Dodaj do ulubionych

przyjazn z eks?

02.10.05, 13:30
Jak myslicie - czy przyjazn z kims, kto byl wam bardzo, bardzo bliski, kogo
kochaliscie, ale z takich czy innych powodow juz nie jestescie razem, jest
mozliwa?
W jakich przypadkach jest mozliwa? Czy to zalezy od stanu waszych uczuc,
sposobu rozstania, charakteru?
Wierzycie w cos takiego czy tez przeciwnie: moze uwazacie, ze po zerwaniu
mozna tylko odejsc w dwie rozne strony i jak najszybciej o sobie zapomniec?
A jesli przyjaznicie sie ze swoim/swoja eks, to jak to wplywa na wasze
kolejne zwiazki?
Obserwuj wątek
    • Gość: bezelka Re: przyjazn z eks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:49
      jest mozliwa taka przyjaźń,w moim przypadku bylo tak ze nie wyszło nam,ale
      względu na to ze nas łączylo nie chcielismy rozstawac sie w kłótni,dlatego
      postanowilismy zostac przyjacólmi(zawsze sie tak mowi-zostanmy przyjaciolmi)ale
      nasza przyjazn przetrwała i ta przyjazn nie wpływa jakos na nasze związki,jesli
      ktos z nas ma kogos szanujemy to i ciesze sie ze to przetrwało bo zawsze mozemy
      na siebie liczyc,spędzamy razem czas w miare mozliwosci,no szczerze mówiąc sama
      sie nie spodziewałam ze taka przyjazn jest w ogóle mozliwa,ale jednak jest:)
      • Gość: teekanne Re: przyjazn z eks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 15:23
        I nie bylo Ci trudno? Bo to troche jak namiastka tego, co sie wczesniej mialo.
        Nie mozna tej osoby dotknac czy pocalowac tak jak wczesniej, zmieniaja
        sie "zasady" kontaktu, a jesli wciaz pragnie sie wiecej niz mozna miec, to
        przeciez boli.
        Jak szybko po rozstaniu bylas zdolna do przejscia na przyjazn?
        • Gość: bezelka Re: przyjazn z eks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 16:36
          rozstalismy sie dlatego,ze wypaliło sie między nami uczucie,nie bylo juz tego
          czegos co by podtrzymywało nasz związek,byslismy bo bylismy w koncu zaczelismy
          sie coraz bardziej od siebie oddalac i w ktoryms momencie oboje doszlismy,ze
          nie ma juz sensu ciągnąc czegos,czego juz tak naprawde nie ma,dlatego lepiej
          jak sie rozstaniemy i zostaniemy przyjaciólmi,nie bylo mi trudno
          sie"przestawic" bo co innego jak by to on ze mną zerwał a ja bym go dalej
          kochala to wtedy nie bylabym w stanie sie z nim przyjaznic,bo jeszcze bardziej
          bym cierpiała,a u mnie bylo całkiem inaczej,pytasz jak szybko bylam zdolna do
          przyjazni-po rozstaniu byla duza przerwa,tak kolo 3miesiecy sie nie
          widzielismy,spotkalismy sie przypadkowo na imprezie u znajomych,bałam sie
          tego,jak to będzie,czy będziemy mieli o czym rozmawiac itp ale super nam sie
          gadało,jak naprawde starzy kumple,ktorzy po prostu długo sie nie widzieli,na
          koniec on powiedzial bardzo wazną dla mnie rzecz,ze pomimo tego,ze nam sie nie
          udało zawsze moge na niego liczyc i juz wtedy wszytsko było jasne:)takze
          wszystko zalezy w jakich okolicznosciach sie ludzie rozstają,bo jesli jedna
          osoba cierpi,bo kocha to nie ma co sie zmuszac do jakiejkolwiej przyjazni,bo to
          jeszcze bardziej boli,kazde spotkanie jest koszmarem,na dodatek ciągle ma sie
          jakąs nadzieje ze mooze jeszcze cos z tego będzie,lepiej sie rozstac i isc
          kazdy w swoją strone
    • Gość: methodys Re: przyjazn z eks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 14:51
      przyjaźń to nie wiem, ale koleżenśtwo w moim przypadku sie udało
    • Gość: modrooka Re: przyjazn z eks? IP: *.orange.pl 02.10.05, 16:27
      przyjaźń z ex jest możliwa tylko wtedy, gdy obie strony już nic oprócz
      przyjaźni do drugiej osoby nie czują. W przypadku kiedy jedna strona pała
      uczuciem to zawsze będzie liczyła na powrót.
    • Gość: mercedes Re: przyjazn z eks? IP: *.bronowice.krakow.pl 02.10.05, 18:55
      "Kobieta kocha albo nienawidzi"
      Ja mam właśnie tak :)
      Uważam, że mężczyzna, który mnie skrzywdził nie zasługuje na moją przyjaźń.
      Podobnie w drugą stronę. Jaką byłabym przyjaciółką kochając, a następnie
      krzywdząc drugiego człowieka?
      • Gość: teekanne Re: przyjazn z eks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 22:17
        Ok, rozumiem. W takim przypadku zero watpliwosci. Ale co, jesli mimo
        najlepszych checi obu stron bycie razem jednak sie nie udaje? Jesli obojgu na
        sobie zalezy, ale widza, ze nie sa w stanie dac sobie nawzajem wszystkiego,
        czego potrzebuja w zwiazku?
        • Gość: bezelka Re: przyjazn z eks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:03
          jesli obojgu na sobie zalezy to daja z siebie wszystko zeby bylo jak najlepiej
          w związku,a jesli tak nie jest to znaczy ze im na sobie nie zalezy i tak
          napawde nie ma zadnego związku,jasne mozna to naprawic ale obie strony musza
          tego chciec i zaangazowac sie w to
          • Gość: teekanne Re: przyjazn z eks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:14
            Ech, mowiac, ze czegos brakowalo, mialam na mysli, ze on, choc wiele do mnie
            czuje, nie czuje "iskierek", nie jest zakochany, a ja nie bylam juz w stanie
            dluzej czekac, az sytuacja sie zmieni, bo co mozna bylo zrobic, to zrobione
            zostalo. Sytuacja patowa. Wczoraj sie rozstalismy, jest ciezko, ale oboje
            deklarujemy, ze nie chcemy urywac kontaktu, choc najpierw potrzeba czasu na
            dojscie do siebie. Dlatego was wypytuje, czy wierzycie w przyjazn z eks.
    • Gość: bezelka Re: przyjazn z eks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:08
      wiem ze to co pisze jest niby oczywiste,ale piszesz tak ogólnie ze narazie
      tylko tyle moge :)
      • Gość: teekanne Re: przyjazn z eks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:16
        Zerknij na post z 23:14. Dzieki za dzielenie sie uwagami, potrzebuje spojrzenia
        kogos, kto ma z tym jakies doswiadczenia.
        • neli_23 Re: przyjazn z eks? 03.10.05, 11:19
          :))
          Wydaje mi się, że przyjaźń z eks jest możliwa tylko wtedy kiedy już Ci na nim
          nie zależy jako na partnerze, kiedy wiesz już że nie mogłabyś z nim być i co
          najważniejsze GDY JUŻ GO NIE KOCHASZ!!!!
          Pozdrawiam.
    • Gość: zadrzemiona Re: przyjazn z eks? IP: *.net-serwis.pl 03.10.05, 13:45
      Między mna a moimi exami jest tzw. przyjaźń erotyczna
    • lilarose Re: przyjazn z eks? 03.10.05, 14:16
      Przyjaźń to za duzo powiedziane, ale utrzymuję nadal kontakt z moimi dwoma
      byłymi. Wysyłamy sobie życzenia na święta i inne urodziny, czasem gadamy, co
      tam u nas słychać. Parę razy były oddał mi przysługe w kwestii zawodowej, ja
      jemu też. Raz na rok się spotykamy, ale jest to koleżeńskie spotkanie.
      Z byłymi można się kumplowac, ale nie tuż po rozstaniu, lecz po jakims czasie,
      gdy emocje związane z rozstaniem opadną, nie wczesniej. W przeciwnym razie nie
      będzie przyjaźni tylko nieustanne rozdrapwanie ran i oszukiwanie samych
      siebie "to tylko przyjaźń"
    • jurek_dzbonie Re: przyjazn z eks? 03.10.05, 23:20
      Spoko - pelna przyjazn, czasem konczy sie zwierzecym sexem - coz w koncu znacie
      swoje ciala, a przyjemnosci nigdy za malo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka