clauditka 25.04.06, 17:16 Dziewczyny mam pytanie co do tabletek,bo słyszy sie ze można utyć po nich,albo wiele zmieniają w organizmie,a dobrze dobrane napewno są ok.Jak to u was bylo???macie jakies doswiadzczenia na temat tebletek??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marysia Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.06, 17:53 Przez kilka lat stosowalam Minulet.Nie utylam,chociaz na poczatku troche sie tego balam.Slaszalam opinie,ze sie tyje,ma mdlosci.Na szczescie mnie cos takiego nie spotkalo.Moj ginekolog spisal sie rewelacyjnie,tabletki byly dobrze dobrane.W terminie bylam kierowana na odpowiednie badania.Uregulowaly mi miesiaczke,ktora stala sie mniej obfita i prawie bezbolesna a konsekwencjami sexu nie trzeba bylo sie martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
clauditka Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 25.04.06, 18:31 dzieki:):)a ile kosztowały te tabletki???a jśli chodzi o alkohol, to mozna normalnie czasem coś wypic i to nie przeszkadza??? pozdro:):* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.13.radom.pilicka.pl 25.04.06, 19:25 Ja biore Harmonet,(kosztuje ok 30zł)juz od 2lat i wszystko jest ok.Najlepiej jest robic sobie przerwy 3 mies w ciagu roku i nie powinno być problemów. A o tycie sie nie martw,ja nawet schudłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.06, 20:07 Alkohol nie jest zabroniony.Musisz jednak pamietac,zeby tabletke wziac zawsze o tej samej porze(o tym czasami ginekolog zapomina powiedziec).Jak zabalujesz ostro i bedziesz wymiotowac to na wypadek uprawiania seksu zabezpiecz sie tez jakos inaczej bo tabletki moglas nie strawic i poplynela z cala reszta.Minulet to wydatek ok.40 zl.za opakowanie.Teraz moze nawet i wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinka TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:28 ja biorę drugie opakowanie (ale juz wcześniej brałam przez kilka miesiecy tylko były źle dobrane) i powiem szczerze że schudłam już 3 kg;))))) bo odkąd je biorę nie boję się że wpadnę i mogę częściej uprawiać sex:))) moim zdaniem warto brać tabsy. pamietaj jednak że to są hormony więc jeśli nie masz jeszce 19 lat (wtedy organizm kobiety jest już w pełni ukształtowany) to zastanów sie 2 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Jabłoński Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:09 Jak chcesz się często dawać posuwać to lepiej bierz te tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine21 Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 26.04.06, 07:13 Jesli chodzi o tabletki to zazwyczaj mozna na poczatku utyc wiadomo to sa leki hormonalne czyli moze zwiekszyc ci sie biust mozesz miec bole glowy szczegolnie migrenowe .Tak jak u mnie ostatnio zaobserwowalam na poczatku wiosny przesuniecie sie okresu moze nie o tyle okresu co tak zwanego wczesniejszego krwawienia ale okazalo sie ze to przez zmiane klimatu czyli przesilenie wiosenne tak sie dzieje w organizmie.Wiadomo jaka zaleta jest stosowanie antykoncepcji czyli bezstresowy seks ladna cera(w moim przypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
diablinka Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 26.04.06, 11:12 Z tego co rozmawiałam ze swoją gin:)to tabletki antykoncepcyjne nie powodują tycia...powodem wiekszych piersi i dodatkowego kilograma;) jest to iz te tableteczki zatrzymuja wode w organizmie...! a jeśli my dziewczynki odżywiamy sie racjonalnie i korzystamy z tego iż cały czas jesteśmy zabezpieczone(wiecie o czym mówię....przyjemna strata kalorii)to nie ma obaw do tycia a wręcz przeciwnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lilianna81 Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 26.04.06, 13:42 Ja brałam Novynette. Po jakims czasie zaczęło mnie bardzo kłuć w piersiach. Dostałam skierowanie do kardiologa i zakaz uzywania jakichkolwiek tabletek. Jak widać nie dla każdego tabletki sa dobre... Podobno mogło sie skończyć o wiele gorzej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werka Re: do lilianna81 IP: *.pool8546.interbusiness.it 27.04.06, 09:44 Czy moglabys opisac rodzaj klucia jaki ci doskwieral.Pytam ,bo i mnie zdarza sie nieraz to samo z tym, ze zazwyczaj nie zwracam uwagi na takie rzeczy czy znaki,jednakze twoj post mnie nieco zmartwil.Z gory dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiLu Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:22 Ja brałam najpierw Diane35 ale to rzeczywiscie mocne jest i zdeczka przytyłam po tym, potem już brałam CIlest i Logest i nic takiego się nie działo, ewentualnie jakieś czasowe zatrzymanie wody, ale nieznacznie. A teraz jestem na plastrach Evra i jedyne co może odrobinę mi siępowiększyło to piersi ;) Ale nie tyję nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 26.04.06, 15:27 Drogie Panie, jest specjalne forum dotyczace tabletek. Tam mozna zapoznac sie z setkami opinii na temat poszczególnych rodzajów tabletek i innej antykoncepcji forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 20:04 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: negra Re: NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:41 musze brac tabletki bo inaczej wyladuje znowu na stole operacyjnym z powodu torbieli, ale jestem wsciekla jak jasna cholera! To co wciskaja firmy i lekarze na temat tabl.antykoncepc. to zwyczajne kłamstwa, że niby takie super i bez ubocznego dzialania !!!! Zatrzymuja wodę, celulit pojawia sie w sposob błyskawiczny, poped seksualny na poziomie zera, Musze brac je od 2 lat, i od dwoch lat nie moge patrzc na swoje uda i posladki, a przedtem bylam z nich dumna (byly gladkie!!!!) a nie jem ani wiecej ani mniej sie nie ruszam , poprostu tablety tak mnie zalatwily. Acha , i częsciej miewam doły.... Odpowiedz Link Zgłoś
lizzan Re: NIE 28.04.06, 11:31 > i bez > ubocznego dzialania !!!! Nikt tak nie mowi... > Zatrzymuja wodę, celulit pojawia sie w sposob > błyskawiczny, Przeciez to wiadomo...dodaj jeszcze wahania nastroju, mozliwosc przytycia etc > poped seksualny na poziomie zera, Spadek libido zwiazany jest ze zlym doborem tabletek anykoncepcyjnych. Cos co jest dobre dal kolezanki nie musi byc dobre dla ciebie....libido to kwestia odpoweidniego doboru tabletek > Musze brac je od 2 lat, i od dwoch lat nie moge patrzc na swoje uda i > posladki, a przedtem bylam z nich dumna (byly gladkie!!!!) Tylko ze przedtem bylas o 2 lata mlodsza......i skora tez byla o te 2 lata mlodsza.....poćwicz, zadbaj o cialo jakimis kremami etc > Acha , i > częsciej miewam doły.... Nie mozesz zmienic tabletek na inne ?? To nie jest tak ze jak po jednych czlowiek sie czuje nie najlepiej to ze po wszystkich tak bedzie. pozdrawiam, lizzan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drwal Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 00:44 chcesz się non stop grzmocić - bierz pigułę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 14:16 www.forum.antykoncepcja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcs Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:31 Kto finansuje to formum i jak się mają zawarte tam informację do prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Nie było - po co marażać organizm na szwank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 16:53 Odpowiedz Link Zgłoś