Gość: Magda IP: *.kety.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 14:09 Może ktoś wie jaka jest różnica między kineskopem BLACK DIVA a BLACK Pearl w telewizorach Thomsona? Z opisu na stonach www Thomsona nie wynika, który jest lepszy i dlaczego. Z góry dzięki. Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cinekk Re: Może ktoś wie .... IP: *.bogatynia.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 14:18 Black Diva zdecydowanie nowoczesniejszy, ale niestety drozszy. Uwaga na geometrie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Może ktoś wie .... IP: *.kety.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 14:43 Gość portalu: Cinekk napisał(a): > Black Diva zdecydowanie nowoczesniejszy, ale niestety drozszy. Uwaga na geomet > rie. Co jest nie tak z geometrią? Mogę prosić o info na co mam zwrócić w sklepie uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Może ktoś wie .... IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 08.01.03, 20:35 Zwyczajnie poproś o wygenerowanie siatki kontrolnej (ja nie wiem czy przypadkiem sam odbiornik nie ma testów ?) i dokładnie obejrzyj tę siatkę w rogach tzn. czy kwadraciki zachowują kąty proste (czy są kwadracikami),czy linie siatki pionowe i poziome są proste i nie wyginają się w łuk itd. itp. Jeśli wszystko będzie OK można kupować. Jakość Black Divy jest porównywalna z innymi kineskopami tej klasy.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinekk Re: Może ktoś wie .... IP: *.bogatynia.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 21:17 Najlepiej pozyczyc od kogos plyte testowa, moze byc "KALIBRATOR" , i po wejsciu RGB sprawdzic jak wszystko wyglada. Sam mam Dive i niestety ma pewna wade.Normalnie tego nie widac ale z lewej strony kineskopu zachodzi pewne zwezenie.Widac to gdy biegnie pasek napisow w dole ekranu.Litery leca od prawej, do lewej i w pewnym momecie jakby sie deformowaly i po chwili biegna dalej normalnie.To ewidetna wada kineskopu, normalnie, w sklepie prawie nie do wychwycenia.A tak na marginesie-nie ma kineskopu bez wady. Kazdy cos znajdzie w swoim, chocby po paru tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś