Dodaj do ulubionych

Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsach

• Gość: Maja wieloryb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:32
      Hehe..a jajlepiej jak jeszcze taka załośy sobie topik i krótką spódniczkę..albo
      kostium kąpielowy;P wieloryb na plazy;D oj tak tak..niektóre chyba nie mają
      lustra..ale mnie to zupełnie nie denerwuje..wręcz przeciwnie..mnie to bawi!!:)
      • Gość: dziewczyna Re: wieloryb IP: 217.97.253.* 28.10.05, 15:12
        Jaka Ty i wiekszosc ludzi ktorzy sie tu wypowiadali jestescie wredni!!!
        Myslicie,ze jezeli dziewczyna wazy troche wiecej to ma siedziec w domu a jak
        juz wyjdzie to ma byc ubrana w najgorsze ciuchy!A jesli chodzi o plaze i baseny
        to co moze te dziewczyny tam maja przychodzic ubrane od stop do glowy?Ciekawe
        jak sie bedziesz czula jezeli w przyszlosci to Ty bedziesz jak to
        powiedzialas "wielorybem"?!
        • ania2216 Re: wieloryb 29.10.05, 11:37
          To prawda, grube dziewczyny wbijają się w mniejsze rozmiary ciuchów, bo myślą,
          ze w ten sposób będą wyglądać szczuplej i nie widzą, zę spodnie na pupie mało
          co nie pękną, a zamiast tali widać nieestetyczne boczki. Choć sama zaliczam się
          do osób szczupłych, nie mam problemu z kupieniem spodni, to jednak staram się
          zrozumieć osoby grubsze, które przecież też chcą modnie wygladać, a to przecież
          nie ich wina, że producenci dla oszczędności szyją ciuchy o małych
          rozmiarach.Co wcale nie znaczy ,że nie mogą poprosić o romiar 42 i wygladać
          ładniej, estetycznie.A co do strojów kąpielowych.No cóż w tej kwesti nie da się
          nic zrobić, ale ja podiwam osoby, które mimo nadwagi nie wystdą się pokazać na
          basenie i tu wieli dla nich pokłon. Ludzie bądźmy bardziej tolerancyjni!!!!!
        • spin_spin_sugar Re: wieloryb 29.10.05, 22:03
          przecież nawet te bardziej puszyste osoby mogą "umieć się ubrać" dobrze
          dopasowane ciuchy nie muszą być najgorsze - skąd ten pogląd??? tzreba tylko
          umieć ukryć niedoskonałości jednocześnie podkreślając inne atuty - tak żeby to
          one przykuły wzrok, a nie mankamenty - trochę wyobraźni
    • ewcia1980 Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa 28.10.05, 19:38
      ja tez nie lubie "napasionych" ludzi, a jak widze takie "wieloryby" w
      przymaławych ubrankach, to słabo mi sie robi.
      nie mam nic przeciwko kragłym kształtom, bo zgadzam sie z tym, ze kobietka
      powinna miec troszke ciałka, a nie same kosci, ale bez przesady.
      tyje sie od MICHY, a najlepsza dieta to dieta MŻ ( mniej żrec) i taka jest
      prawda. rozejrzyjcie sie po ulicy. grube dziewczyny zawsze cos jedza: batoniki,
      chipsy czy inne tuczace rzeczy.
      mam siostre, która jest własnie takim spaślakiem, wiec moge sie w tej kwestii
      troche wypowiedzieć. ona je dwa razy tyle co ja, i to ze wisi jej sadło ma
      głeboko w d.... ubiera sie własnie w przyciasnawe ubranka, bo mysli, ze kogos
      oszuka jak sie wbije w rozmiar 38 (a powinna kupic sobie 42) i wiecznie mi
      wypomina, ze ja to mam dobrze, bo jestem szczupła. jestem szczupła, bo nie żrem
      tyle. a jak czuje, ze troszeczke nabrałam ciałka, to ograniczam słodycze i
      jedzenia i wracam do swojej wagi ( która od 6 lat wacha sie w granicach 55-58
      kg)
      a jezeli ktos lubi jedzonko i łasokitki to zmusic sie do cwiczen i aktywnego
      trybu zycia, a nie siedziec przed komputerem i podjadac paluszki.
      pozdrawiam
    • spin_spin_sugar Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa 29.10.05, 21:45
      bo niektóre nie rozumieją co to dobry smak, gustu nie maja biedaczki - też nie
      wiem czy coś chcą przez to sobie albo otoczeniu udowodnić? przecież nie da sie
      nic na siłę (a jeśli chcą już te dopasowane spodnie nosić - to niech się
      chociaż poruszają, poćwiczą i dobiero wbijają się w obcisłe "dupoklejki")co
      gorsza coraz więcej takich na ulicach...bleh:/ smutno sie robi...
      • Gość: ania Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:03
        A co rozumiesz pod pojeciem gruba?? jaka waga prezy jakim wzroście to już jest
        za dużo żeby nosić jeansy??
        • spin_spin_sugar Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa 29.10.05, 22:08
          waga nie ma nic do wzrostu - to zależy od budowy ciała (różne osoby mogą mieć
          ten sam wzrost i wagę, a różnie wyglądać i co?);
          ja po prostu uważam, że ludzie powinni tak dopasowywać ubrania by na nich
          dobrze leżały, a nie były za obcisłe, widziałam również puszyste osoby, które
          potrafią wyglądać dobrze
          • spin_spin_sugar Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa 29.10.05, 22:10
            i to się nie tyczy jedynie dżinsów
            • Gość: ania Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:36
              czyli jeśli ma się np. 170 i waży 60kg to też można mieć za duży tyłek żeby
              nosić jeansy??
              • spin_spin_sugar Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa 29.10.05, 22:37
                a ta dalej swoje...
                nie wiem - najlepiej idź do wróżki
                • Gość: ania Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:49
                  nie musze iść, dla mnie taka osoba nie jest gruba(moje wymiary to to nie są)i
                  może nosić co jej się chce. A moje pytanie było skierowane do autora wątku, bo
                  może on uważa że tylko te z figurą modelki mogą chodzić w obcisłych jeansach, a
                  wszystkie inne są dla niego za grube.
                  • spin_spin_sugar Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa 29.10.05, 23:16
                    o to zwracam honor;)

ale myślę, że autorowi wątku raczej chodziło o te Panie, które nie dbają o to,
                    że im się tłuszcz wylewa ze spodni i spod bluzeczek, a nie o to że tylko
                    modelki powinny chodzić w obcisłych spodniach - Panie, które może nie są
                    modelkami też ładnie wyglądają w "dopasowanych" spodniach, ale nie za ciasnych,
                    zresztą nikt nie wygląda dobrze w czymś, co jest na niego zaciasne...

ale fakt - nie konkretnie "do wagi" ale "do figury" powinno sie dobierać
                    garderobę
                    • Gość: odchudzona gruba Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.10.05, 00:37
                      Ale wypowiedzi większości osób są żenujace. Wydaje sie wam, że wszyscy są grubi
                      bo zrą i żrą i żrą. A nikogo nie zastanowi - CZEMU? I macie rację - jadłam.
                      Dużo, potrafiłam jednego dnia zjeść kilka tys kcal. Ale wiele osób grubych je w
                      stresie tak jak inni piją czy palą. Lub wynika to z problemów w młodości,
                      dzieciństwie. Cierpiałam na zaburzenie łaknienia (jak anoreksja czy bulimia,
                      ale o tym się nie mówi, dopiero lekarz mi to uświadomił), dzieki terapii
                      doszliśmy z lekarzem do tego, że przyczyn tzreba szukac wiele lat wcześniej.
                      Gdy udało nam sie odkryć powody moich zaburzeń, udało się je zminimalizować.
                      Poznałam cudownego faceta, który kochał moją dusze a nie zbędne kilogramy. Przy
                      nim sie wyciszyła, uspokoiłam. I schudłam 29kg. Wagę trzymam od kilku lat, bo
                      jestem szczęśliwa i nie muszę "Zajadać" problemów. I mimo, że wyglądam
                      normalnie, szanuję grube kobiety, bo one często jedzeniem krzyczą o pomoc!
                      • kassandra6 Re: Grube dziewczyny czy musicie chodzić w dżinsa 31.10.05, 20:24
                        Mi się wydaje, że sporo osób wypowiadających się ma trochę krzywe pojęcie osoby
                        grubej. Czy ktoś, kto nosi rozmiar 42 jest gruby??? Ja np noszę ten rozmiar,
                        waże 63 kg przy wzroście 165 cm i wydaje mi się, że jestem atrakcyjna. Nie noszę
                        wszakże biodrówek, bo uważam, że nie wyglądałabym w nich korzystnie, ale nie
                        unikam obcisłych bluzek, bo uważam, że one podkreślają kształty i są bardzo
                        seksy. Dziewczyny, które zakładają biodrówki, a sadełko wylewa im się zza
                        spodni nie wyglądają ani ładnie ani estetycznie, ale to nie powód, żeby tak po
                        nich jechać. Każdy nosi to, w czym czuje się dobrze. A jak komuś nie pasuje, to
                        może po prostu nie patrzeć. Niestety sprawdza się teza, że Polacy są
                        społeczeństwem cholernie nietolerancyjnym i wcale to dobrze o nas nie świadczy.
                        I nieprawdą jest, że grube osoby tylko "żrą". Po pierwsze żreć mogą zwierzęta i
                        to te hodowlane, po drugie otyłość jest chorobą i to, że ktoś je nadmiernie
                        powinno się leczyć. Poza tym otyłość często jest uwarunkowana genetycznie, a
                        często tyje się po lekach (psychotropowych, antydepresyjnych, antykoncepcyjnych
                        etc.) i lepiej się dobrze zastanowić, zanim się coś napisze, co może kogoś
                        bardzo zaboleć. Ludzie!!! Dystansu!!!
    • well_ania wszyscy gadają bzdury!!!!! 31.10.05, 20:19
      Powiem szczerze ,ze rozmowy i tematy poruszne na tym forum wcale nie pomagają
      tym chorym dziewczynom!!!!!!!SĄ to zwykłe kłutnie, które do niczego sensownego
      nie prowadzą. Co z odpowiedziami na te trudne pytania dziewczyn chorych na
      bulimie czy anoreksję dla których jedynym ratunkiem jest rozmowa. Nie maja jej
      w domu, więc szukają pomocy na tym foum!!!!!!1a wy co robicie-zastanawiacie sie
      czy grube dziewczyny moga chodzic w dzinsach czy nie?!!!!! kompletny
      idiotyzm!!!!! A może by tak poszukac odpowiedzi na te trudne pytanie , postarac
      sie pomóc !!!!!!!!!!!!!!

...przepraszam jezeli kogoś uraziłam,!!!!!!!
      • Gość: Artur Przezywacz To proste: IP: 195.69.82.* 01.11.05, 11:02
        well_ania napisała:

> Powiem szczerze , ze blablabla yada yada yada sralis mazgalis

Chore dziewczyny niech sie adekwatnie ubieraja - ubierajac sie w ubrania o
        niewlasciwym rozmiarze wrecz EKSPONUJA swoja chorobe, co jest powodem do tego
        typu uwag
    • Gość: Artur Przezywacz Obraza majestatu IP: 195.69.82.* 01.11.05, 10:56
      Jakie to dla was typowe - zamiast podjac temat to "ciekawe jak ty wygladasz"
      albo od razu zmiana tematu na "grubych facetow"

Te wszystkie wasze obrazone odpowiedzi swiadcza na wasza niekorzysc, niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka