nikix 03.03.11, 17:28 Kto może odbierać pisma bezpośrednio od zarządu wspólnoty. Jak jest podstawa prawna doręczania takich pism. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikix Re: pisma 03.03.11, 19:23 sprecyzuje pytanie, chodzi o pisma informacyjne. Czy takie pisma może odbierać także lokator , czy tylko właściciel. Odpowiedz Link Zgłoś
nk45 Re: pisma 03.03.11, 19:54 Stroną dla Zarządu jest Właściciel a nie lokator. Odpowiedz Link Zgłoś
nikix Re: pisma 03.03.11, 20:27 A jaka jest podstawa prawna odbioru takich pism? I czy w takim razie zarząd może dać komuś innemu takie pismo? Przykład.Przychodzi do mnie członek zarządu z pismem informującym o przeglądzie. Mnie nie ma ale jest mój mąż nie właściciel. Czy on może takie pismo odebrać? Czy administrator może mu takie pismo zostawić? Odpowiedz Link Zgłoś
babczyk Re: pisma 03.03.11, 21:22 Każdy, do kogo jest to pismo skierowane czy tez posiada odpowiednie pełnomocnictwo do jego odbioru. Jest to pytanie typu....czy mleko jest białe czy, blank białe. Typowe toczenia piany tylko, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
nikix Re: pisma 03.03.11, 21:37 Jest to pytanie typu....czy mleko jest białe czy, blank białe. Typowe toczenia piany tylko, dlaczego - bo żona się upiera, że nie otrzymała istotnego dokumentu od wspólnoty . Istotnie ten dokument odebrał mąż. Nie miał pełnomocnictwa. Odebrać mógł, jak mu dali, to brał ;-). Tylko teraz co, wspólnota pisma nie doreczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: pisma 04.03.11, 09:58 Posiłkowałbym się doręczeniami z innych ustaw, jak KPC, KPA i co do małżonków KRiO. Odpowiedz Link Zgłoś
babczyk Re: pisma 06.03.11, 12:19 Banalne pytanie. Na kogo było to pismo adresowane. Czy na imię i nazwisko męża czy żony czy też byli razem wymienieni, jako adresaci tegoż pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
nikix Re: pisma 06.03.11, 22:20 Na żonę, bo jest właścicielką. Mąż nie jest właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś