Dodaj do ulubionych

program komputerowy do zarządzania nieruchomością

04.09.02, 17:42
Proszę o rekomendację programu komputerowego do zarządzania nieruchomością
wspólną. Potrzebny program prosty, bez zbytnich udoskonaleń takich jak na
przykład comiesięczne rozliczanie kosztów i opłat właścicieli. Przydałaby się
możliwość drukowania przelewów, ewidencja kupna ale i sprzedaży. Wystarczy na
wspólnotę 10-15 właścicieli. Gdzie i za ile można taki program ściągnąć?
Obserwuj wątek
    • abcd17 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 04.09.02, 17:57
      asam11 napisał:

> Proszę o rekomendację programu komputerowego do zarządzania nieruchomością
      > wspólną. Potrzebny program prosty, bez zbytnich udoskonaleń takich jak na
      > przykład comiesięczne rozliczanie kosztów i opłat właścicieli. Przydałaby się
      > możliwość drukowania przelewów, ewidencja kupna ale i sprzedaży. Wystarczy na
      > wspólnotę 10-15 właścicieli. Gdzie i za ile można taki program ściągnąć?

Wartym rekomendacji jest program SLONIE. Szczegoly na www.mieszczanin.com.pl

Pozdr
      MT
      • asam11 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 04.09.02, 18:23
        Dziękuję. SŁONIE wygląda na program dla komercyjnego zarządzania
        nieruchomościami. Przydałoby się coś prostszego do właścicielskiego zarządzania
        jedną tylko nieruchomością. No ale zobaczymy wersję demo jak przyślą.
        • grudziadz Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 04.09.02, 19:31
          A najprościej jest dla 15 właścicieli samemu utworzyć rozliczenia w Excel'u
          świetny wzór w książce K.H.Dziewiora pt.;Pozaksięgowa Ewidencja Wspólnot
          Mieszkaniowych POLECAM
          • zarzadca Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 04.09.02, 19:53
            grudziadz napisała:

> A najprościej jest dla 15 właścicieli samemu utworzyć rozliczenia w Excel'u
            > świetny wzór w książce K.H.Dziewiora pt.;Pozaksięgowa Ewidencja Wspólnot
            > Mieszkaniowych POLECAM

Czy moze Pan podać telefon do tego Wydawnictwa Centrum w Warszawie.
            Niestety, nie ma tej książki w księgarniach w Warszawie.
            Pozdrawiam
            Zarządca
            • pytol2000 Re: Telefon do Wydawnictwa Centrum 24.09.02, 23:42
              zarzadca napisał:

> grudziadz napisała:
              >
              > > A najprościej jest dla 15 właścicieli samemu utworzyć rozliczenia w Excel'
              > u
              > > świetny wzór w książce K.H.Dziewiora pt.;Pozaksięgowa Ewidencja Wspólnot
              > > Mieszkaniowych POLECAM
              >
              > Czy moze Pan podać telefon do tego Wydawnictwa Centrum w Warszawie.
              > Niestety, nie ma tej książki w księgarniach w Warszawie.
              > Pozdrawiam
              > Zarządca

Telefon do Wydawnictwa Centrum: 22 864 34 78
          • zarzadca Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 04.09.02, 19:54
            Czy moze Pan podać telefon do tego Wydawnictwa Centrum w Warszawie.
            Niestety, nie ma tej książki w księgarniach w Warszawie.
            Pozdrawiam
            Zarządca
            • grudziadz Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 04.09.02, 21:37
              No, no - tylko nie PAN - mam na imię Joanna

022/870 43 58 , 0692 151 171
              A na pewno więcej dowie sie PAN u naszych Ekspertów ze "Wspólnoty i Mieszkanie"
              właśnie tam zamówiłam w/w pozycję
              PZDR
          • abcd17 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 05.09.02, 11:58
            grudziadz napisała:

> A najprościej jest dla 15 właścicieli samemu utworzyć rozliczenia w Excel'u
            > świetny wzór w książce K.H.Dziewiora pt.;Pozaksięgowa Ewidencja Wspólnot
            > Mieszkaniowych POLECAM

Zarzad wspolnoty ma okreslone obowiazki. Reprezentuje wspolnote mieszkaniowa.
            Do czegos to zobowiazuje! Pytanie jest czy wspolnota, badz czlonek zarzadu,
            posiadaja licencje na oprogramowanie Excel? Prowadzenie ewidencji pozaksiegowej
            w excelu bez licencji to piractwo! :-)

Pozdr. MT

• dezet Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 20.10.02, 19:04
              abcd17 napisał:
              >... Pytanie jest czy wspolnota, badz czlonek zarzadu,
              > posiadaja licencje na oprogramowanie Excel? Prowadzenie ewidencji
              > pozaksiegowej w excelu bez licencji to piractwo! :-)
              >
              > Pozdr. MT
              >

Chciałbym przypomnieć o istnieniu programu "123", conajmniej tak dobrego
              jak "EXCEL". Dużą zaletą: jest darmowy!
        • zarzadca Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 04.09.02, 20:02
          SLONIE, to drogi program. Zastosowanie Exela w rozliczeniach finansowych jest
          dobrym pomysłem.
          Pozdrawiam
          Zarządca
          • abcd17 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 04.09.02, 23:16
            zarzadca napisał:

> SLONIE, to drogi program. Zastosowanie Exela w rozliczeniach finansowych jest
            > dobrym pomysłem.

Slonie sa jednym z najtanszych programow i dostepnych dla pojedynczych
            wspolnot. To profesjonalne i sprawdzone narzedzie.

Mozna oczywiscie bawic sie w pisanie oprogramowania w excelu. Jezeli ktos umie
            to trobic.

Osobiscie wolalbym nie ryzykowac. Czlonkowie zarzadu ponosza odpowiedzialnosc
            za rozliczenia finansowe. lepiej miec w dyspozycji profesjonalne narzedzie niz
            zawodny arkusz, w ktorym jedno ksiegowanie trzeba przeprowadzac kilka razy.

Ja wole jezdzic sprawnym samochodem niz trupem z wizja odwiedzin u mechanika co
            dwa tygodnie i sprawa sadowa za spowodowanie wypadku. :-)

Pozdr.
            MT
            • madlaine Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 14.09.02, 15:14

Program na którym ja pracuję nazywa się DOM, firmy Technet z Warszawy,
              własciciel Ryszard Wojtkiewicz.
              Program posiada moduły: czysz, koszty, finanse.
              Są one ze sobą powiązane, wykonuje się eksporty i importy naliczeń, rozliczeń,
              wpłat i przypisów.
              Jest całkiem OK, chociaż w Nortonie Comanndrze.
              strona
              www.technet.pol.pl
              • atyp3 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 28.11.14, 16:22
                To są własnie sezonowe programy. Niedopracowane, nieaktualne a po kilku miesiacach juz nie ma ich w sieci a strony nie dzialaja. Kontakt z firma sie urywa.
            • bewit Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 22.09.02, 00:25
              Ja również polecam SŁONIE. Pracuję na nich ponad rok i prowadzę 11 wspólnot.
              Jest niezawodny i da nam tyle ile potrzebujemy
            • madlaine Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 22.09.02, 23:09

Czy mogałabym dostać adres firmy, która posiada ma licencję na program Słonie???
              zalezy mi na tym, bo chce założyć właśną firmę i szukam fajnego programu.
              • bewit Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 24.09.02, 20:57
                adres internetowy Mieszczanina
                mieszczanin.com.pl
                Naprawdę warto. Można za pośrednictwem internetu zamówić 3 miesięczną wersję
                demonstracyjną.
                Pozdrowienia
                Bogna
    • adm.omaz Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 05.09.02, 20:02
      Witam
      Polecam program Wspólnota Mieszkaniowa firmy PKO z Krakowa.
      Prosty interfejs, moduł opłat i moduł fk z planem kont (podobnym do planu P.
      Dziewiora), możliwość rozliczania opłat z liczników jak i z m2, czy osoby.
      Pozdrawiam
      • asam11 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 06.09.02, 19:48
        Proszę o kontakt do firmy PKO z Krakowa
    • butapren1 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 23.09.02, 09:56
      polecam program LOKATOR
      mozna obejrzec demo na www.bora.com.pl

pozdrawiam
      butapren
      • asam11 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 23.09.02, 14:06
        butapren1 napisał:

> polecam program LOKATOR
        > mozna obejrzec demo na www.bora.com.pl
        >
        > pozdrawiam
        > butapren
        Dziękuję bardzo, choć nazwa programu jest deprymująca. Przecież wspólnota to
        nie lokatorzy a włąściciele.
    • krotki Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 24.09.02, 21:25
      ja prowadze ok 50 mieszkań 5 budynków w tym jeden z udziałami własnościowymi
      na .... mcalcu (dla młodych - to taka prymitywna wcześna wersja exela na
      dos!!!) sam napisałem komendy liczy mi dosłownie wszystko PIT i VAT wodę,
      śmieci koszty itp. zacząłem od calca (mała mcalc na 15 pozycji - m calc ma 100)
      w 1991 roku i tak do dziś leci - radze exela samemu napisać kiedyś jakis młody
      chłopaka napisał w exelu spry program dla spółdzielni drukuje - wszystko robi
      ale nie miał baz danych i korespondencji - więc nie przeszedłem , przy liczbie
      kilkunasu osób naoprwade szkoda piniędzy - zdębiałem na kwote 1900 żł +VAT to
      absurd!!!! księgowy za kamienice bierze ok 150 zł +Vat miesiecznie - wybrałbym
      juz to niz program za 1900 który zdezaktualizuje sie za rok (przy naszym
      Kołodce na pewno)

Pozdrawiam
      • dezet Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 20.10.02, 19:15
        krotki napisał:
        > przy liczbie
        > kilkunasu osób naoprwade szkoda piniędzy - zdębiałem na kwote 1900 żł +VAT to
        > absurd!!!! księgowy za kamienice bierze ok 150 zł +Vat miesiecznie -
        > wybrałbym
        > juz to niz program za 1900 który zdezaktualizuje sie za rok (przy naszym
        > Kołodce na pewno)
        >
        > Pozdrawiam

Bardzo słuszne spostrzeżenie. Tymbardziej, że na EXCELU lub 123 można zmieniać
        sposób księgowania stosownie do zmian przepisów. Gotowy "kupny" program jest
        sztywny a za jego adaptację trzeba dodatkowo słono płacić...
    • rkordus Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 03.11.02, 02:20
      Witam.
      Jestem zarządcą nieruchomości. Zarządzam kilkoma wspólnotami oraz małą
      spółdzielnią mieszkaniową. Rozliczenia oczywiście można prowadzić za pomocą
      Excela, ale na dłuższą metę stwarza to pewne problemy.
      Mój mąż jest informatykiem. Kierując się moimi wskazówkami napisał dla mnie
      program: Rozliczanie Kosztów Utrzymania Nieruchomości (w skrócie KUN). Program
      spełnia moje oczekiwania, ale również może być dostosowany do indywidualnych
      potrzeb. Jego zaletą jest również niska cena.
      Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową www.kordus.w2.pl
      lub bezpośredni kontakt: renkordus@poczta.onet.pl

Pozdrowienia!
      • korsta Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 30.11.14, 08:49
        Storna internetowa nie otwiera się. Domena jest na sprzedaż.
        • tpi0 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 01.12.14, 12:02
          Jak się odgrzewa temat z 2002 roku, to tak może być ;) Ja używam Weles3 ale wirtualneosiedle.pl też wygląda ciekawie.
          • dothat Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 18.12.14, 12:15
            Zapraszam do odwiedzenia strony www.dothat.pl - zajmujemy się sprzedażą oraz wdrożeniem oprogramowania dla spółdzielni, zarządców oraz wspólnot mieszkaniowych. Cennik oraz wszystkie informacje na temat oprogramowania znajdą Państwo w zakładce Oferta->Księgowość SM/WM.
            Z wyrazami szacunku
    • wspolnotka2 Re: program komputerowy do zarządzania nieruchomo 24.11.16, 11:22
      Polecam program Księgowość SM/WM dlanieruchomosci.pl/oferta-pro-virtus/ksiegowosc-smwm/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka