Dodaj do ulubionych

Na co ZwróCIĆ UwagĘ kupując LCD??? proszĘ O pomoc

IP: *.chello.pl 10.01.07, 10:57
Witam,
Jak w temacie...chciałam zapytać na co mam zwrócić uwagę kupując telewizor
LCD....mam wrażenie, że w sklepie chcą mi wcisnąć cos co im zalega na
magazynie albo to , na czym mają dużą marżę, a nie rzeczowo i konkretnie
doradzić ...więc liczę na Waszą pomoc...SPrawa jest pilna!
Z gory dziękuję i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Na co ZwróciĆ UwagĘ kupując LCD??? proszĘ O p IP: *.chello.pl 10.01.07, 17:26
      up...
      • Gość: ? PomOc nadCiągA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:19
        zwróć uwagę na obraz...

i kup sobie kineskopowca..
        • Gość: Karol63 Re: PomOc nadCiągA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:53
          Gdybym zmieniał telewizor to tylko na CRT Philipsa 100HZ 32PW9551/12, na
          Skąpcu za 2,100zł.Jakość obrazu na poziomie Sony Bravia za 7.000tys.Inna sprawa
          to jego wielkość najlepiej gdy będzie stał w pomieszczeniu min. 30 m2 również
          jako mebel.Dla osób pragnących mieć 32" telewizor a mających pomieszczenie 15-
          20m2 to tylko powiesić lcd na ścianie.Pozdrawiam
    • Gość: locoloco@go2.pl Re:właści wybór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:19
      witam
      poproś o prezentacje kilku sztuk w domu . Iwybieraj sam ale ze swojego sygnału.
      Przecież to zakup na lata.
      • Gość: nie kupuj !!! Re:właści wybór IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.07, 15:11
        nie kupuj ani lcd ani plazmy, w ciągu 2 lat wejdzie technologia OLED która
        wyprze z rynku LCD i plazmy...

Cechy wyświetlacza OLED w porównaniu z wyświetlaczem LCD:

* szeroki kąt widzenia (do 180°)
        * lepsze odwzorowanie kolorów i lepszy kontrast
        * brak konieczności podświetlania
        * możliwość produkcji na elastycznym podłożu
        * mniejsza energochłonność
        * znikomy czas reakcji matrycy
        * trwałość ok. 10 000 h pracy
        • Gość: niro Re:właści wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 16:18
          Niw rozumiem czemu wszyscy odpowiadajac na zadane pytanie pisza nie na
          temat.Gosciu postanowil kupic LCD i chce porady, a nie komentarzy nad swoim
          wyborem.Od siebie dodam dla "dobrych doradcow" ze CRT to przezytek ,a OLED to
          nowinka ktora pojawi sie w Polsce nie wiadomo kiedy i nie wiadomo za jakie
          pieniadze.
          • Gość: nie kupuj !!! Re:właści wybór IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.07, 16:32
            a co do lcd, plazmy wiec : jeszcze dlugo bedzie nam towarzyszyc sygnal SD wiec
            warto zainwestowac w TV ktory potrafi nie tylko wyswietlac
            sygnal HD ale rowniez poprawnie wyswietli sygnal SD !!!

Gość portalu: niro napisał(a):
            "CRT to przezytek"

a skad taka teoria???

• wowo5 Re:właści wybór 20.01.07, 17:27
              Jezeli bedziesz ogladac obraz normalnej rozdzielczosci (SD) to LCD bedzie
              gorszy od CRT. LCD podobnie jak i plazma najlepiej sprawdza sie przy obrazie
              wysokiej rozdzielczosci. Na co trzeba zwrocic uwage: ciemne sceny - wiele
              telewizorow LCD ma kiepski kontrast. Czarny kolor - czern prawie nigdy nie jest
              tak czarna jak w CRT albo pazmie. Ruch - gwaltowny ruch wywoluje pikselacje -
              krawedzie zmieniaja sie w kwadraciki. A CRT to jest przezytek. Sony zaprzestalo
              produkcji CRT. HD bedzie zastepowac SD w niedalekiej przyszlosci i tutaj CRT ma
              niewiele do zaoferowania. W USA CRT zalegaja na zapleczu sklepow, tak jak
              kiedys telewizory czarno biale. Jezeli kupujesz na teraz to CRT, jezeli na
              przyszlosc to albo LCD albo plazma.
              • Gość: kris Re:właści wybór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:57
                Ja poleciłbym LCD Philipsa ale już z systemem PIXEL , system ten potrafi robic
                cuda obrazem z sygnału SD.
                Najlepszy LCD to chyba wg moich subiektywnych obserwacji PHILIPS 37PF9731D ale
                to bardzo duza kasa ok. 10 tys.
              • Gość: Kornik Re:właści wybór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:10
                > A CRT to jest przezytek.
                A mógłbyś podać definicję "przeżytku"? Bo dla mnie przezytkiem mozna nazwać np.
                analogowa kamerę, czy komputer typu ZX Spectrum albo Atari. Ale CRT nadal
                zapewnia najwyższa jaokść obrazu i jak sam piszesz LCD mu nie dorównują. Wciąż
                jest w stanie odbierać sygnały TV i bedzie to w stanie robić zapewne do końca
                swojego żywota. Więc dlaczego jest przeżytkiem?
                > Sony zaprzestalo produkcji CRT
                Nieprawda, wciąż robią. Fakt, że nie oferuja ich na polskim rynku, ale tam
                gdzie klienci sa bardziej wymagający i nalezy ich szanowac mozna kupic CRT i to
                dość duże np. 34" FD Trinitron® WEGA® XBR® HDTVKD-34XBR970
                www.sonystyle.com/is-bin/,INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_BrowseCatalog-Start?CategoryName=tv_34to36TVs&Dept=tvvideo
                > HD bedzie zastepowac SD w niedalekiej przyszlosci i tutaj CRT ma
                > niewiele do zaoferowania
                Nieprawda, powyższy model Sony jest HDTV, wiele innych modeli też. Kineskopowce
                od dawna radzą sobie z rodzielczosciami duuużo wiekszymi niż HDTV. Wystarczy
                popatrzec na parametry dobrych monitorów CRT do kompów.
                > W USA CRT zalegaja na zapleczu sklepow, tak jak
                > kiedys telewizory czarno biale
                Nie byłem ostatnio w Stanach, więc nie chcę sie wypowiadać, ale w sklepach
                internetowych wciąż jest dużo CRT.
                > Jezeli kupujesz na teraz to CRT, jezeli na
                > przyszlosc to albo LCD albo plazma
                Tego to wogóle nie rozumiem. Co to znaczy kupować TV na przyszłość? Mam kupic
                plazme i zostawic w pudle na strychu, to za pare lat będzie jak znalazł? Albo
                kupowanie na teraz... Znasz kogoś kto kupuje TV żeby obejrzec np sezon skoków
                narciarskich, a po sezonie wyrzuca TV na śmietnik i za rok kupuje nowy? Każdy
                normalny człowiek kupuje telewizor na teraz z perspektywą, że będzie służył
                przez najbliższe kilka lat.
    • Gość: ernando Kilka wskazówek IP: *.icpnet.pl 25.01.07, 17:30
      Tutaj jest kilka wskazówek www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=9783,
      jest też parę starszych artykułów na tomshardware i innych portalach.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka