Dodaj do ulubionych

wasik jak sie go pozbyc

21.05.07, 23:16
to jest naprawde ogrony problem dla mnie, mialam kiedys maly wasik nic z nim
nie robilam, byl taki jakby czarnawy,. no nietaki jak niektore baby na ulicach
maja ze wasa a byl taki delikatny ze trzabylo sie mu przyjrzec, po pewnym
czasie musialam sie go pozbyc, bielilam woda utleniona, wyrywalam penseta
czasamiuzywalam kremu depilacyjnego ktory jak do tej por yjest najlepszym
rozwiazaniem, czemu ja mam ten wasik ?strasznie mi to spedza sen z
powiek,wstydze sie go i chcialabym sie tego pozbyc, zaznaczam,ze jest widoczny
tlyko i wylacznie z bardzo bliska. co mam zrobic ? co sadzicie o wosku, ma
ktos podobny problem ? czy hormony wplywaja na nadmierne owłosienie, naprawde
nie chce go miec,drazni mnie a nie usmiecha mi sie ciagle depilowac kremem
,prosze pomozcie mi
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: wasik jak sie go pozbyc 21.05.07, 23:29
      Oczywiscie, ze hormony wplywaja na nadmierne owlosienie. Moze powinnas przejsc
      sie do dermatologa albo endokrynologa, ktorzy skieruja cie na badania
      hormonow.. Chociaz to kwestia rowniez tego, czy wlosy ci rosna rowniez w innych
      nietypowych miejscach typu klatka piersiowa, brzuch itp. Jesli nie = to moze to
      nie nadmierne owlosienie, ale "taka twoja uroda". To sie zdarza dziewczynom,
      ktore sa ciemnymi brunetkami.

Na twoim miejscu zrobilabym depilacje laserowa - to jedyny trwaly sposob
      depilacji.
    • Gość: no Re: wasik jak sie go pozbyc IP: 213.17.152.* 21.05.07, 23:34
      nie przejmuj sie,jestes rasowa kobieta...
      • Gość: portland1 Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:45
        do agatki:
        Dziekuję za odpowiedz to po pierwsze a po drugie chcialabym cos wyjasnić: nie
        mam włosków w nietypowych miejscach, brzuszek mam czysty ( ale moje kolezanki
        maja wlosy na brzuchu twarde grube i czarne a wasika nie )
        z drugiej strony zastanawialam sie nad laserem ale moje pytanie brzmi czy to
        jest naprawde trwałe i skuteczne? i zapewne bardzo drogie.
        w jaki sposób może mi ten problem lekarz rozwiązac ? w sensie czy wizyta u Niego
        ma sens i co mam niby powiedzieć, że wasik ?Mam wloski jasne, tak samo mam
        meszek na policznach ,troche na bródce po kilkamalych wlosków i na szyi
        wyrastaja 3 wloski czarne trwardsze ktore stale usuwam penseta ale mam tego
        dosc. :( <placze>
        • Gość: no Re: wasik jak sie go pozbyc IP: 213.17.152.* 21.05.07, 23:48
          nie placz,bo mnie zalejsz:)
          • Gość: portland1 Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:49
            nie nabijaj sie. Jedynie co zaleje to swoja klawiaturę :P
            • Gość: no Re: wasik jak sie go pozbyc IP: 213.17.152.* 21.05.07, 23:52
              no jeszcze nie nabijam cie w butelke,ale jak chcesz to moge-dasz rade,teraz
              innowacje techniczne tak posunely sie ze nawet zabke zmieniaja w piekna
              ksiezniczke-masz problem-pare wloskow
              • Gość: no Re: wasik jak sie go pozbyc IP: 213.17.152.* 21.05.07, 23:53
                dziewczyno-powiedz sobie-zdrowa babka ze mnie i to sie liczy,a wszystko inne to
                marnosc nad marnosciami,najwazniejsze zebys sie podobala swojemu lubemu
            • Gość: ergiel Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.chello.pl 22.05.07, 01:01
              Nie przesadzaj. Owłosienie zdarza się kobietom i tyle. Dla mnie wcale nie jest
              nie-sexy, pod warunkiem, że kobieta je regularnie usuwa. Ale 20-latki chodzące z
              wąsikiem... Jak usuwasz to OK. Mi by to nie przeszkadzało. Ważne żeby dbać o siebie
        • agatka_to_ja Re: wasik jak sie go pozbyc 22.05.07, 00:07
          Nie znam sie na hirsutyzmie, czyli na nadmiernym owlosieniu, nie wiem, czy je
          masz....
          tu znalazlam informacje o depilacji laserowej
          Krótkotrwały efekt utrzymuje się po usunięciu włosów tylko na powierzchni
          skóry, czyli po goleniu lub zastosowaniu pianek i kremów rozpuszczających włos -
          już kilka dni po zabiegu odrastają mocniejsze i gęstsze. Ale ich zaletą jest
          bezbolesność i brak problemu z wrastaniem w skórę, co często zdarza się przy
          użyciu depilatorów elektrycznych lub wosku (na zimno i na ciepło). Natomiast
          plusem epilacji (wyrywania włosów wraz z cebulką) jest spowolnienie ich
          odrastania i osłabienie - efekt zabiegu utrzymuje się nawet do kilku tygodni, a
          nowe włoski wyrastają cieńsze i jaśniejsze. Jednak te metody, prócz bólu, mogą
          nam sprawić inne niespodzianki: podrażnienia, zapalenia okołomieszkowe włosa
          czy rozszerzanie naczynek krwionośnych. Zdecydowanie najskuteczniejszy i prawie
          bezbolesny jest laser niszczący mieszek włosowy, ale i ta metoda nie jest dla
          wszystkich. Przede wszystkim w przypadku bardzo ciemnych i mocnych włosów nie
          usunie ich w stu procentach (ale znacznie osłabi). Ponadto wymaga cierpliwości
          i zasobnego portfela.

Koszt jest uzależniony od depilowanej powierzchni ciała - im większa
          powierzchnia, tym dłuższy czas jego trwania (średnie ceny: depilacja wąsików
          200-300 zł, pas bikini 200-400 zł, pachy 250-400 zł, łydki 250-450 złotych, uda
          450-600 zł), ale widoczny rezultat da dopiero 3-8 zabiegów w kilkutygodniowych
          odstępach czasu. Po zabiegu skóry nie wolno opalać, moczyć w gorącej wodzie czy
          smarować kosmetykami złuszczającymi, nie mówiąc o tym, że pomiędzy zabiegami
          nie można stosować wosku czy kremów (pozostaje zapuszczanie lub golenie włosów
          maszynką). Dlatego jest to idealna metoda na usuwanie włosów z niewielkiej
          powierzchni twarzy, pach czy bikini, w przypadku nóg czy rąk wymaga sporo
          czasu. Wybierając gabinet, koniecznie trzeba sprawdzić, jakiego typu laserem
          pracuje, czy ma certyfikat FDA i czy jest zarejestrowany w Stowarzyszeniu
          Lekarzy Dermatologów Estetycznych, ponieważ źle przeprowadzony zabieg może
          wywołać przebarwienia (zwykle chwilowe), a nawet trwałe poparzenia.

uroda.onet.pl/1355498,2043,2048,,,kilka_metod_depilacji,twarz_i_cialo.html

a tu specjalnie o wasiku:
          uroda.onet.pl/1166873,2043,2048,,,jak_pozbyc_sie_wasika,twarz_i_cialo.html

podaja ze kosztuje to okolo 250 - 300 zł... mysle, ze to nie tak wiele, biorac
          pod uwage, ile wydaje sie przez lata na wosk, krem do depilacji czy inne
          sposoby...
    • sorrento_8 Re: wasik jak sie go pozbyc 21.05.07, 23:41
      po pierwsze pełne zbadanie poziomu hormonów, a jeśli z hormonami będzie
      wszystko Ok, to wizyta u kosmetyczki, jeśli nie stać Cię na jednarazwy wydatek
      na depilacje laserową, to pozostaje depilacja woskiem
      • Gość: portland1 Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:48
        a ile kosztuje depilacja laserem ?bo woskiem to wiem,ze koszt 10-20 zl ale to
        pewnie trzeba powtarzac co jakis czas. Jesli na cos sie zdecyduje oprocz kremu
        to chyba na laser ale bylabym przeszczesliwa jakbym miala jakas gwarancje
        powodzenia takiego zabiegu.
        • sorrento_8 Re: wasik jak sie go pozbyc 21.05.07, 23:57
          ceny są zróżnicowanie są w okolicach 300 do 500 zł, nie interesowałam się tak
          bardzo tym tematem, ale gdzieś widziałam forum poświecone tylko i wyłącznie
          depilacji laserowej, tak dziewczyny odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania, z
          tego co wiem, zabieg trzeba raz na jakiś czas powtórzyć
          ale proszę zrób badania, bo może masz nieodpowiedni poziom hormonów, a później
          szukaj metody depilacji
          Gość portalu: portland1 napisał(a):

> a ile kosztuje depilacja laserem ?bo woskiem to wiem,ze koszt 10-20 zl ale to
          > pewnie trzeba powtarzac co jakis czas. Jesli na cos sie zdecyduje oprocz kremu
          > to chyba na laser ale bylabym przeszczesliwa jakbym miala jakas gwarancje
          > powodzenia takiego zabiegu.
          • Gość: portland1 Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 00:04
            okay, wybiore sie do lekarza tylko ktorego endo czy derma?
            I jeszcze jedno pytanie, jesli okaże się ,że to "bład" hormonów co lerkarz może
            zrobić w tym kierunku ,żebym miała mniej włosków ?naprawde wszedzie mam normalny
            poziom owlosieniea nie nadmierny,tylko ten wasik plus ewentualnie ta brodka choc
            na nia uwagi nie zwracam, mnie denerwuje. dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
            • sorrento_8 znalazła forum dla Ciebie 22.05.07, 00:05
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26091
            • sorrento_8 Re: wasik jak sie go pozbyc 22.05.07, 00:07
              albo endokrynolog (nie wiem czy do endo nie trzeba mieć skierowania) albo
              ginekolog
              poziom hormonów można regulować
              trzymaj się
              Gość portalu: portland1 napisał(a):

> okay, wybiore sie do lekarza tylko ktorego endo czy derma?
              > I jeszcze jedno pytanie, jesli okaże się ,że to "bład" hormonów co lerkarz
              może
              > zrobić w tym kierunku ,żebym miała mniej włosków ?naprawde wszedzie mam
              normaln
              > y
              > poziom owlosieniea nie nadmierny,tylko ten wasik plus ewentualnie ta brodka
              cho
              > c
              > na nia uwagi nie zwracam, mnie denerwuje. dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
    • Gość: portland1 Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 00:18
      Agatko DZIEKUJE CI ZA materialy ktore dla mnie znalaslas i poswiecony czas.
      w wolnej chwili wszyskto dokladniej przestudiuje.
      z tysiaka bedzie chyba trzeba wpakowac w ten maly skrawek meszku :(
      dobranoc wszystkim.
      • agatka_to_ja Re: wasik jak sie go pozbyc 22.05.07, 00:24
        tysiac zlotych? chyba przesadzasz.. i to grubo...

Poczytaj i poszukaj jakiegos studia, ktore wykonuje depilacje laserowa - idz na
        konsultacje, popytaj o cene...
        powodzenia :)
        • Gość: portland1 Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:49
          no jeden zabieg to koszt 200-250 zl a trzeba min 3 razy isc w odstepach
          miesiecznych aby byl efekt ( od 3-8 razy) wiec latwo obliczyc
    • Gość: no Re: wasik jak sie go pozbyc IP: 213.17.152.* 22.05.07, 00:20
      co w tym zlego,nie trzeba tego robic,ale wiedziec powinno sie-mimo wszystko-
      wiesz co moze zaczne robic-teraz jest moda na wyrob reczny-jeszcze w cenie to
      jest-wiesz ile to pieniedzy:)
    • Gość: cyganka Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:54
      dziewczyno, co ty sie tak przejmujesz?!?! ja tez mam wasik, nie taki duzy,
      widac go tylko z bliska, ale go nie lubie, wiec co robie?? depiluje!! chodze na
      wosk do kosmetyczki, po kilku depilacja widac, ze wloski sa mniej widoczne,
      teraz chodze na depilacje co 2 miesiace, a koszty to okolo 7-8 zl. po co
      wydawac kase na laser???
      • Gość: portland1 Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:52
        ale boli ponoc wosk :( odrastja ?
      • summerlove Re: wasik jak sie go pozbyc 22.05.07, 15:24
        Gość portalu: cyganka napisał(a):

> dziewczyno, co ty sie tak przejmujesz?!?! ja tez mam wasik, nie taki duzy,
        > widac go tylko z bliska, ale go nie lubie, wiec co robie?? depiluje!! chodze
        na
        >
        > wosk do kosmetyczki, po kilku depilacja widac, ze wloski sa mniej widoczne,
        > teraz chodze na depilacje co 2 miesiace, a koszty to okolo 7-8 zl. po co
        > wydawac kase na laser???

jak to po co?? żeby mieć spokój wreszcie i żeby nie musieć chodzić na zabiegi
        co 2-3 miesiące. żeby wreszcie zapomnieć o problemie. lepiej zrobić to raz ale
        porządnie.
        • Gość: nie ma jak w raju Re: wasik jak sie go pozbyc IP: 213.17.152.* 22.05.07, 15:51
          jesli chodzi o dzieci,to tez raz a ....za jednym razem-piecioraczkii
          • summerlove no 22.05.07, 15:55
            nie swiruj ;PP depilacja laserowa to nie robienie dzieci ;))))))))
            taki duzy a taki szalony ;PP
    • butterflymk Re: wasik jak sie go pozbyc 22.05.07, 15:40
      może spróbuj woda utlenioną smarować rano i wieczorem to rozjaśnią się ;)
      • Gość: portland1 Re: wasik jak sie go pozbyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:17
        niestety to już wałkowałam,. nie mam az tak ziemnych włosków sa nawet jasne ale
        troche dluzsze no i odrastaja, jest ich troche, z daleka nie widac tylko w
        sloncu z bliska no ale mnie krepuja,obecnie uzywam kremu do depilacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka