Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co chodzi

15.01.08, 18:16
mam abonament w PLAY 50 zł. w sumie niby dodaja 20 zl gratis. wiec liczyc
trzeba ze 70 zl mam na dzwonienie i pisanie sms.
loguje sie na stronie i na wejsciu jest taka ramka w ktorej sa podane pewne
szczegoly. m. in. "pakiet zlotowek" nie wiem jak to sie dzieje ale w tym
miesiacu celowo bardzo malo dzwonie i wiem ze na pewno nie wygadalam 35 zł!!!!
wchodzie w "sprawdz historie swoich polaczen" i co? tam jest podane ze pakiet
zlotowek wynosi 8.35 zł ogolnie przez 15 dni wgadalam 14min i 58 sec + 8
wyslanych smsow. zadnych polaczen z netem itd. sms za 15 gr min za 49 gr
o co ku.. chodzi??? oczywiscie rachunki sa naliczane wg taryfy z pierwszej
strony...prosze o pomoc i jakies objasnienie sprawy przez osoby majace tel w
play...zreszta sami sobie sprawdzcie czy ktos was nie nabija w butelke
Obserwuj wątek
    • ewa_err Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c 15.01.08, 18:32
      Czy mnie sie wydaje czy prosciej bedzie zadzwonic do biura obslugi
      klienta Play i ich poprosic o wyjasnienie?
      • li_lah Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c 15.01.08, 20:04
        no tak oczywiscie jutro ide sie klocic bo dla mnie sytuacja jest bardzo niejasna
        napisalam post po to zeby wszyscy tutaj piszacy majacy tel w play na abonament
        sprawdzili sobie i napisali czy maja taka sama roznice.
        • Gość: pgosia Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.chello.pl 19.01.08, 12:57
          Ja mam dokladnie ten sam abonament, zlotowki sprawdzam przez *101# w telefonie,
          nie w necie. Abonament mam od września i jak narazie nie było żadnych problemów.
          Może pomylilaś złotowki z minutami które się naliczają za odebrane połączenia od
          innej sieci? A najlepiej to idz to wyjaśnij.
      • Gość: Martadela Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.chello.pl 05.05.10, 13:15
        Play jest najbardziej oszukańczym operatorem. Bazuje na naiwności ludzi
        omamionych propaganda reklam. Oferta wygląda atrakcyjnie tylko z wierzchu, po
        wniknięciu w szczegóły, włos sie po prostu jeży. Grzechem pierworodnym klienta
        jest podpisywanie umowy, która jest spisana na jednej kartce papieru i nie
        zawiera nic - zadnego cennika, regulaminu swiadczenia usług czy warunków
        promocji. Orzeźwienie przychodzi z czasem, gdy zaczniesz analizować koszty
        połączeń - dlaczego są tak wysokie, pomimo że oferta taka konkurencyjna. Ano
        dlatego, że np. smsy sa naliczane poza abonamentem. Dlatego, że połączenia w
        roamingu są naliczane poza abonamentem. Ano dlatego, że pula tańszych połączeń w
        abonamencie jest dostępna dopiero wtedy, gdy skończy Ci sie limit połączeń do
        sieci komórkowych - de facto dzwoniąc na poczatku miesiąca do Play i na
        stacjonarne pomniejszasz limit do sieci komórkowych. Nie wspomnę już o nadużyciu
        z darmowymi połączeniami "do trzech" - gdy skończyła się promocja, sięć nadal
        sprawiała pozory "darmowości" tych połączeń - opłaty nie były naliczane w
        historii połączeń - jednakże doliczała po 10 zł za każdy numer, przez co
        abonament wzrósł już do 80 zł! Opłata ta zawsze była rozpisana na drugiej
        stronie faktury! Zanim się zorientowałam, minęło kilka miesięcy. Klient myśli,
        że darmowe się skończyły i tyle. Niestety, jeśli nie zrezygnujesz z tej usługi
        formalnie - trzeba zadzwonić do BOK i zgłosić - bedziesz mieć darmowe odpłatne
        połączenia. Itd., itp. Duzo by jeszcze pisac, ale ręce bolą.
    • naprawdetrzezwy A u mnie wszystko w normie. 19.01.08, 14:28
      191 zł wynikające z przedpłaty i sześćdziesiątkilka zł premii z listopada, bo mi ją życzliwie przenoszą z miesiąca na miesiąc.
    • Gość: AD Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.jmdi.pl 05.09.08, 16:25
      w PLAY to trzeba każdą FV sprawdzać z ołówkiem i kalkulatorem, moje
      przypadki:
      1) naliczone rozmowy których nie wykonałem, oczywiście twierdzą, że
      zostały wykonane przezemnie, ale chyba bym pamiętał 80 rozmów
      wykonanych pod ten sam numer jedna za drugą i to o 2 w nocy kiedy
      zawsze śpię (a może to przez sen?)
      2) opłaty niezgodne z cennikiem (np. za rozmowę z BOK naliczaję 2
      zł, a powinno być 1 zł), no tu juz nie moga się wyprzeć swojego błędu
      3) pozytywnie rozpatrują reklamację i obiecują uwzględnić na
      kolejnej FV, po czym zapominają że była uznana reklamacjia i mieli
      ją uwzględnić na FV, po czym znowu reklamacja na tą reklamację i tak
      się toczy dalej
      4) kontakt z BOK nie ma większego sensu - nie potrafią odpowiedzieć
      konkretnie i rzeczowo na temat
      • Gość: xxx Re: Telefon tylko na kartę IP: 83.10.109.* 05.09.08, 18:32
        Czyli w Playu jest tak samo jak w każdej innej sieci. Osztustwo co
        krok. Ocenie borykam się z oszustwami Orange. Nie podpisałam z nimi
        umowu na nowy telefon, a oni przysłali mi rachunek za aktywację
        numeru i abonament. Humoryści.
    • Gość: pieżdasek Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.pai.net.pl 05.09.08, 21:55
      Musicie byc strasznymi ofiarami losu, ze was tak te wszystkie sieci
      oszukuja.
    • Gość: taksepykam Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:19
      malo tego jak ktos do ciebie dzwoni placi podwojnie, np. na rachunku z tp sa mam
      takie pozycje:
      -pol. na stacjonarne
      -polaczenia do sieci kom.
      -polaczenia do sieci play!!!! (dwa razy wiecej)
      NIE dzwoncie na playa kasuja podwojnie !!!!!
      zdzieraja z dzwoniacego do sieci zeby dac lepsza promocje,
      a swoich tak samo w du.. sadza!!!!
      • Gość: XXX Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 19:59
        A CZY TO WINA PLAY ZE TAK ZA POLACZENIE KASUJA?? NIE DZWONCIE DO
        PLAY?? A MOZE PRZECHODZCIE DO PLAY I MIEJSCIE DO WSZYTSKICH TAKA
        SAMA STAWKE
    • Gość: play = syf Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.static.tvk.wroc.pl 18.03.09, 22:12
      Play to zdecydowanie najgorszy operator sieci komorkowej! Naszczescie niedlugo
      konczy mi sie umowa z tymi cwaniakami, bo abonentow oszukuja chyba najbardziej.
      Oprocz subiektywnych faktur, blokuja uzytkownikow bez powiadamiania jesli
      spoznili sie nieznacznie z wczesniejsza oplata - to juz szczyt chamstwa!!!
      • zdzislaw_jarecki Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c 19.03.09, 03:48
        Szczytem chamstwa jest pisanie takich bzdur skoro nie zapłciłeś za usługe to do
        kogo masz pretęsje nierozumie ?????
        • Gość: nonie Zdzisiu wyluzuj! IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 19.03.09, 07:59
          > Szczytem chamstwa jest pisanie takich bzdur skoro nie zapłciłeś za usługe to d
          > o
          > kogo masz pretęsje nierozumie ?????

Nie mozesz spac? Załóz swoje geterki i zrób przebieżkę po klatce...chociaż nie-przecież wszyscy śpią,więc daremny trud.
          Lepszy szczyt chamstwa niż szczyt debilstwa odzianego w getry.
    • Gość: Anna Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 19:24
      Też mam problem z PLAY. Zawarłam umowę na przeniesienie dwóch numerów do
      ich sieci. Warunkiem zawarcia umów było utrzymanie dotychczasowych numerów
      telefonu. W dniu, kiedy telefony miały się uaktywnić w sieci PLAY, dotychczasowy
      operator wyłączył telefony. W sieci PLAY numery nie zostały aktywowane. Na moje
      interwencje, W PLAY udzielano mi coraz to nowych informacji:
      - że wniosek o przeniesienie numeru się przedawnił,
      - że dotychczasowy operator odmówił zgody na przeniesienie numerów,
      - że nie udzieliłam im pełnomocnictwa, więc sama miałam załatwiać przeniesienie,
      - że nie zostało złożone wypowiedzenie u dotychczasowego operatora.
      Wszystkie powyższe wyjaśnienia są nieprawdziwe, PLAY nie próbował nawet
      przenieść numerów których dotyczyła umowa, wciskając mi teraz swoje numery.
      Ponieważ w mojej ocenie PLAY nie wywiązał się z zawartych umów, wniosłam o
      rozwiązanie umów z ich winy,
      Na obecnym etapie oni ślą mi wezwania do zapłaty, a ja wniosłam sprawę do sądu.
      Wszystkich, którzy czują się oszukani w podobny sposób proszę o głośne
      informowanie Internautów o podobnych przypadkach.
      Proszę o nie zabieranie głosu przez osoby zatrudnione w sieci PLAY (osoby, które
      za wystawianie opinii otrzymują stosowne wynagrodzenie).
      • Gość: geloo Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: 94.254.174.* 23.04.10, 11:43
        Powiem krótko, pracownicy PLAY to banda niekompetentnych pracowników
        nie mających bladego pojęcia o produktach i usługach które sprzedają.
        Na pewno nic u nich już nie wezmę bo nie wiem czy oferta którą mi
        przedstawią w rzeczywistości będzie prawdziwa. Żałuję dnia, kiedy
        zacząłem z nimi współpracę. Nigdy więcej PLAY'A !!!!!!!!!!
        • Gość: gość Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.10, 12:27
          play to najgorsza z sieci. Oszustwo i niekompetencja na każdym kroku.
          miałem dwa lata i po prostu maskara. Odradzam wszystkim !!!!!!
      • Gość: IZZ Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: 46.113.40.* 02.12.10, 21:33
        Witam serdecznie, ja również mam problem z Play, chodiz mi tutaj konkretnie o polaczenia w ramach ab. mam 90 minut bezpl w sieci play i na stacjonarne ostatnio przyszedl mi rachunek o 15 zl wyzszy za przekroczenie darmowych minut notabene ja tych minut nie wykorzystalam. w zakladce polaczenia widnieje mi polaczenie wychodzace z moim wlasnycm numerem tak jak ja bym sama ze soba rozmawiala oplaty mi nie naliczyli ale minuty zabrali tych minut bylo ok 50 i co sie dziwic ze przekroczylam minuty jak mi ich 50 bezkanie zabrano sama ze soba przeciez nie rozmawialam rece opadaja, a jak sie dzwoni do BOK to konsultanci sami nie wiedza co mowic chodza na konsultacje ja piernicze mozg staje co robic!! Dziewczyna powiedziala, ze bedzie skorygowany rachunek o te kwote ale jak to w rzeczywistosci bedzie wygladalo czas pokaze oslabia mnie ta siec oszusci!
    • Gość: sa Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.router5.tygrys.net 02.05.10, 20:37
      www.takeagift.pl/polecam:351113
      • Gość: Slitek Re: PLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 10:03
        Heh, co do blokowania za niezapłacenie w terminie widocznie mają twardo określone zasady, zapewne było w umowie, ale nie wnikam. Co do naliczania kasy za połączenia... trzeba pilnować, to fakt. Od tego jest konto internetowe i wszystkie nieścisłości wyjaśniać najlepiej w salonach Play. Nie wiem jak u innych, jednak w mojej miejscowości trafiła się rozsądna konsultantka znająca się na rzeczy i jak dotąd nie robiła problemów z jakąkolwiek sprawą. Przeniesienie numeru do Play... z tego co poczytałem w internecie to jest to wina tylko i wyłącznie sieci z których numer chcemy przenieść, nie wiem, być może wcześniej (rok czy dwa temu) nie mieli tego dopracowanego do końca, w końcu nie dawno weszli na rynek. Teraz na bieżąco, będąc jeszcze w salonie Play dostaje się smsa z informacją że operator odebrał wniosek (przynajmniej tak było u mnie). Koszty do Play? Wszyscy orientujący się na dzisiejszym rynku telefonicznym wiedzą że za wejście Play na rynek i jego tanie usługi pozostali operatorzy podnieśli niemało ceny połączeń do Play. Ktoś tam jeszcze pisał o tym że do abonamentu były doliczane koszty za darmowe połączenia do Play, wydaje mi się (bo jeszcze darmowe mi się nie skończyły) że tego tak jak wszystkiego trzeba dopilnować i samemu wyłączyć we właściwym czasie, bo faktycznie jest tak że potem za darmowe do Play musisz płacić miesięcznie (włączona usługa według dzisiejszego cennika to chyba 15zł). Póki co nie dotyczą mnie żadne "oszustwa" czy inne naciąganie regulaminu ani umowy, ale jak będzie problem to nie będę się bawił w dzwonienie do BOK tylko od razu odwiedzę salon, z dwóch powodów... po pierwsze tam się to zaczęło to i tam to najłatwiej wyjaśnić, po drugie jeśli dziewczyna obiecywała że będzie tak i tak to niech mi spojrzy w oczy i powie że to przekręt ;] Poza tym pewien jestem że polowanie na klientów było, jest i zapewne będzie w każdej sieci, być może w różnym stopniu, być może nie od razu ale po prostu takie jest życie :) Trzeba się pilnować i walczyć o swoje.
        • Gość: sz Re: PLAY IP: 195.47.201.* 21.09.10, 15:53
          Dla mnie wszyscy którzy wiążą się jakimkolwiek abonamentem z jakąkolwiek siecią są nieco, przpraszam wszystkich, mało rozumni.
          Tylko Play na karte. I tyle
          • Gość: Maksiu Re: PLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 20:38
            Za to dla mnie wszyscy. którzy nie spytają o powody drugiej strony (w tym przypadku chodzi o korzystanie z abonamentu) i wydają opinię na ich temat też są nieco, przepraszam wszystkich, mało rozumni :)
            • Gość: paula Re: PLAY IP: *.samsonowicza-f1.lublin.pl 17.12.10, 22:11
              Również zostałam oszukana!
              przeniosłam swój numer z orange do play.
              Doładowałam konto za 30 zł i włączyłam taryfę PLay Fresh Darmowe
              rozmowy i SMS-y w Play (umożliwiając sobie na miesięczne smsy i rozmowy w Play za darmo.) Korzystam, korzystam, aż tu nagle konczą mi się pieniądze na koncie, loguje się na play24 i widzę, że za wszzzzsytkie wykonane połączenia i wiadomosci do Play przez cały czas miałam pobierane pieniądze z konta. Wysyłam sms *111*33*2# by sprawdzić czy oby na pewno korzystam z tej opcji, okazuje się, ze owszem, na play24 tak samo. Więc o co chodzi? idę do salonu Baba rozkłada ręce, dokonuje "zgłoszenia", dzis dostałam odpowiedz od Beaty Bandoch:

"(...) Kolejna zmiana taryfy miała miejsce 23 listopada 2010 roku z Play Fresh Darmowe SMS-y do wszystkich na PLay Fresh Darmowe rozmowy i SMS-y w Play.Wszystkie zmiany taryf zostały poprawnie przez nas zrealizowane. Wszystkie bonusy były prawidłowo aktywowane na Pani koncie abonenckim.
              Na podstawie powyższego Pani reklamacja została uznana za niezasadną. Tym samym Pani oczekiwania dotyczące ponownego przyznania bonusów uznane zostały za niezasadne (sic!)"

PYTAM JAK TO DO CHOLERY MOŻLIWE? Naprawdę robią z ludzi idiotów i myślą, że ujdzie im to na sucho. Ale ja NIE PODARUJĘ. nie chodzi o głupie 30zł! Wmawia mi, ze mam włączoną usługę i , ze działa poprawnie!

Odwołałam się od reklamacji, wysłałam historię kosztów i połączeń, gdzie jest czarno na białym, jakie koszty za jaki okres poniosłam. Doładowanie umożliwiające mi korzystanie z tej taryfy ważne było do 18.12.2010, ale doładowałam już dziś, także za 30 zł,(nie zmieniając już nic w taryfach) ku mojemu zdziwieniu nie pobrało za sms do play! I powiedzcie o co im chodzi? włączona cały czas, raz działa, raz nie, raz pisze za darmo, innym razem płace. P A R A N O J A
    • Gość: nikuś Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: 89.75.132.* 27.01.11, 18:01
      Witam

21.10.2010 zgłosiłem do Play reklamację
      W dniach 2-16.10 przebywałem na urlopie w Egipcie, przed wylotem włączyłem usługę tani roaming, włączając telefon po przylocie do Egiptu, dostałem informację że tani roaming jest włączony. W historii połączeń mam jednak pobrane 7 zł brutto za minutę a nie 5,25 brutto proszę o poprawienie zawyżonej stawki

7 grudnia 2010 roku otrzymałem odpowiedź (47 dni!!!)
      Szanowny Panie,
      dziękuję za zgłoszenie dotyczące płatności, które otrzymałem za pośrednictwem naszej strony internetowej 21 października 2010 roku.
      Na wstępie przepraszam za wydłużony czas realizacji zgłoszenia. Informuję, że reklamację uznałem za zasadną. Przykro mi z powodu powstałych niedogodności, zapewniam że opisana sytuacja nie była spowodowana działaniem celowym z naszej strony. Przepraszam za brak aktywacji usługi. W ramach rekompensaty proponuję dodatkowy pakiet 50 minut przyznawany przez 2 kolejne okresy rozliczeniowe do wykorzystania na krajowe połączenia głosowe. Jeżeli zgadza się Pan na powyższą formę zadośćuczynienia proszę o kontakt wraz z powołaniem się na numer tego zgłoszenia.
      8.12.2010 roku wysłałem odwołanie
      Witam
      Jedyna forma rekompensaty jaka mnie interesuje to rabat na abonament lub darmowe pakiety z których korzystam

9.01.2011 roku otrzymałem odpowiedź
      Szanowny Panie,
      dziękujemy za zgłoszenie, które wpłynęło do nas za pośrednictwem poczty elektronicznej 8 grudnia 2010 roku, dotyczące odwołania od odpowiedzi zawartej w rozwiązaniu sprawy numer 23001517. Sprawa związana jest z opłatą za połączenia wykonane w roamingu.
      Miło nam poinformować, że Pana odwołanie uznaliśmy za zasadne.
      Zgłoszenie reklamacyjne numer 23001517 uznaliśmy za zasadne oraz zaproponowaliśmy rekompensatę.
      W wyniku złożonego odwołania sprawę rozpatrzyliśmy ponownie.
      Postanowiliśmy przychylić się do Pana prośby i zmienić formę rekompensaty. Nasza nowa forma zadośćuczynienia to dodatkowy Pakiet 100 SMSów dla numeru ... przyznawany przez okres dwóch kolejno następujących po sobie miesięcy (łącznie 200 SMSów). W celu akceptacji zaproponowanej formy rekompensaty prosimy o kontakt z Obsługą Klienta w dowolny sposób oraz powołanie się na rozwiązanie zgłoszenia numer 24797526.
      Informujemy jednocześnie, że obecnie dla numeru ... aktywny jest Pakiet 100 SMS/MMS, jeżeli wyżej wymieniona forma zadośćuczynienia jest satysfakcjonująca, przypominamy, że może Pan dokonać dezaktywacji tego Pakietu na okres, w którym zostanie Panu przyznana rekompensata.
      Wierzymy, że powyższe wyjaśnienia przyczynią się do polubownego rozpatrzenia sprawy.

19.01.2011 ponownie nie zgodziłem się z formą rekompensaty
      Odpowiedź uznaję jako pomyłkę.
      Jeżeli nie umiecie państwo policzyć jaką kwotę WIĘCEJ zapłaciłem to wg mojego kalkulatora jest to 12,96 zł NETTO !!!
      Proszę o natychmiastowe zamknięcie tematu i rekompensatę NIE NIŻSZĄ niż powinna być.
      Żenującym jest fakt że sprawa nie została zamknięta od 21.10.2010 - 3 miesiące !!!

22.01.2011 otrzymałem odpowiedź
      Szanowny Panie,
      serdecznie dziękuję za zgłoszenie dotyczące rekompensaty, które otrzymałam 22 stycznia 2011 roku za pośrednictwem strony internetowej.
      Uprzejmie informuję, iż zgodnie z rozwiązaniem zgłoszenia numer 24797526 została Panu przyznana rekompensata w postaci pakietu 100 SMS/MMS przyznawanego przez dwa kolejne okresy rozliczeniowe – łącznie 200 SMS/MMS. Nadmieniam, że nie mam możliwości zmiany proponowanej rekompensaty. Jednakże wartość proponowanych pakietów wynosi 24,00 zł netto (bez VAT). Zgodnie z Cennikiem oferty promocyjnej Firmowa koszt wiadomości SMS/MMS to 0,12 zł (bez VAT). Stąd 0,12 pomnożone przez 200 daje 24,00. Przykro mi, że przyznana rekompensata Pana nie zadowala, jednakże nie mogę zaingerować w jej zmianę, gdyż jest to maksymalna wartość jaka może być przyznana.

Kilka faktów
      12,96 zł netto to kwota jaką Play zawyżył moją fakturę
      Rekompensaty jakie mi zaproponowano

I - 2 x 50 minut – stawka jaką mam w abonamencie to 0,11zł netto czyli 11zł netto – nie zgodziłem się ponieważ i tak nie wykorzystuję minut z abonamentu
      II - 2 x 100 smsów – jeden pakiet to 3zł netto, czyli razem 6zł netto – 200 smsów cennikowo faktycznie kosztuje 24zł netto jednak ja korzystam z pakietu 100 smsów na miesiąc i płacę 3 zł netto

Wiem, że są to niskie kwoty, jednak nie usprawiedliwia to firmy Play do oszukiwania klientów
    • Gość: kingal Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 15:19
      tak play oszukyje
    • Gość: AinsYuuka Re: Pomocy!!!!czy PLAY oszukuje?? nie wiem o co c IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.17, 15:42
      Mam umowę z play na abonament (miałam płacić 100zł miesięcznie za sms,mms oraz połączenia i internet) w tej chwili płace 200 zł. A dlaczego? Bo okazało sie że sam abonament wynosi mnie 150 zł + rata w wysokości 40 zł za telefon. W umowie mam napisane że będę co miesiąc płacić 99 zł 50 gr I NIC WIĘCEJ. Gdy poszłam do play powiedziano mi że jak chce "rozstać się"z nimi to zmuszona jestem sp"acić telefon (to akurat normalne) + ZAPŁACIĆ DO TEGO 800 ZŁ KARY :) to naprawde zabawne bo wydałam już to 800 zł na sam abonament! To jest 3/4 wartości telefonu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka