benek2004 17.11.10, 20:32 do bieżącej obsługi kotłowni gazowej(regulacje pracy, dozór), która jest na gwarancji? Jakie przepisy to regulują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czajnik5 Re: po co serwis 18.11.10, 10:30 benek2004 napisał: > do bieżącej obsługi kotłowni gazowej(regulacje pracy, dozór), która jest na gwa > rancji? Jakie przepisy to regulują? Warunki gwarancji kotła i innych urządzeń kotłowni podaje producent w dokumencie "warunki gwarancji", a jeśli nie podaje konkretnych warunków, to mają zastosowanie "domyślne" przepisy o gwarancji z art. 577-582 KC. Czy o to chodziło? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
benek2004 Re: po co serwis 18.11.10, 20:16 to wiem, ale chodzi o przyjazdy w nocy, np. brak co, czy cw, wymianę filtrów, regulację pracy. Interwencje indywidualne, np. nie grzeje w 1 lokalu z 50 ogólnie. To chyba nie jest gwarancja? A działanie mające na celu utrzymanie urządzeń w tzw. ruchu. Jeden z członków zarządu naszej WM zakwestionował potrzebę serwisu, ponieważ kotłownia jest na gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
abwehrstelle_breslau Re: po co serwis 19.11.10, 12:11 >zakwestionował potrzebę serwisu, ponieważ kotłownia jest na gwarancji. ciekawe czy jakby kupił sobie auto z salonu, to także nie pojechałby nim na przeglad techniczny (ustalony przez producenta)? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: po co serwis 19.11.10, 14:11 ja zrozumiałam to tak, że auto na gwarancji, więc właściciel nie chce płacić za wulkanizatora albo zbite lusterko Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: po co serwis 19.11.10, 17:32 benek2004 napisał: > to wiem, ale chodzi o przyjazdy w nocy, np. brak co, czy cw, wymianę filtrów, r > egulację pracy. Interwencje indywidualne, np. nie grzeje w 1 lokalu z 50 ogólni > e. To chyba nie jest gwarancja? A działanie mające na celu utrzymanie urządzeń > w tzw. ruchu. > Jeden z członków zarządu naszej WM zakwestionował potrzebę serwisu, ponieważ k > otłownia jest na gwarancji. To są zwykłe czynności związane z bieżącą eksploatacją. Tak samo jak zapowietrzony grzejnik. Jeśli zarząd chce spać spokojnie w nocy powinien podpisać umowę o konserwację kotłowni i w umowie uwzględnic sytuacje alarmowe nocne :). Natomiast zapowietrzony grzejnik to nie jest zadanie dla obsługi kotłowni a dla hydraulika, choć obecne grzejniki sa tak skonstruowane że każdy użytkownik może zrobić to we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: po co serwis 20.11.10, 14:29 benek2004 napisał: > do bieżącej obsługi kotłowni gazowej(regulacje pracy, dozór), > która jest na gwarancji? Jakie przepisy to regulują? Takie sprawy są opisane w dokumentacji techniczni -ruchowej urządzeń, w które wyposażona jest kotłownia (DTR). Z praktyki wiem, że uprawniony serwisant musi być. Odpowiedz Link Zgłoś