Dodaj do ulubionych

zarządca nieruchomości Kraków

27.03.11, 20:05
Prosiłabym was o drobne wsparcie merytoryczne ;)
Jesteśmy młodym Krakowskim osiedlem. Do tej pory zarządzał u nas deweloper ale idzie mu to coraz gorzej więc chcemy go wymienić na firmę, która zajmuje się profesjonalnie zarządzaniem.
Będziemy teraz zbierać oferty, ale zbytnio nie wiemy jak się za to zabrać. Na co zwrócić uwagę?
A może ktoś z was może podać nazwy zarządców którzy się wami opiekują i się sprawdzają?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • chmurka-5 Re: zarządca nieruchomości Kraków 28.03.11, 07:52
      Witam,
      mieszkam przy ul. Gnieźnieńskiej 11 od 2 lat zarzadza nami Firma Jamróz - jesteśmy bardzo zadowoleni! Polecam.
    • onlymelissa Re: zarządca nieruchomości Kraków 28.03.11, 23:28
      Żeby Ci pomóc to napiszę na co akurat my zwracaliśmy uwagę przy wyborze:
      - czy zarządza na podobnych wspólnotach do naszej i tu liczy się ilość mieszkań i standard budynków
      -oczywiście stawki
      -jak duża jest to firma i czy ma swoje księgowe bo wiadomo, że taka firma/osoba będzie zarządzać pieniędzmi wielu ludzi
      -ważne też było jak sobie radzą z usterkami, bo nikt nie będzie czekał kilku tygodni na jakieś drobne naprawy
      Tyle pamiętam, ale jak coś mi się jeszcze przypomni z ważnych rzeczy.
      My po tym przesiewie wybraliśmy firmę p. Tomasza Grenia. Wypadł najlepiej na tle innych więc się zdecydowaliśmy i jak do tej pory sprawdza się. Nie mamy powodów do narzekań, a wręcz przeciwnie bo pani administratorka, która się nami opiekuje z ramienia tej firmy jest naprawdę świetnie zorganizowana i widać, że niejako żyje także naszym wspólnotowym życiem, a to ważne żeby taka osoba była godna zaufania i "pod ręką".
      Mam nadzieję, że pomogłam. W razie pytań pisz.

Dobrej nocy życzę.
      M.
    • lubiepomidory Re: zarządca nieruchomości Kraków 29.03.11, 21:07
      Ja tam też moge polecić Grenia. Gość jest w porządku, wszystko szybko załatwia. Z tego co wiem gość ma ISO więc musi być na wysokim poziomie. Mieszkam od dwóch lat we wspólnocie którą on zarządza i o gościu nie powiem złego słowa.
      • adam_nyc Re: zarządca nieruchomości Kraków 31.03.11, 20:16
        Odradzam TOMASZA GRENIA. Jakiś czas temu po wielkich bólach udało sie go nam odwołać z naszej wspólnoty przy ul. Kijowskiej w Krakowie. To jeden z lepszych dni dla naszej wspólnoty był. Poziom jaki prezentował nie można nawet nazwać niskim. To tyle w temacie zarządcy Pana Tomasza Grenia
        Jeżeli nie chcecie wejść z deszczu pod rynne to naprawde warto się zastanowić nad wyborem zarządcy większoć super układa się z Deweloperami.
        Nie będe na forum polecał firm, jeżeli chcesz to napisz na:
        adam_nyc@gazeta.pl
        Udziel Ci wskazówek jak zmnienialiśmy zarządce, na co zwracaliśmy uwage itp
        Adam
        • acaban1 Re: zarządca nieruchomości Kraków 03.04.11, 11:40
          adam_nyc napisał:

> Odradzam TOMASZA GRENIA. Jakiś czas temu po wielkich bólach udało sie go nam od
          > wołać z naszej wspólnoty przy ul. Kijowskiej w Krakowie. To jeden z lepszych dn
          > i dla naszej wspólnoty był. Poziom jaki prezentował nie można nawet nazwać nisk
          > im. To tyle w temacie zarządcy Pana Tomasza Grenia
          > Jeżeli nie chcecie wejść z deszczu pod rynne to naprawde warto się zastanowić n
          > ad wyborem zarządcy większoć super układa się z Deweloperami.
          > Nie będe na forum polecał firm, jeżeli chcesz to napisz na:
          > adam_nyc@gazeta.pl
          > Udziel Ci wskazówek jak zmnienialiśmy zarządce, na co zwracaliśmy uwage itp
          > Adam
          i dlatego ten pan nie wystawia referencji na swojej stronie z wspólnoty z ul. Kijowskiej. A pozostałe są takie piekne???????/
          • kwadratowe_kolo Re: zarządca nieruchomości Kraków 17.04.11, 20:55
            Referencje wystawia kto chce i jakie chce. Jak ktoś uważa, że dana firma działa dobrze to wystawia jakiś tam list polecający. To, że na stronie wiszą takie to nie znaczy, że gdzieś tam w szufladzie nie mają jakiś tam kolejnych. Już jak tak wszyscy piszą o tym Greniu to zaglądnąłem o kogo chodzi i przeczytałem: "Obecnie pod naszą opieką znajduje się kilkadziesiąt Wspólnot Mieszkaniowych na terenie Krakowa" i do tego prywatne kamienice więc skoro jest ich tak dużo to wydaje mi się, że forma może być dobra. Jak się okazuję zarządzają w Drukarni Narodowej, a tam mieszka nie byle kto tylko ludzie z najwyższej półki i sama nieruchomość jest wysokiej klasy więc nie wydaje mi się żeby wybrali złego zarządcę. Tyle mojego zdania na ten temat.
            • owner_wm Re: zarządca nieruchomości Kraków 17.04.11, 22:42
              Zapomniał się pan podpisać: Tomasz Greń.
            • ne-xa Re: zarządca nieruchomości Kraków 19.05.11, 19:34
              zupełnie nie wiesz dlaczego się Grenia ktoś czepia bo taki.co.nic.nie.wie ma świętą rację bo to ta kobieta się wspólnotą zajmowała
        • taki.co.nic.nie.wie Re: zarządca nieruchomości Kraków 29.04.11, 10:26
          tu to raczej Pani Kocierz zawaliła, a nie Greń.
    • papasmerf-2 Re: zarządca nieruchomości Kraków 18.04.11, 11:27
      Witam.
      Ja mogę polecić firmę DOMUS s.c., młodzi, energiczni, znający się na rzeczy ludzie. Zarządzają blokiem w którym mieszkam i ciężko się do czegoś przyczepić. Przeprowadzają potrzebne remonty, szybko naprawiają usterki, sprzątanie też jest ok, a co najważniejsze to porządnie przygotowują bilanse, wszystko się zgadza (znam się na tym i wiem że nie każdy potrafi rzetelnie prowadzić księgowość), rozliczenia są czytelne i nie mamy problemów z tym ile należy płacić. Naprawdę jeżeli jeszcze nie wybraliście, to z czystym sumieniem polecam DOMUSA. Pozdrawiam i życzę mądrych wyborów .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka