zbyfauch 27.11.12, 10:37 tabletkę kupiłem. Teraz będę naprawdę czytał te xsięgi, co to o nich mowa była, jakiś już czas temu. :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Pani Higgins, 18.12.12, 21:04 Na dobry początek dostałem od kolegi ok. 10.000 książek. Do świąt raczej nie zdążę przeczytać. Odpowiedz Link
zbyfauch Filozofię przypadku zacząłem. 27.08.13, 20:52 Trochę denerwują te przekłamania skanerowe, niemniej mimo pewnych deficytów pojęciowych (u mnie oczywiście), czyta się nieźle. Niemniej jutro znowu przerwa, przesiadam się na rower, do końca tygodnia. Nie posiadłem jeszcze zdolmości czytania książek na rowerze. Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Pani Higgins, 30.08.13, 22:24 No, no... gratuluje. Mnie tam wszystko jedno na czym te ksiazki sa nasmarowane, wazne aby zawieraly tresc. Ostanio czytam papierowa powiesc Zsuzsy Bánk "Die hellen Tage", czytelnicy skarza sie, ze nudna,. nooo czyli jest taka w sam raz dla mnie. ;) Odpowiedz Link
zbyfauch Masz coś aktualnego 01.02.18, 19:11 do polecenia? Tego Japończyka przeczytałem już w kilku ilościach. Z love story w świetle dwóch xsiężyców włącznie. Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Masz coś aktualnego 04.02.18, 23:33 www.deutschlandfunkkultur.de/karl-ove-knausgard-kaempfen-das-schlimmste-habe-ich.1270.de.html?dram:article_id=386822 Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Pani Higgins, 24.02.18, 19:06 sonia, pomysłowo i poniekąd praktycznie, tylko ten kurz ze schodów osiadający też na książkach? Odpowiedz Link
frau.sonia Re: Pani Higgins, 24.02.18, 22:23 mój znajomy położyłby na tych schodach dywan i nie dla przepychu żadnego, tylko żeby mu nikt nie zajumał nawet broszury. Jesteś na tyle wyrozumiały, że wybaczysz słownictwo? Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Pani Higgins, 24.02.18, 22:39 sonia, nie jestem ale nie lubię bałaganu a zakurzonych książek byłoby trochę szkoda. Przy okazji poznałem nowe słowo którego nie znałem, zajumać, musiałem zajrzeć do słownika Odpowiedz Link
frau.sonia Re: Pani Higgins, 24.02.18, 23:00 ja zapytałabym googla, też słowa tego nie znam z lektur więc? i tu rumieniec wstydu Odpowiedz Link
frau.sonia Re: Miło Cię widzieć, 25.02.18, 13:36 złagodniałeś Królu, też miło Cię widzieć. piszesz z innej strefy czasowej? bo nie wierzę, że cierpisz na bezsenność:) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Miło Cię widzieć, 25.02.18, 15:55 frau.sonia napisała: > złagodniałeś Królu, też miło Cię widzieć. > piszesz z innej strefy czasowej? bo nie wierzę, że cierpisz na bezsenność:) Twoje eufemizmy balsamem na moją leciwą duszę. I rzeczywiście, GMT + 7. Kości grzeję, Xsiężniczko. Odpowiedz Link
frau.sonia Re: Miło Cię widzieć, 26.02.18, 13:25 > GMT + 7 to samo słońce świeci nad moją, i Twoją głową Sokole tylko inne gwiazdy nam przyświecają Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Miło Cię widzieć, 26.02.18, 16:20 frau.sonia napisała: > > GMT + 7 > > to samo słońce świeci nad moją, i Twoją głową Sokole > tylko inne gwiazdy nam przyświecają Nad Twoją jednakowoż milej jakoś świeci, Heloizo. Dobranoc. Odpowiedz Link
zbyfauch Japończyk się powtarza. 13.04.18, 20:28 Zacząłem to czytać i widzę te same motywy, samotne pływanie, muzyka a przede wszystkim trzymanie się za rączki w wieku wczesnoszkolnym. Bardzo go polubiłem. Czyżby na stare lata zaczął się powtarzać? Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Japończyk się powtarza. 13.04.18, 21:18 U mnie Stephen King jest wciaz aktualny, wzdluz i w poprzek, ksiazki, filmy, audiobookii, po niemiecku po angielsku. Czytajac wstep do opowiadan Blut - Skeleton Crew, mozna dowiedziec sie, ze ten facet sluchal kaset z Ptakami cierniowych krrzewow. OMFG! Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Japończyk się powtarza. 13.04.18, 21:37 zielona_mina napisała: > U mnie Stephen King jest wciaz aktualny (...) Nie czytałem niczego. Po czasie niejako dostrzegłem, że Zelona Mila (hmmm... :)) to film na podstawie. Fajny wyciskacz łez. Shining też oczywiście widziałem, ale mnie nie ruszył, nawet Nicholson. Jakoś nie pociągają mnie dreszczowce o podłożu ponadnaturalnym. Zatrzymałem się na sentymentalizmie Chaplina. Ryczę na "Światłach Wielkiego Miasta". :) Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Japończyk się powtarza. 13.04.18, 21:41 Poza tym Chemie des Todes oraz Kalte Asche - Simon Beckett. Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Japończyk się powtarza. 14.04.18, 15:54 Czytales 'Das sterbende Tier' Phillipa Roth'a? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Japończyk się powtarza. 14.04.18, 19:34 zielona_mina napisała: > Czytales 'Das sterbende Tier' Phillipa Roth'a? Nie czytałem. Przeczytam. Odpowiedz Link
zbyfauch Nawiasem mówiąc, 15.04.18, 17:08 Kompleks Portnoya (czytałem, ale chyba nie w całości) też leciał w trójce. Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Nawiasem mówiąc, 16.04.18, 19:09 "Strzelanie z armaty"uskutecznial bedzie dzisiaj Harry Potter grajacy Allena Ginsberga w wyswietlanym przez WDR o 20.15 "Kill Your Darlings". Dla wielbicieli Beat Generation. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Nawiasem mówiąc, 17.04.18, 07:26 zielona_mina napisała: > 23.20! Już dawno spałem. Ostatnio kury cicho gdaczą, żeby mi nie przeszkadzać w zasypianiu. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Japończyk się powtarza. 27.04.18, 20:00 A propos, tę książkę już czytałem. :D www.sueddeutsche.de/kultur/roman-von-haruki-murakami-japanische-melancholia-1.1791180#redirectedFromLandingpage Tylko w tłumaczeniu z amerykańskiego. :) Odpowiedz Link