Dodaj do ulubionych

Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE??

25.04.06, 17:16
Dziewczyny mam pytanie co do tabletek,bo słyszy sie ze można utyć po
nich,albo wiele zmieniają w organizmie,a dobrze dobrane napewno są ok.Jak to
u was bylo???macie jakies doswiadzczenia na temat tebletek???
Obserwuj wątek
    • Gość: Marysia Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.06, 17:53
      Przez kilka lat stosowalam Minulet.Nie utylam,chociaz na poczatku troche sie
      tego balam.Slaszalam opinie,ze sie tyje,ma mdlosci.Na szczescie mnie cos
      takiego nie spotkalo.Moj ginekolog spisal sie rewelacyjnie,tabletki byly dobrze
      dobrane.W terminie bylam kierowana na odpowiednie badania.Uregulowaly mi
      miesiaczke,ktora stala sie mniej obfita i prawie bezbolesna a konsekwencjami
      sexu nie trzeba bylo sie martwic.

• clauditka Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 25.04.06, 18:31
        dzieki:):)a ile kosztowały te tabletki???a jśli chodzi o alkohol, to mozna
        normalnie czasem coś wypic i to nie przeszkadza??? pozdro:):*
        • Gość: Anka Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.13.radom.pilicka.pl 25.04.06, 19:25
          Ja biore Harmonet,(kosztuje ok 30zł)juz od 2lat i wszystko jest ok.Najlepiej
          jest robic sobie przerwy 3 mies w ciagu roku i nie powinno być problemów. A o
          tycie sie nie martw,ja nawet schudłam.
        • Gość: Marysia Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.06, 20:07
          Alkohol nie jest zabroniony.Musisz jednak pamietac,zeby tabletke wziac zawsze o
          tej samej porze(o tym czasami ginekolog zapomina powiedziec).Jak zabalujesz
          ostro i bedziesz wymiotowac to na wypadek uprawiania seksu zabezpiecz sie tez
          jakos inaczej bo tabletki moglas nie strawic i poplynela z cala reszta.Minulet
          to wydatek ok.40 zl.za opakowanie.Teraz moze nawet i wiecej.
    • Gość: karinka TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:28
      ja biorę drugie opakowanie (ale juz wcześniej brałam przez kilka miesiecy tylko
      były źle dobrane) i powiem szczerze że schudłam już 3 kg;))))) bo odkąd je
      biorę nie boję się że wpadnę i mogę częściej uprawiać sex:)))
      moim zdaniem warto brać tabsy. pamietaj jednak że to są hormony więc jeśli nie
      masz jeszce 19 lat (wtedy organizm kobiety jest już w pełni ukształtowany) to
      zastanów sie 2 razy...
    • Gość: Mirek Jabłoński Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:09
      Jak chcesz się często dawać posuwać to lepiej bierz te tabletki.
    • libertine21 Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 26.04.06, 07:13
      Jesli chodzi o tabletki to zazwyczaj mozna na poczatku utyc wiadomo to sa leki
      hormonalne czyli moze zwiekszyc ci sie biust mozesz miec bole glowy szczegolnie
      migrenowe .Tak jak u mnie ostatnio zaobserwowalam na poczatku wiosny
      przesuniecie sie okresu moze nie o tyle okresu co tak zwanego wczesniejszego
      krwawienia ale okazalo sie ze to przez zmiane klimatu czyli przesilenie
      wiosenne tak sie dzieje w organizmie.Wiadomo jaka zaleta jest stosowanie
      antykoncepcji czyli bezstresowy seks ladna cera(w moim przypadku).
    • diablinka Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 26.04.06, 11:12
      Z tego co rozmawiałam ze swoją gin:)to tabletki antykoncepcyjne nie powodują
      tycia...powodem wiekszych piersi i dodatkowego kilograma;) jest to iz te
      tableteczki zatrzymuja wode w organizmie...! a jeśli my dziewczynki odżywiamy
      sie racjonalnie i korzystamy z tego iż cały czas jesteśmy zabezpieczone(wiecie
      o czym mówię....przyjemna strata kalorii)to nie ma obaw do tycia a wręcz
      przeciwnie:)
    • lilianna81 Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 26.04.06, 13:42
      Ja brałam Novynette. Po jakims czasie zaczęło mnie bardzo kłuć w piersiach.
      Dostałam skierowanie do kardiologa i zakaz uzywania jakichkolwiek tabletek. Jak
      widać nie dla każdego tabletki sa dobre... Podobno mogło sie skończyć o wiele
      gorzej :(
      • Gość: Werka Re: do lilianna81 IP: *.pool8546.interbusiness.it 27.04.06, 09:44
        Czy moglabys opisac rodzaj klucia jaki ci doskwieral.Pytam ,bo i mnie zdarza
        sie nieraz to samo z tym, ze zazwyczaj nie zwracam uwagi na takie rzeczy czy
        znaki,jednakze twoj post mnie nieco zmartwil.Z gory dzieki za odpowiedz.
    • Gość: LiLu Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:22
      Ja brałam najpierw Diane35 ale to rzeczywiscie mocne jest i zdeczka przytyłam
      po tym, potem już brałam CIlest i Logest i nic takiego się nie działo,
      ewentualnie jakieś czasowe zatrzymanie wody, ale nieznacznie. A teraz jestem na
      plastrach Evra i jedyne co może odrobinę mi siępowiększyło to piersi ;) Ale nie
      tyję nic a nic.
    • agatka_to_ja Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 26.04.06, 15:27
      Drogie Panie, jest specjalne forum dotyczace tabletek. Tam mozna zapoznac sie z
      setkami opinii na temat poszczególnych rodzajów tabletek i innej antykoncepcji
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
      • owieczkaaa Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 02.05.06, 19:56

• owieczkaaa Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 02.05.06, 20:01

• Gość: aaaaaaaaa Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 20:04
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
            • owieczkaaa Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? 03.05.06, 09:39

• Gość: dax NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:33
      • Gość: negra Re: NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:41
        musze brac tabletki bo inaczej wyladuje znowu na stole operacyjnym z powodu
        torbieli, ale jestem wsciekla jak jasna cholera! To co wciskaja firmy i lekarze
        na temat tabl.antykoncepc. to zwyczajne kłamstwa, że niby takie super i bez
        ubocznego dzialania !!!! Zatrzymuja wodę, celulit pojawia sie w sposob
        błyskawiczny, poped seksualny na poziomie zera,
        Musze brac je od 2 lat, i od dwoch lat nie moge patrzc na swoje uda i
        posladki, a przedtem bylam z nich dumna (byly gladkie!!!!) a nie jem ani wiecej
        ani mniej sie nie ruszam , poprostu tablety tak mnie zalatwily. Acha , i
        częsciej miewam doły....
        • lizzan Re: NIE 28.04.06, 11:31
          > i bez
          > ubocznego dzialania !!!!

Nikt tak nie mowi...

> Zatrzymuja wodę, celulit pojawia sie w sposob
          > błyskawiczny,

Przeciez to wiadomo...dodaj jeszcze wahania nastroju, mozliwosc przytycia etc

> poped seksualny na poziomie zera,

Spadek libido zwiazany jest ze zlym doborem tabletek anykoncepcyjnych. Cos co
          jest dobre dal kolezanki nie musi byc dobre dla ciebie....libido to kwestia
          odpoweidniego doboru tabletek

> Musze brac je od 2 lat, i od dwoch lat nie moge patrzc na swoje uda i
          > posladki, a przedtem bylam z nich dumna (byly gladkie!!!!)

Tylko ze przedtem bylas o 2 lata mlodsza......i skora tez byla o te 2 lata
          mlodsza.....poćwicz, zadbaj o cialo jakimis kremami etc

> Acha , i
          > częsciej miewam doły....

Nie mozesz zmienic tabletek na inne ??
          To nie jest tak ze jak po jednych czlowiek sie czuje nie najlepiej to ze po
          wszystkich tak bedzie.

pozdrawiam,
          lizzan
    • Gość: drwal Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 00:44
      chcesz się non stop grzmocić - bierz pigułę
      • Gość: aga Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 14:16
        www.forum.antykoncepcja.pl
        • Gość: dcs Re: Tabletki Antykoncepcyjne TAK CZY NIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:31
          Kto finansuje to formum i jak się mają zawarte tam informację do prawdy?
    • Gość: ji Nie było - po co marażać organizm na szwank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 16:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka