Dodaj do ulubionych

Krakowski Zarządca- Tomasz Greń

12.11.09, 12:13
Czy miał ktoś styczność z tym zarządcą?
Przeczytałam ostatnio, że zdobył certyfikat ISO i zastanawiam się jak działa w
praktyce.
Co takie ISO daje mieszkańcom zarządzanych przez niego wspólnot?
Obserwuj wątek
    • xxxll Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 12.11.09, 13:15
      Fajny chłopak można z nim się zabawić, barabara, itd :>
    • ze-n7 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 12.11.09, 17:34
      Wiesz, że mam tego zarządce i dopóki nie przeczytałem o co chodzi w necie, nie
      maiłem o tym bladego pojęcia. Ale już tłumaczę, w największym skrócie chodzi o
      to, że Ci którzy nadali mu to ISO kontrolują go, żeby niczego nie sknocił. A
      nam, jego klientom, ma dawać wiesze poczucie bezpieczeństwa. Ja, jak widać, i
      bez tego czułem się bezpiecznie:) ale dobrze, że to jest. Wie chłop że ma bicz
      nad głową i będzie się bardziej starał:)
    • rafalcio1989 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 13.11.09, 16:19
      Szczerze muwiąc ogolnie nie polecam ci zarządcow z certyfikatami ISO.
      My mamy zarządce ZBM BYTOM ktory rowniez ma certyfikat ISO i jestesmy
      notorycznie oszukiwani na wodzie i prądzie z klatki schodowej. Weż
      zarządce bez certyfikatu. Działa szybciej i lepiej.
      • jaga-115 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 14.11.09, 19:44
        czemu mówisz że ISO nie działa? Przecież to ma być kontrola z zewnątrz, jaki
        mają interes w tym by pomagać nieuczciwym zarządcom?
    • mariuszekt Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 14.11.09, 23:54
      Szczerze nie polecam tego zarządcy.
      Był u nas we wspólnocie i po wielkich trudach ale udało sie go nam
      zmienić. Obecny to przynajmniej reaguje na telefony i przysyła
      zrozumiałe rozliczenia.
      • julita.k3 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 16.11.09, 10:07
        Greń jest taką, a nie inną osobowością i nie każdemu może pasować jego sposób
        bycia, ale nie można mu zarzucić, że źle działa!!!
        reakcja na telefony jest szybka, Panie od niego z firmy mają komórki i wystarczy
        tylko zadzwonić do tej która się zajmuje daną wspólnotą. Nie wiem skąd takie
        głupie gadanie. Może ktoś po prostu nie wiedział gdzie dzwonić??? Ja mam numer
        zapisany i jak tylko się coś dzieje to dzwonię. Jestem osobą o charakterze dosyć
        roszczeniowym więc tam łatwo ze mną nie mają, ale zawsze jest tak, że wszystko
        jest w jak największym porządku. Nigdy nie miałam problemów z Greniem. Oczywiste
        jest, że nie ma on czarodziejskiej różdżki i nie jest w stanie wszystkiego
        załatwić pstrykając palcami.
        A co do rozliczeń to niby co masz niejasne? wchodzisz sobie na stronę, logujesz
        się do systemu i masz wszystko kawa na ławę - każdy głupi się połapie bo ten
        system jest stworzony dla laików a nie dla księgowych. No ale może ktoś ma też
        problem z czytaniem??
        • czajnik5 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 16.11.09, 10:49
          No i sprawa się wyjaśniła. Wystarczył w zasadzie jeden dzień.

"degren.golada" to sam Tomasz Greń we własnej osobie, albo ktoś od niego,
          natomiast "julita.k3", to jego żona, albo pracownica, albo również sam Tomasz
          Greń we własnej osobie.

Pozdrawiam.
          • julita.k3 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 16.11.09, 11:07
            Bynajmniej nie poczuwam się do bycia żoną Grenia. Chyba mój mąż by się zezłościł
            jakby to przeczytał, bo on go jakoś tak średnio lubi...
            Nie wiem skąd takie wnioski, no ale cóż. Na tym forum jak się kogoś pochwali z
            dobrej woli to jest się złym człowiekiem. Czy nie można pisać czegoś po prostu
            od tak bo tak się to postrzega? Od razu muszę być z kimś spokrewniona, albo
            muszą mi za to płacić? Co się z wami ludzie dzieje?????Niektórzy wchodzą tu
            szukając prawdziwych opinii, a nie szydery albo obrabiania komuś dupy z
            niewiadomo jakiego powodu. Obrabiacie na tym forum dupę firmą dlatego, że im
            dobrze idzie, a wy macie depresję jesienną i gdzieś musicie się wyżyć? Jak widać
            niektórzy nawet nie wiedza kim jest Greń i jak działa, a i tak piszą głupoty.
            Opanujcie się!!!! Jakby był zły to by go dawno już na rynku nie było. Takie moje
            zdanie!

P.S. pozdrawiam mojego męża i tego niby męża Pana Grenia też :)
            • jaga-115 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 16.11.09, 11:43
              Bardzo dobrze mu Pani odpisała. Bo nie można dać sobie w kaszę dmuchać. Ludziom
              już na mózg pada. Jak gadali wczoraj w faktach o PR-rze i marketingu, to już
              dziś pół Polski doszukuje się we wszystkim tej 'super' sztuki! Wariaci! Od czego
              jest forum? Od tego by KAŻDY mógł wyrażać swoją opinię! Pani julita.k3 ma swoją,
              a ktoś może mieć swoją. I tyle. Żadnych podtekstów, bo zwariujemy! Ja też jestem
              zadowolona z Grenia i co mi zrobicie?
              • czajnik5 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 16.11.09, 14:28
                jaga-115 napisała:

> Bardzo dobrze mu Pani odpisała.
                > Bo nie można dać sobie w kaszę dmuchać.

Tak jest! Dokopała mu Pani. Teraz już na pewno się nie podniesie. Tak trzymać!
                Niech żyje Greń i jego mąż, albo żona.
                • dewastatoronly Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 16.11.09, 15:17
                  Czemu Pan czajnik5 tak się gotuje. Nie uczono Pana w szkole, że nie wolno bić
                  dziewczynek, ta reguła nadal obowiązuje. Nie ładnie. My w szkole nazywaliśmy
                  takich damscy bokserzy. Ostatniego Pana postu nie rozumiem, ale coż...może Bozia
                  nie obdarzyła mnie aż takim rozumem.
                  • czajnik5 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 16.11.09, 16:48
                    może... Kto to wie?
            • mariuszekt Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 16.11.09, 17:15
              no nie wiem czy jeszcze długo bedzie jak skończą mu sie dostawane w
              prezencie wspólnoty od zaprzyjaźnionych deweloperów. kolega mi
              mówiłe że ostatnio podziekowali mu za współprace we wspólnocie przy
              Kijowskiej, podobno nie naj spokojniej sie rozeszli bo gren nie
              chciał ustapić (kolega tam mieszka)
              ps.
              trzeba przyznać że gdyby Greń poświęcał tyle czasu pracy we
              wspólnotach ile poświęca na buszowanie po forach i stawianiu sie w
              pieknym świetle to było by lepeij.
              • jaga-115 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 17.11.09, 10:44
                No cóż każdy ma swoje zdanie. Jednym się udaje współpraca z zarządcą, innym nie.
                I trzeba się do tego przyznać. Różni ludzie, różnie się dogadują.
    • qwerk76 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 18.11.09, 10:34
      Greń ma swoje plusy i minusy, ale generalnie jest ok.

A z tego co mi się wydaje to na kijowskiej chyba nie Greń zarządzał tylko
      Kocierz, ale głowy sobie uciąć nie dam. Była jakaś taka wspólnota właśnie gdzieś
      w tamtych rejonach gdzie Kocierz chciała zarządzać, ale deweloper jej nie chciał
      tego oddać wiec weszła w układy z Greniem, ale zarządzała potem sama.

Taka prawda, że żaden zarządca nie jest idealny. Lepsze wiadomo są te firmy,
      które mają dłuższe doświadczenie i które mają sporo wspólnot. Widać, że w tej
      branży nawzajem się konkurencja nie lubi i każdy pod każdym dołki kopie, a tu
      widać ofiarą padł Greń. Nie wiem co komu zawinił bo jakoś nikt nie pisze konkretów.
      • placa_mi_za_pisanie_postow Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 18.11.09, 14:12
        no jaha!!!
        w dzisiejszym świecie to się nikomu nie dogodzi!choćby dupkę miodem smarowali to
        i tak będzie źle!

Greń sobie spokojnie pracuje, zarządza jak umie,stara się żeby ludziom się miło
        mieszkało, a tu nagle nagonka na niego!
        świat się wali!
        ale dlaczego?
        bo konkurencja znieść nie może, że jest lepszy i dlatego płacą ludziom żeby mu
        dupę obsmarowywali nie wiedząc nawet co i jak, byleby tylko obsmarować!
        tak!tak! tak właśnie w naszym wspaniałym kaczym państwie jest!

aaaa no i pragnę dodać, że jestem żoną kuzyna stryjka ciotki bratanka byłego
        męża córki obecnej żony sąsiada Grenia! tak coby nie było wątpliwości, że
        czerpię z tego postu ogromne korzyści materialne i nie tylko!

ave
        • benek2004 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 18.11.09, 23:11
          w każdej WM znajdzie się jakaś z............ Przeważnie jest to człowiek, który
          nic się w życiu nie dorobił, w wieku ok. 30 lat, któremu rodzice kupili m 1,
          czyli 30m2,lub wziął kredyt na 50 lat. Taki właściciel wie "wszystko" i mąci. 2
          charakterystyka to człowiek który ma problem ze sobą i różne kompleksy. Też mąci
          i dokucza, obraża itd.
        • mariola_1966 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 19.11.09, 17:18
          Poczytajcie sobie forum z BORKOWSKIEJ lub porozmawiajcie z ludźmi
          tam mieszkającymi a dodatkowy komentarz na temat Pana Grenia nie
          będzie wam potrzebny.
          Jeżeli macie taką możliwość to omijajcie go dużym łukiem
          • czajnik5 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 20.11.09, 08:39
            Poczytałem. :)

O rany! Ale rzeźnia. Jak odpowiesz kolego de-Greń-golada? Uwzięli się na Ciebie, niczym nauczyciel na ucznia w szkole?
            • degren.golada Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 20.11.09, 11:06
              jestem dziewczynką!!!!!!!!
              a nick pochodzi nie od Grenia tylko to po prostu degrengolada! ale to trudne
              słowo wiec mogłeś nie zrozumieć...
              i że niby kto się na mnie uwziął? ja tego tak nie postrzegam!
              a co do Grenia to czekam na jakieś konkretne informacje, a nie teksty, że Greń
              jest bee bo po prostu jest bee i fee i już...bo takie informacje w niczym nie
              pomagają!napiszcie co jest na tak, a co jest na nie!

z góry dziękuję!
          • dewastatoronly Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 20.11.09, 11:16
            Jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Nie mówcie mi, że to jedyne
            forum, na którym dyskutuje się o zarządcach. W tym przypadku o Greniu.
            • czajnik5 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 20.11.09, 12:06
              dewastatoronly napisał:

> Jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Bardzo słusznie. Proszę o więcej jaskółek. Ja chcę wiosnę.
              Na szczęście w Krakowie wspólnot-jaskółek bez liku.
            • dziewiecprzezdwa Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 20.11.09, 13:29
              To ja będę taką dobrą jaskółką.
              U mnie na Fieldorfa jest afera. To długa historia, ale postaram się jakoś streścić.
              Od dłuższego czasu inny pobór wody wskazywały liczniki w mieszkaniach, a inny
              ten główny licznik na bloku. Szukaliśmy rozwiązania i jakoś nie wiadome było
              skąd się to bierze. Dopiero Greń zamontował obok tego głównego wodomierza drugi,
              zalegalizowany normalne w wodociągach. Ten nowy wskazuje tak jak te liczniki w
              mieszkaniach. Okazało się, że wodociągi nas w balona robiły i teraz Greń walczy
              żeby dla nas te pieniądze odzyskać. Mało jest takich zarządców, którzy naprawdę
              coś robią dla wspólnot, a my się teraz naprawdę przekonaliśmy że facet się
              stara!!!Gdyby nie on to pieniądze by nam dalej odpływały z tą woda w siną dal.
              Sprawa się chyba w sądzie skończy. Greń się zaangażował, widziałam go już tu
              kilka razy jak przychodził sprawdzać chyba z jakimiś ekspertami.
              Także ja bardzo go polecam.
              • placa_mi_za_pisanie_postow Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 20.11.09, 22:10
                mnie doszły słuchy, że na Kluczborskiej takie coś się działo. afera się kręci!
                a zarządca niech się angażuje!od tego właśnie jest!
          • jaga-115 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 20.11.09, 12:04
            Czy może ktoś podać link do tej stronki z borkowskiej. Chętnie poczytam. Bo
            jeśli nie zobaczę, to nie uwierzę.
            • jaga-115 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 22.11.09, 18:52
              Uuu jaka tu się cisza zaległa. Nikt mi na pytanie nie odpowiedział. A taka
              burzliwa dyskusja była w tygodniu.
              • bar-ug Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 22.11.09, 23:14
                Jaga-115 czyżbyś nie wiedziała, że czarni PR-owcy nie pracują w weekend.
                • jaga-115 Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 28.11.09, 18:59
                  No i co? Minął weekend, miął tydzień pracujący, znów mamy weekend, a ja nadal
                  nie mam potwierdzenia tych kalumnii. Chyba trzeba będzie przyjąć, że ktoś się
                  pomylił. Zresztą media tak nagłośniły sprawę na Fieldorfa Nila, że wszystkim
                  szkalującym szczeny opadły.
    • maartiiii Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 28.11.13, 14:29
      Podnoszę temat Pana Grenia. Przeprowadziłam się właśnie do nowego mieszkania gdzie zarządza deweloper i już tęsknie za firmą Grenia. Administratorki od Grenia dbały żeby wszystko dobrze, posprzątane, dopilnowane i w ogóle, a teraz... Także wiele bym zrobiła żeby i tu nas Greń przejął. Jak macie wybór między zarządzaniem przez dewelopera albo przez firmę to się decydujcie na firmę.
      • krakuska_od_dawna Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 04.01.16, 16:15
        Ja też podbijam temat. Szukam właśnie informacji na temat tej firmy bo on niedawna zarządza u mnie z bloku. Jak na razie jest ok, ale chciałabym wiedzieć coś więcej od innych osób. Polecacie?
        • 3krokodyl Re: Krakowski Zarządca- Tomasz Greń 04.01.16, 18:36
          No tak okres zebrań trzeba sobie samemu temat podbić i się pochwalić. Za chwilę pojawią się pozytywne komentarze.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka