Dodaj do ulubionych

Markowe minisystemy

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 11:47
Noszę się z zamiarem kupna markowego minisystemu
cd,tuner,magnetofon,wzmacniazcz myślę o firmach onkyo,denon,teac razem z
głośnikami, mam pytanie jaką firmę polecacie, jakie to koszty bardzo proszę o
odpowiedź.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: azm Re: Markowe minisystemy IP: *.acn.pl 03.09.03, 18:24
      najlepiej Bang&Olufsen
      • Gość: Ing. elec. Re: Markowe minisystemy IP: *.ewetel.net 04.09.03, 07:59
        Gość portalu: azm napisał(a):

> najlepiej Bang&Olufsen

Albo T + A M-System

www.taelektroakustik.de/deu/ta2/m_system/m_anlage.htm
        W kazdym razie taki system mozna z czystym sumieniem nawet wymagajacemu
        przyjacielowi polecic, bez obawy, ze sie zbiesi, bo mu sie kit wciska.

:-)

Pozdr.

I.
        • Gość: soso Re: Markowe minisystemy IP: 195.41.66.* 04.09.03, 14:07
          Fakt, ostatni teac ma dobra prase.

Wszystko zalezy od pieniedzy i od tego, co sie rozumie poprzez mini-system. Jak
          spora kasa to np. Cyrus - male rozmiary i audiofilski dzwiek.

Jak cos taniego to na pewno denon - sa rozne typy o roznej mocy ale podobnej
          klasie dzwiekowej, teac, jest takze zabawny NAD L40 w jednym opakowaniu ale o
          standardowej szerokosci 43 cm jest tuner, CD player i legendarny wzmacniacz
          3020. Cena w Danii okolo 2400 zl ale da sie upolowac i za 1800/1600 zl.

Osobiscie nie mam przekonania do yamahy i jej 'piano kraft', ktore jak dla mnie
          brzmi zbyt w stylu tanich mini-wiez. No ale moze da sie z tego cos zrobic
          wymieniajac kolumny i kabelki?

pzdrw

soso
          • Gość: ckm Re: Markowe minisystemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:41
            No właśnie soso zwróciłem szczególną uwagę na denon f101 z trójdrożnymi
            kolumnami i tak się zastanawiam czy nie kupić za granicą, bo w kraju ceny są
            chore, nie pamiętam nazwy tych kolumn ale podobno bardzo dobre.Chciałbym
            zmieścić się w 3000 ale nie wiem czy to możliwe.

Pozdrawiam
            • Gość: soso Re: Markowe minisystemy IP: 195.41.66.* 05.09.03, 11:15
              Kolumny do Denona zaprojektowala na zamowienie angielska firma Mission,
              skadinad bardzo dobra. Ale sa takze te same zestawy sprzedawane z innymi
              kolumnami, gorszymi. Jezeli jest mozliwa opcja bez kolumn to chyba takze jest
              warte rozwazenia. Wtedy mozna cos dopasowac samemu.
              3000 zl to kupa pieniedzy i na Denona powinno wystarczyc. 101 w Danii kosztuje
              3000 koron a wiec kolo 1700 zl ale bez kolumn i to jest tylko CD, tuner i wzm,
              nie ma magnetofonu. Cena maksymalna, z informacji internetowej. Pewnie mozna
              dostac duzo taniej.

pzdrw

soso
              • Gość: ckm Re: Markowe minisystemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:18
                Dzięki soso
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka