Dodaj do ulubionych

Philips FR 996

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.03, 01:26
Mam już DVD Philips'a i myślę teraz o amplitunerze. Zastanawiam się nad
kupnem Philips FR 996. Co o nim sądzicie? Jest OK czy lepiej kupić coś innej
marki bez sentymentów - mniej więcej w tym przedziale cenowym. Z góry dzięki
za porady. Cześć
Obserwuj wątek
    • rafalkl Re: Philips FR 996 26.10.03, 08:36
      witam!
      ja posiadam od roku ten amplituner, powiem Ci że jestem z niego bardzo
      zadowolony, za tą cenę dla mnie extra, może w stereo nie jest jakąś rewelacją,
      chociaż nie jest źle ale w kinie domowym jest o niebo lepiej. Na początku też
      nie bardzo podchodziłem do sprzętu audio marki Philips ale wkońcu nie
      dysponując za wielkim funduszem zdecydowałem się na FR996 i naprwade nieżałuje.
      A głośnik do niego mam tonsila, tzn. sub 200A. centralny Vojagera, przody to są
      mojej konstrukcji przerobione z 20W też tonsili tylko że wstawione GDN20/60/3 +
      GDWT10/80 + zwrotnice + zaciski przykręcane + tunel bassreflex. A moje tyły są
      przerobione ze starych dziesiątek z Amatora 1, tylko że do tych obudów jest
      przełożone wszytko z Mini30. I na takim zestawie kolumn kino domowe chula jak
      diabli. Myślę o zmianie kolumn ale na razie funduszy na to brak, póki co jestem
      zadowolony, zresztą nie jeden kolega wychodził odemnie oszołomiony z wrażenia
      po seansie. Na stronce philips.pl jest instrukcja w pdf. Najlepiej ściągnij ją
      sobie i będziesz wszystko dokładnie wiedział co posiada ten amplituner, jakie
      ma parametry i funkcje ;-)

pozdrawiam
      Rafał
    • Gość: Niknejm Re: Philips FR 996 IP: 5.3.1R* / *.pg.com 31.10.03, 18:32
      Jest OK. Działa z odtwarzaczem DVD/SACD też Philipsa (963SA), i jak na tę klasę
      cenową jest to IMHO bardzo fajny komplecik. Dobrze gra z głośnikami Paradigma
      (Phantom V3).

Pzdr
      Niknejm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka