wadium 06.10.06, 14:08 mam zapytanie, czy developer może wybudować balkon, który przecieka i twierdzić, że jest to moja wina, bo nie położyłam zabezpieczenia warstwy wyrównawczej balkonu. Może ktoś umie odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serafin666 Re: balkon 06.10.06, 16:46 a czy inni nabywcy mieszkań też kupowali balkony wymagające położenia takiej wylewki ? należałoby przeanalizować zapisy umów, uwzględniając również innego rodzaju ustalenia ; byc może to brak z Twojej strony należytej staranności ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: balkon 07.10.06, 13:14 Domyślam się, ze wybudowano tylko część nośną, płytę, a izolacje, obróbki i wykończenie Ty. Więc czyja wina ze cieknie? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_bdg Re: balkon 08.10.06, 23:19 Wolne żarty. Nawet, gdyby taki zapis był w umowie, to jest nieważny. Izolacja balkonów (tarasów) objeta jest zgodnie z prawem budowlanym pozwoleniem na budowę i nie moze byc cedowana na użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
serafin666 Re: balkon 09.10.06, 07:23 "Nawet, gdyby taki zapis był w umowie, to jest nieważny." to dopiero są wolne żarty Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: balkon 09.10.06, 19:56 Cały budynek jest objęty pozwoleniem na budowę, a większosć umów developerskich zaklada oddanie mieszkania w stanie do wykończenia. Jego zakres.tego wykończenia.to kwestia umowna między developerem a kupującym. Np. bez ścianek działowych, posadzek (surowe podłoże - strop, itp.). Odpowiedz Link Zgłoś