Dodaj do ulubionych

czy można..?????????????????????????? ???

17.02.06, 17:56
Witam wszystkich:)
Zasłyszałam (niejednokrotnie) wiele wypowiedzi na temat seksu i ryzyka
zajścia w ciążę po okresie. Zdania były podzielone: jedni mówili mi, że można
uprawiać seks a ryzyko ciąży jest takie jak zawsze, inni twierdzili, że
organizm kobiety po okresie choćby stanął na głowie to w ciążę nie
zajdzie....i w co ja mam wierzyć..?? proszę Was o wypowiedź...:)
Obserwuj wątek
    • jovita87 Re: czy można..?????????????????????????? ??? 17.02.06, 18:00
      to zalezy od Twojego cyklu, bo jesli masz nieuregulowany to mozesz zajsc w
      ciaze zaraz po miesiaczce. A moim zdaniem jesli sie w zaden sposób nie
      zabezpieczasz to ryzyko istnieje w kazdym dniu, nawet w tym w którym masz
      miesiaczke
      • Gość: magda Re: czy można..?????????????????????????? ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:31
        a ja sięocham bezzabezpieczenia nawet 4 dni po miesiączce. Nie jestem w ciąży,
        nie mam dziecka. Kiedyśmi to powiedziała koleżanka i od tamtej pory to praktykuję
        ( już 3 rok)
        • Gość: hmm Re: czy można..?????????????????????????? ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:35
          ja wam mogę powiedzieć z naukowego punktu widzenia, że to raczej średnio
          możliwe, gdyż zaraz po okresie błona macicy w której musi się zagnieździć jest
          jeszcze nie odbudowana...więc...szanse są bliskie zeru...mimo to polecam
          prezerwatywę :D
          • Gość: monika Re: czy można..?????????????????????????? ??? IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 10:06
            A co ma do tego blona macicy? nie wiesz, ze po zaplodnieniu, zalazek schodzi
            don macicy dopiero po kilkunastu dniach? przy nieuregulowanych cyklach mozna
            zajsc w ciaze praktycznie w kazdej fazie.
            • searena Re: czy można..?????????????????????????? ??? 18.02.06, 12:09
              Zaraz zaraz, ale plemniki żyją trochę w ciele kobiety, chyba do 4 dni coś
              słyszałam!! Więc dlatego szanse są i w czasie okresu.
    • Gość: wiadomo_kto Re: czy można..?????????????????????????? ??? IP: 217.153.136.* 18.02.06, 06:37
      oj mozna pewnie ze mozna:P plemniki wtedy poprostu koczyja w jakims zakamraku
      rozpalaja ognicho i pieka kielbaski :P a jak nadejdzie pora to ruszaja na
      lowy :D
      • madeofstars Re: czy można..?????????????????????????? ??? 18.02.06, 09:43
        no one sobie tam zyc moga do 48 godzin w takim zakamarku :-)
    • matkajoanna Re: czy można..?????????????????????????? ??? 18.02.06, 10:12
      lepiej już wtedy przejść wyłącznie na oral
    • wyuzdana1 Re: czy można..?????????????????????????? ??? 18.02.06, 12:48
      Pierwsze 4 dni okresu są niepłodne, 5 dnia można zajść w ciążę. Sama byłam mocno
      zdziwiona na naukach przedślubnych. Zdarza się to rzadko ale jednak.
      • Gość: Bacha Re: czy można..?????????????????????????? ??? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:27
        Ja tam ze swoim facetem kocham sie bez zabezpieczenia (przerywany) prawie
        codziennie. Bez wzgledu na dni plodne i nieplodne i jakos nie jestem w ciazy:)
        • Gość: .. Re: czy można..?????????????????????????? ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 14:47
          to jużna twoim miejscu robiłabym badania na płodność, może któreś z was nie moze
          mieć dzieci
          • matkajoanna Re: czy można..?????????????????????????? ??? 18.02.06, 14:54
            A może oni tylko po francusku, skąd wiesz? Ja np. wolę 69 jak normalny
            stosunek. To mi daje niezły pałer na cały dzień jak rano się tak pokochamy.
    • agatka_to_ja Re: czy można..?????????????????????????? ??? 18.02.06, 15:08
      na twoje pytanie odpowiedzialm juz na drugim
      watkuforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=37016256&a=37052625

a co do dziewczyn, ktore tu pisza, ze sie bzykają po okresie i (huraa) nie maja
      dziecka - drogie panie, to wcale nie swiadczy o tym, ze jest to bezpieczny
      seks.. rowniez moze to swiadczyc o problemach z plodnoscią waszą lub waszego
      partnera... wiec nie piszcie, ze to NA PEWNO bezpieczne.. bo tak wcale NIE JEST!
      • skorpionica11 Re: czy można..?????????????????????????? ??? 18.02.06, 15:19
        jezeli kobieta ma regularnie miesiaczke to 3 dni przed i 3 dni po TO SA DNI NIE
        PŁODNE.
        • agatka_to_ja Re: czy można..?????????????????????????? ??? 18.02.06, 15:33
          no jasne.. ale kobieta nie jest w stanie przewidziec, czy cos jej sie w cyklu
          nie przesunie... a przesunąc sie moze z milionów powodów... kobiecy organizm to
          nie zegarek i ZAWSZE cos sie moze przyspieszyc albo opoznic!!!

to, co teraz probujecie zrobic czyli WYLICZYC dnie plodne i nieplodne to po
          prostu KALENDARZYK MAŁŻEŃSKI.. a z niego podobno jest polowa POlaków... wiec
          macie odpowiedz, jak pewna jest to metoda "antykoncepcyjna"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka