03.03.11, 17:28
Kto może odbierać pisma bezpośrednio od zarządu wspólnoty. Jak jest podstawa prawna doręczania takich pism.
Obserwuj wątek
    • nikix Re: pisma 03.03.11, 19:23
      sprecyzuje pytanie, chodzi o pisma informacyjne. Czy takie pisma może odbierać także lokator , czy tylko właściciel.
      • nk45 Re: pisma 03.03.11, 19:54
        Stroną dla Zarządu jest Właściciel a nie lokator.
        • nikix Re: pisma 03.03.11, 20:27
          A jaka jest podstawa prawna odbioru takich pism? I czy w takim razie zarząd może dać komuś innemu takie pismo? Przykład.Przychodzi do mnie członek zarządu z pismem informującym o przeglądzie. Mnie nie ma ale jest mój mąż nie właściciel. Czy on może takie pismo odebrać? Czy administrator może mu takie pismo zostawić?
          • babczyk Re: pisma 03.03.11, 21:22
            Każdy, do kogo jest to pismo skierowane czy tez posiada odpowiednie pełnomocnictwo do jego odbioru.

Jest to pytanie typu....czy mleko jest białe czy, blank białe. Typowe toczenia piany tylko, dlaczego.
            • nikix Re: pisma 03.03.11, 21:37
              Jest to pytanie typu....czy mleko jest białe czy, blank białe. Typowe toczenia piany tylko, dlaczego - bo żona się upiera, że nie otrzymała istotnego dokumentu od wspólnoty . Istotnie ten dokument odebrał mąż. Nie miał pełnomocnictwa. Odebrać mógł, jak mu dali, to brał ;-). Tylko teraz co, wspólnota pisma nie doreczyła?

• j666 Re: pisma 04.03.11, 09:58
                Posiłkowałbym się doręczeniami z innych ustaw, jak KPC, KPA i co do małżonków KRiO.
              • babczyk Re: pisma 06.03.11, 12:19
                Banalne pytanie. Na kogo było to pismo adresowane. Czy na imię i nazwisko męża czy żony czy też byli razem wymienieni, jako adresaci tegoż pisma.
                • nikix Re: pisma 06.03.11, 22:20
                  Na żonę, bo jest właścicielką. Mąż nie jest właścicielem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka