bziak 08.02.05, 18:58 Proszę o rady i namiary. Chodzi o aministratora doświadczonego, energicznegio i odpowiedzialnego. Wspólnota na około 100 mieszkań szuka administratora. Położenie: Kraków - Żabiniec. Kontakt: bziak@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serafin666 Re: Szukam administratora w Krakowie 08.02.05, 19:38 na forum często wypowiada się ( rozsądnie i kompetentnie ) JERZYROMAN ; on chyba jest z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
ptak.dorota Re: Szukam administratora w Krakowie 10.02.05, 19:50 wspólpracuję z wieloma administatorami, nie ma dwóch takich samych. Ci najwięksi są najmniej zainteresowani interesami wspólnoty, wyłącznie swoimi. Administratorzy mający po 5 do 10 wspólnot są najlepsi, mają przegląd różnych spraw sytuacji a każda wspólnota jest inna.Co najważniejsze przy takiej ilości wspólnot mają jeszcze czas dla każdej, póżniej już nie. Widzę czy administrator zabiega w sprawie klienta czy tylko pilnuje własnych spraw (tj. kasy). Z daleka od ADREMU, PUMóW i tego typu "specjalistów". Ich utrzymanie wiele kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dozorca1 Re: Szukam administratora w Krakowie 10.02.05, 20:50 Przyjemnie to czytać, rozsądny głos. Odpowiedz Link Zgłoś
januszrom Re: Szukam administratora w Krakowie 10.02.05, 22:48 Popieram opinię popartą zresztą doświadczeniami naszej i sąsiednich Wspólnot. Witam. Odpowiedz Link Zgłoś
bziak Re: Szukam administratora w Krakowie 11.02.05, 11:25 OK, ale na dziś mamy administratora za 35gr/mkw ale prócz wypłat są głównie złudzenia dobrej pracy. Pewnie więcej płacić Wspólnota nie chce, ale i pracy jest niewiele. Wszyscy płaca. Działań niewiele. Raczej potrzebne dobre rady. Może jeszcze jakies namiary? Przypominam Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka13 Re: Szukam administratora w Krakowie 11.02.05, 12:29 Dobrze byłoby sprecyzować, czego tak naprawdę oczekujecie. > OK, ale na dziś mamy administratora za 35gr/mkw Co za tę kwotę, jaki zakres obowiązków? > złudzenia dobrej pracy. >ale i pracy jest niewiele >Raczej potrzebne dobre rady. >Wszyscy płaca. Działań niewiele. Tzn obecny jest do przyjęcia tylko za mało rad udziela? Odpowiedz Link Zgłoś
rat2 Re: Szukam administratora w Krakowie 11.02.05, 12:36 Witam. Stawka faktycznie niska, nawet jak na "przysłowiowe" pewne aspekty regionalne ...;) A serio - dołączam się do prośby o zacytowanie zakresu obowiązków. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
telchik Re: Szukam administratora w Krakowie 12.02.05, 12:17 Sprawdź naszego administratora. Wspólnotą jesteśmy młodą (roczną) ale sporo już przeszliśmy, bo aż dwóch administratorów. Pierwszy dużo mówił mało robił. Drugi jest ok. Sprawdził się w walce z niechcianym sklepem w budynku, włamaniami do piwnic i rozliczneiem rachunków. Jeśli potrzebujesz więcej informacji, pisz na adres telchik@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bziak Re: Szukam administratora w Krakowie 14.02.05, 12:39 Zakres oczekiwany: - rozliczanie wpłat i płatności - na pewno porady oparte na wiedzy i doświadczeniach (np. związane z MPEC) - dyżur dla mieszkańców (teraz to 1h na tydzień) - prowadzenie zebrań Wspólnoty - trakcie dyżurów odbywa się zebranie zarządu (co 2 tyg.) wiec dochodzi rola realizatora działań zleconych przez zarząd - znalezienie wykonawcy remontu itp. Może robi coś jeszcze, ale po roku nie zauważyłem. Może powinien coś robić, ale o tym nie wiem. U obecnego administratora brakuje mi systematyczności pracy, brakuje własnych inicjatyw, skuteczności działań. Odpowiedz Link Zgłoś
ptak.dorota Re: Szukam administratora w Krakowie 15.02.05, 06:45 Witam, mimo, iż nie jestem administratorem czy zarządcą współpracuję z nimi niemal codziennie.Miałam okazję zobaczyć jak wyglądają przygotowania do egzaminu - licencji na zarządcę. Jestem przekonana, że każdy kto przeszedł przez obowiązującą obecnie procedurę uzyskania licencji i ten egzamin potrafi na odpowiednim poziomie zaprezentować swój "plan" zarządzania konkretną nieruchomością.Stanowi to dość spore opracowanie, po nim jednak poznać można teoretyka - praktyczne możliwości kandydata na administratora, zarządcę sprawdzimy we wspólnotach, którymi już administruje. Nie ma kandydatów z "marszu". Musi być przygotowany i mieć koncepcję administrowania nią i współpracy z Zarządem. Jeśli nie - to za co chciałby brać kasę? Za figurowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
chrisk Re: Szukam administratora w Krakowie 11.05.05, 15:05 Przyłączam się do prośby o naiary na rzetelnego administratora w Krakowie Chrisk Odpowiedz Link Zgłoś
januszrom Re: Szukam administratora w Krakowie 11.05.05, 22:44 Sprawdz pocztę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś