Dodaj do ulubionych

zdrowie publiczne

04.01.06, 18:27
Hejka
Czy ktoś może studiuje ten kierunek???
Obserwuj wątek
    • Gość: dagmara Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 18:31
      na mojej uczeli mial powstac ale bylo za malo chetnych.... niestety nie moge
      pomoc
      • khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 18:32
        Tak.Ja studiuje zaocznie dodatowo ten kierunek.
        • Gość: missy3 Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:59
          I co mi możesz powiedzieć o tym kierunku???
    • sabinka_20 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 21:13
      Tak ja.Tzn. jestem na na wydziale Zdrowie Publiczne kierunek techniki
      dentystyczne.A co?
      • sabinka_20 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 21:23
        Studiować samo Zdrowie Publiczne to hmm ktoś musiałby mieć niepofałdowaną korę
        mózgową?? Jest to nudny kierunek,jedenprzedmiot przeplata sie z drugim.Uczysz
        sie jakichs wskazników,zywienia klinicznego,polityki spolecznej.zdrowia
        srodowiskowego,zdrowia publicznego,demografii,epidemiologii.Cały czas wałkujesz
        ten sam temat i zygac ci sie chce w pewnym momencie.Gdybym studiowała tylko ten
        kierunek topodciełabym sobie zyly.Jesli wolisz puszczac baki gdzie indziej
        anizeli w domu,to wybierz ten. Na Akademii Medycznej w Gda jestes na tym
        wydziale i ciagniesz jakas specjalizacje np.pielęgniarstwo,ratownictwo
        medyczne,hig.stomatologiczna, elektroradiologie czy tech.dent. itp. Imasz z tego
        jakąś korzysć,a tak moze bedziesz w przyszlosci robic jakies statystyki...Tree
        • khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 21:29
          Ja jestem na typowym Zdrowiu Publicznym.Zwiazanym z zarzadzaniem osrodkami
          zdrowia np. szpitalami.Kierunek ciekawy.Duzo
          anatomii,fizjologii,patofizjologii.Jesli lubisz typowo medyczne przedmioty to
          kierunek w sam raz.Nie jest ani trudny,ani nudny.W Polsce sa 4 uczelnie,ktore
          maja ten kierunek.Ale tylko uczelnia w Bialymstoku wyklada ten kierunek jako
          przygotowanie do pracy w osrodkach zdrowia,zarzadzanie nimi.Mozesz po tym
          kierunku pracowac praktycznie wszedzie.Jezeli chodzi o uczelnie w Gdansku tam
          kierunek jest juz jako tako podzielony,ma swoje "podzespoly" i jest on
          podzielony na poszczegolne zawody.Z kolei ja studiuje ogolnie Zdr.Publ i jestem
          zadowolona z tego kierunku.
          • Gość: missy3 Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:12
            Bo zastanawiam się nad studiowaniem zdrowia publicznego i dlatego szukam
            opinii, mnie interesuje Poznań
            • khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 22:34
              Osobiscie polecam ten kirunek.Bardzo ciekawy,dobre perspektywy na
              przyszlosc.Musisz dowiedziec sie juz konkretnie na uczelni czy jest to Zdr.Publ
              jako zarzadzanie sluzba zdrowia czy tez ma inne gakezie jak ratownictwo itp
              • Gość: missy3 Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:51
                U nas w Poznaniu to jest zdrowie publiczne ale wybiera się potem specjalizacje
                ja np ratowinictwo
                • khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 22:54
                  Skoro jestes zdecydowana to nic innego mi nie pozostaje jak zyczyc
                  powodzenia:) Gratuluje wyboru kierunek zachwycajacy i naprawde ciekawy.
                • Gość: biedronka Re: zdrowie publiczne IP: *.chello.pl 05.01.06, 07:12
                  tylko sobie nie wyobrazaj ze po skonczeniu bedziesz jeżdziła w karetce jako
                  ratownik medyczny
          • Gość: gggg Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:13
            4 uczelnie? Nie, to chyba niemozliwe. Akademie Medyczne + uczelnie prywatne. W
            samej Warszawie 4 by sie znalazly.
    • Gość: missy3 Re: zdrowie publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:00
      A możesz mi napisać jakie tam są m.in przedmioty i czy są jakieś praktyki???
      • khaki3 Re: zdrowie publiczne 04.01.06, 23:05
        podstawy zdrowia publicznego
        biologia z elementami genetyki i mikrobiologia
        organizacja i zarzadzanie w ochronie zdrowia
        fizjologia i patofizjologia
        prawo
        anatomia i rozwoj czlowieka
        chemia srodowiskowa
        podstawy organizacji i zarzadzania
        chemia srodowiskowa i biochemia
        i jezyk obcy

Czy sa praktyki to nie wiem.Stydiuje ten kierunek zaocznie.jako mily dodatek:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka