IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 26.10.04, 19:00
Witam! Chcę się wybrac poraz pierwszy do solarium. Chcę w związku z tym Was
zapytac jak mam sie do tego przygotować ( kremy, czas opalania itp).
Co w ogole sądzicie o solarium ? Czy jest w miarę zdrowe, czy szkodzi
skórze ? Proszę o opinie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: soli Re: Solarium IP: 81.190.155.* 27.10.04, 11:19
      ja chodze co jakis czas na solarium.ale wszystko zaloezy od twojej karnacji.ja
      za pierwszym razem moge wytrzymac z 15 min. ale niektóre moje kolezanki są juz
      czerwone po 5 min.to zalezy czy np. na słoncu łatwo ulegasz oparzeniu. a w
      domu, zanim pójdziesz do solarium koniecznie z pół godz. wczesnieuj posmaruj
      sie kremem z filtrami(zeby zdązył sie wchłonąć). no i jak bedziesz w solarium
      to poproś o takie specjalne okularki(to bardzo wazne) , które chronią
      oczy.mozesz je zdjąc na 2, 3 min przed koncem opalania zeby nie miec
      sladów.solarium zimą to bardzo fajna sprawa.wygrzejewsz sie i masz delikatną
      opalenizne.mysle ze wizyta raz na tydzien starczy, lepiej zachowac umiar!
    • Gość: mała Re: Solarium IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 27.10.04, 12:40
      Serdecznie odradzam solarium. Fatalnie wpływa na skórę. Widzę to po sobie
      samej, mimo iż korzystałam z niego sporadycznie. Ponad rok temu przed własnym
      ślubem chodziłam na solarium przez miesiąc i tej wiosny byłam kilka razy. Skóra
      stała się bardziej sucha a po zniknięciu opalenizny na twarzy, dekolcie i
      plecach pojawiły się brązowe plamki, których nie mogę się pozbyć. Teraz
      przestrzegam wszystkich przed solarium. Zmiany na skórze nie są zauważalne
      wtedy gdy regularnie korzystamy z tej formy opalania a nasza skóra ma brązowy
      kolor. Nie znaczy to jednak, że wszystko jest w porządku. Prędzej czy później
      zobaczymy co zafundowaliśmy naszej skórze.
    • Gość: o Re: Solarium IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.10.04, 18:32
      solarium szkodzi skorze, przyspiesza jej starzenie. powinno sie korzystac z
      niego z rozsadkiem. takie seanse nie moga byc dlugie. nie zapomnij o kremie z
      filtrem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka