Dodaj do ulubionych

Jaki macie stosunek do muzyki Disco Polo/Dance

27.06.09, 20:35
No właśnie jak w temacie lubicie czy nie, jeżeli nie to powiedzcie dlaczego. A
jeśli lubiecie to napiszcie jakie zespoły preferujecie i czy wolicie starsze
disco czy bardziej nowe dance'owe kawałki?
Moim zdaniem najlepsze zespoły to:
Zibo
Effect
Marcin Siegieńczuk (już raczej nie Toples)
Boys - legenda
no i z tych bardziej dance'owych
jam.boxx
n-joy

Są jeszcze zespoły ale nie chce mi się wszystkich wymieniac :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek Re: Jaki macie stosunek do muzyki Disco Polo/Danc IP: *.warszawa.mm.pl 27.06.09, 20:52
      Nie lubię bo dla mnie to w większości tandeta. Byli w tej grupie kolesie czy
      kolesianki coś wyżej prezentujący, ale z powodów zapewne finansowych zaniżyli
      swój poziom i zginęli w tłumie. Moja była małżonka lubiła DP i z tej okazji
      byłem kilka razy w PKiNie na tzw. koncercie i była to "żenua". Tzw. artystka o
      pseudonimie Shazza nawet gębą nie chciała w rytm playbacku ruszać tylko grzywką
      i cyckami wywijała, nie mówiąc o innych "twórcach" czy "grupach tanecznych"
      stanowiących tło dla tzw. piosenkarzy. Owe tło miało za zadanie odwracać uwagę
      publiczności od "śpiewającego z playbacku" i wywijało czym się dało na scenie. W
      czasie tego pokazu nie wiem co robili tam np. Skaldowie którzy zagrali kilka
      kawałków "na finisz" i to co robiła publiczność było także żenujące. Zaczęli
      bezczelnie wychodzić masowo podczas występu Skaldów którzy jako jedyni grali
      live a nie z PB a było to wyraźnie słychać i widać, mimo wieku seniorów z tej
      grupy. Tzw. artyści DP do pięt im nie dorastali, no może poza paroma wyjątkami w
      śród których był Marcin Miller ale nie chodzi mi o grupę Boys, ale o jego drugą
      twarz. Jego występ był czymś w rodzaju show w oprawie taneczno wokalnej.
      • marekk2131 Re: Jaki macie stosunek do muzyki Disco Polo/Danc 27.06.09, 21:29
        A w którym roku byłeś na koncercie ? Bo teraz to raczej się zmieniło. Są nowsze
        zespoły które coś prezentują bynajmniej Jorggus nie wiem czy znasz ?
        • Gość: Romek Re: Jaki macie stosunek do muzyki Disco Polo/Danc IP: *.warszawa.mm.pl 29.06.09, 10:49
          No było to kilka lat temu, 7-8. Ogólnie disco mnie nie interesuje, bez względu
          na to czy to italodisco, discopolo czy inne disco. Słucham innego rodzaju
          muzyki. Tangerine Dream, M. Oldfield, Clannad, Dire Straits... długo by
          wyliczać. Rock, metal, reggae, blues... Wtedy byłem na tych koncertach wyłącznie
          ze względu na małżonkę, byłą już małżonkę.
          • des4 ja lubię żelik na włoskach 30.06.09, 08:05
            jw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka