anik0987 03.07.06, 20:10 to rodzaj pokoju w hotelu albo coś w tym guście. Jak to zgrabnie nazwać? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enlightened Re: housekeeping unit-co to znaczy po polsku? 03.07.06, 20:42 Nie sadze ze chodzi o pokoj. Tlumaczac slowo po slowie to predzej: "odzial sprzatajacy". Wydaje mi sie ze chodzi o grupe ludzi ktorzy w tym hotelu sprzataja. Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Re: housekeeping unit-co to znaczy po polsku? 03.07.06, 20:43 chodzi o pokój. Goście są niezadowoleni z pokoju, bo nie mogą nic w nim ugotować, a restauracja dla nich za droga. Woleliby wynająć właśnie "housekeeping unit" z kuchenką. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d serio???? 03.07.06, 21:24 a ja myslelem, ze to "jednostka sprzatajaca" :) Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Re: serio???? 03.07.06, 21:40 cieszę się, że rozwiałam Twoje wątpliwości. Dziękuję za pomoc:) Bardzo pomocna odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: serio???? 04.07.06, 13:26 a to ciekawe! "A housekeeping unit is a household of individuals who live together in the samedwelling, prepare and have meals together, and who share the housekeeping" czyli self catering. self catering to bez wyzywienia (w opozycji do zakwaterowania z wyzywieniem) polskie tlumaczenie zdecydowanie zalezy od kontekstu. Wiesz ze to hotel? Mi to by raczej pasowac moglo bez kontekstu podanego na ot, domek. dom do wynajecia. samodzielny moze by dodac. generalnie samo dom, powinno wystarczyc, jesli napislabys w opozycji do wczesniej uzytego @self catering" Odpowiedz Link Zgłoś