missy3 04.01.06, 18:27 Hejka Czy ktoś może studiuje ten kierunek??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dagmara Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 18:31 na mojej uczeli mial powstac ale bylo za malo chetnych.... niestety nie moge pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 18:32 Tak.Ja studiuje zaocznie dodatowo ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy3 Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:59 I co mi możesz powiedzieć o tym kierunku??? Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka_20 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 21:13 Tak ja.Tzn. jestem na na wydziale Zdrowie Publiczne kierunek techniki dentystyczne.A co? Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka_20 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 21:23 Studiować samo Zdrowie Publiczne to hmm ktoś musiałby mieć niepofałdowaną korę mózgową?? Jest to nudny kierunek,jedenprzedmiot przeplata sie z drugim.Uczysz sie jakichs wskazników,zywienia klinicznego,polityki spolecznej.zdrowia srodowiskowego,zdrowia publicznego,demografii,epidemiologii.Cały czas wałkujesz ten sam temat i zygac ci sie chce w pewnym momencie.Gdybym studiowała tylko ten kierunek topodciełabym sobie zyly.Jesli wolisz puszczac baki gdzie indziej anizeli w domu,to wybierz ten. Na Akademii Medycznej w Gda jestes na tym wydziale i ciagniesz jakas specjalizacje np.pielęgniarstwo,ratownictwo medyczne,hig.stomatologiczna, elektroradiologie czy tech.dent. itp. Imasz z tego jakąś korzysć,a tak moze bedziesz w przyszlosci robic jakies statystyki...Tree Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 21:29 Ja jestem na typowym Zdrowiu Publicznym.Zwiazanym z zarzadzaniem osrodkami zdrowia np. szpitalami.Kierunek ciekawy.Duzo anatomii,fizjologii,patofizjologii.Jesli lubisz typowo medyczne przedmioty to kierunek w sam raz.Nie jest ani trudny,ani nudny.W Polsce sa 4 uczelnie,ktore maja ten kierunek.Ale tylko uczelnia w Bialymstoku wyklada ten kierunek jako przygotowanie do pracy w osrodkach zdrowia,zarzadzanie nimi.Mozesz po tym kierunku pracowac praktycznie wszedzie.Jezeli chodzi o uczelnie w Gdansku tam kierunek jest juz jako tako podzielony,ma swoje "podzespoly" i jest on podzielony na poszczegolne zawody.Z kolei ja studiuje ogolnie Zdr.Publ i jestem zadowolona z tego kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy3 Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:12 Bo zastanawiam się nad studiowaniem zdrowia publicznego i dlatego szukam opinii, mnie interesuje Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 22:34 Osobiscie polecam ten kirunek.Bardzo ciekawy,dobre perspektywy na przyszlosc.Musisz dowiedziec sie juz konkretnie na uczelni czy jest to Zdr.Publ jako zarzadzanie sluzba zdrowia czy tez ma inne gakezie jak ratownictwo itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy3 Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:51 U nas w Poznaniu to jest zdrowie publiczne ale wybiera się potem specjalizacje ja np ratowinictwo Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 22:54 Skoro jestes zdecydowana to nic innego mi nie pozostaje jak zyczyc powodzenia:) Gratuluje wyboru kierunek zachwycajacy i naprawde ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: zdrowie publiczne IP: *.chello.pl 05.01.06, 07:12 tylko sobie nie wyobrazaj ze po skonczeniu bedziesz jeżdziła w karetce jako ratownik medyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:13 4 uczelnie? Nie, to chyba niemozliwe. Akademie Medyczne + uczelnie prywatne. W samej Warszawie 4 by sie znalazly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy3 Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:00 A możesz mi napisać jakie tam są m.in przedmioty i czy są jakieś praktyki??? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 23:05 podstawy zdrowia publicznego biologia z elementami genetyki i mikrobiologia organizacja i zarzadzanie w ochronie zdrowia fizjologia i patofizjologia prawo anatomia i rozwoj czlowieka chemia srodowiskowa podstawy organizacji i zarzadzania chemia srodowiskowa i biochemia i jezyk obcy Czy sa praktyki to nie wiem.Stydiuje ten kierunek zaocznie.jako mily dodatek:) Odpowiedz Link Zgłoś