IP: *.smrw.lodz.pl 14.03.15, 17:53
Witam,
Czy ktos sie orientuje czy sa jeszcze dostepne w sprzedazy tzw. magnetofony kasetowe deck ?
Wszedzie goruje BlueRay, nawet odtwarzacz CD trudno dostac, a ja mam jeszcze mnostwo kaset z muzyka dobrej jakosci i zaczyna mi szwankowac moj 16-letni Denon.
Obserwuj wątek
    • crannmer Re: Nowy deck 14.03.15, 20:03
      Z rozsadnych marek jeszcze Teac rozprowadza decki kasetowe. Od chinskich bezmarkowych wynalazkow trzymalbym sie z daleka.
      Aktualne modele:
      www.teac-audio.eu/en/Cassette-Decks-84577.html

Aczkolwiek obecnie kupowanie magnetofonu kasetowego nie jest rozsadne. Za cene nowego urzadzenia mozna nabyc cala sterte CD lub kupe plikow. Kupowanie magnetofonu dla albumow nagranych na kasetach nie ma sensu. Jedyny argument za kaseciakiem to niepowtarzalne oryginaly nagran np. koncertow, nieosiagalne w handlu. Aczkolwiek w takim wypadku nalezaloby je raczej zcyfrowac i przeniesc na aktualniejsze nosniki, np. wypozyczonym na ten cel magnetofonem.
      • jackk3 Re: Nowy deck 16.03.15, 22:14
        Jeszcze Tascam robi ale niewiele. No i gdzie to robia nie mam pojecia.
        tascam.com/products/cassette_deck/
        • jackk3 Jednak Chiny. N/t 16.03.15, 22:17
      • Gość: Y2013 Re: Nowy deck IP: *.p.lodz.pl 17.03.15, 18:42
        Dziękuję za info. Teaca też w miedzyczasie znalazłem, nawet ciekawe rozwiązania z mozliwością nagrywania na USB lub CD. Ale zdaje się, że trzeba go kupic przez internet, obejrzeć w sklepie w Polsce raczej nie ma gdzie.
        Może i faktycznie pora poprzerzucać nagrania, ale mam sentyment do swoich kaset (niektóre mają po 40 lat i grają w przeciwieństwie do wielu młodszych CD) i lubię je słuchać. Nowe technologie nie oddają tego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka