ela9925 25.03.06, 23:25 Czy brak uchwały przez właścicieli lokali o remoncie dachu ,a wykoanie go przez admisnstratora , upowarznia go do obciążenia właścicieli lokali kosztami tego remontu ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jefimik Re: Praktyki ZGM 26.03.06, 01:31 Czy uchwała była głosowana przez wspólnotę i nie została podjęta, a administrator mimo to wykonał remont? Czy była to może sytuacja awaryjna? Odpowiedz Link Zgłoś
bykira Re: Praktyki ZGM 26.03.06, 09:58 Zacznij kompletować dokumentacje tego dachu tzn.kosztorys, umowę na wykonanie (ktoś ją podpisał-albo znajac zgkim-y to jej nie ma )protokół odbioru upoważnienie wspólnoty dla tych co podpisali poprzednie dokumenty w imieniu wspólnoty ,rachunek za ten dach ,polecenie zapłaty.Z podpisów na tych dokumentach wyciągniesz wnioski i przydadzą ci sie do odzyskania tych pieniedzy.Ja własnie (czekam tylko jeszcze na papier z min. Finasów)wybieram sie tez w sprawie takiego dachu do prokuratora i do sadu .W 2003r też nam tak zrobiono dach (wykonawca ZGKiM)nie było żadnych dokumentów i kase nam zwrócili.Jeszcze tylko jedno czy wykonawca tego remontu nie był czasem ZGKiM? Odpowiedz Link Zgłoś
ela9925 Re: Praktyki ZGM 26.03.06, 12:22 Bykira widzę że tworzymy wspólny front walki z betonem "ZGM" moja sprawa wygląda następująco 1.Jesteśmy małą wspólnotą 2.Dyrektor chce działać (JA MÓWIĘ wy słuchacie- tryb Łukaszenko) 3.Plan gospodarczy łącznie z projektem uchwał brak 4.mochery mają wszystko w nosie 5.Brak konta wspólnoty subkonto ZGM (Na wieki) 6.Zapytanie o dokumentajce finansową "Nie ma księgowej znikła jak ufo" 7.Zapytanie o podstawy prawne jego działań oczy w sufit itp. W sprawie remontu dachu nie było żadnej uchwały ani nageło wypadku tego remontu ktoś z popleczników w naszej wspólnocie zrobił sobie ogrzewanie gazowe i trzeba było przy okazji remontu dachu wybudować sobie nowy ładny komin. Obserwując te forum i poświęcając mu dziennie trochę czasu dużo się dowiedziałam i nauczyłam jestem wam wszystkim wdzięczna.Bikra mam do ciebie prośbe o te pismo z ministerstwa Finansów też się wybieram do sądu i prokuratury choc prokuratura to "marne szanse"-mała szkodliwość albo głowa w piasek jak struś podaje ci mój e mail moab1961@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ela9925 Re: Praktyki ZGM 26.03.06, 11:33 Szanowny Panie Jefimik z zainteresowaniem czytam pańskie wypowiedzi na tym forum doprowadzenie do rostrzygnięcia w łódzkim sądzie w sprawie zarządu przez ZGM jest dla mnie podstawą aby uważać pana na tym forum jako fachowca nie ubliżając serafinowi666, bo jest dla mnie również autorytetem co nie mogę powiedziec o xxxl??? napewno z panem skontatkuje się telefonicznie w celu szczegółowego wyjaśnienia sprawy mój ZGM tylko czeka aby przyłożyć ucho i oko na tym forum.Metody z czasów kto nie z Mieciem !!! tego zmieciem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Praktyki ZGM 26.03.06, 11:53 A sprzątajcie te "stajnie Augiasza" zwaną Łodzią. Dla mnie za daleko i ta histeria, która w niej panuje ?! polana populizmem i zasadami "bo mnie się wydaje". Każdy ma to co ma, a nie to co lubi. PS: Augiasza stajnia - sprawa, rzecz zaniedbana, zapuszczona, zachwaszczona, w bezładzie, rozgardiaszu, nierządzie a. brudach moralnych, którą trzeba nadludzkim wysiłkiem doprowadzić do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
bykira Re: Praktyki ZGM 26.03.06, 12:53 jak chcesz to ci wyslę pismo z min. infrastruktury że ZGKiM nie ma prawa zarzadzać na pismo z min. finansów jeszcze czekam ale ono będzie odpowiedzią w mojej konkretnej sprawie a dokładnie poprosiłam o odpowiedż jakim cudem urząd skarbowy nadał NIP dla nieistniejącej nieruchomości i czy rachunek (za dach)nie podpisany przez odbiorcę ,nie określajacy czy jest to kopia czy orginał bez wpisanego nr PKWiU przy zastosowaniu 7% stawki vat ,wystawiony na nieistniejącą prawnie wspólnotę, bez dekretacji jest ważny a także czy zakład komunalny ma prawo wykonywać działalność komercyjną (jaką jest niewątpliwie wykonanie usługi remontowej na dachu)i to na dodatek przy wykorzystaniu pracowników interwencyjnych nie majacych uprawnień budowlanych i do prac na wysokościach.Napisz kto u ciebie był wykonawcą tego dachu Odpowiedz Link Zgłoś
bykira Re: Praktyki ZGM 26.03.06, 13:01 I najważniejsze w moim mieście Zakład komunalny od czerwca 2005r nie zarządza już wspólnotami a moja wspólnota przestał zarządzac jako pierwszą w grudniu 2004r .Dało to taki efekt że nie maja co robić i z czego sie utrzymać i ich dni sa policzone.Za to ja nie jestem ulubienicą burmistrza i dyrektora ZGKiM gdyż ja to im sprawiłam Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Ja by Cię też nie lubił! 26.03.06, 13:34 Bykira, na miejscu burmistrza chyba bym Cię też nie lubił, bo po prostu stwarzasz mu tylko problemy! Oczywiście, z mojej strony to tylko żart, nie przejmuj się burmistrzem, ważne, że lubi Cię chyba wielu forumowiczów za upór a przede wszystkim końcowe rezultaty. Zbliżaja się wybory na jesieni, może z takim zacięciem wystartowałabyś w nich? Chyba zrobiłabyś sporo dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
ela9925 Re: Ja by Cię też nie lubił! 26.03.06, 14:04 witam wprost5 , bykira do pisma ministerstwa ifrastruktury dotarałam juz inną ścieżką, juz ja posiadam. XXL uszy do góry idzie wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś