy... 15.12.04, 00:20 Nie bardzo wiem, jakiego linka mógłbym Ci podać, bo o rozmaitych teoriach inteligencji uczyłem się na studiach a teraz dość często w pracy je wykorzystuję robiąc testy inteligencji. Ale jesli wpiszesz w wyszukiwarkę inteligencja (ew. konwergencyjna lub dywergencyjna vs zbieżna/rozbieżna), moze coś znajdziesz. Nie próbowałem. Bigda Odpowiedz Link Zgłoś
cynik5 Re: To forum idzie na psy... 15.12.04, 02:06 bigda napisała: > Nie bardzo wiem, jakiego linka mógłbym Ci podać, bo o rozmaitych teoriach > inteligencji uczyłem się na studiach a teraz dość często w pracy je > wykorzystuję robiąc testy inteligencji. Ale jesli wpiszesz w wyszukiwarkę > inteligencja (ew. konwergencyjna lub dywergencyjna vs zbieżna/rozbieżna), moze > coś znajdziesz. Nie próbowałem. > Bigda Jeden rysunek wart 100 slow.. Vide: www.dmu.ac.uk/~jamesa/learning/converge.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Re: To forum idzie na psy... 15.12.04, 18:52 > Jeden rysunek wart 100 slow.. Ot co. Bardzo dobry rysunek. Bigda Odpowiedz Link Zgłoś
cynik5 Re: To forum idzie na psy... 07.01.05, 01:10 ...nic sie nie zmienia a tu 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Re: To forum idzie na psy... 14.01.05, 00:16 Cholera, fakt. I wstyd mi, bo się nie wywiązałem, ale miałem duuużo parcy inie miałem czasu zajrzeć. Jeszcze się wywiążę. Odpowiedz Link Zgłoś