Gość: asia999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 09:21 mam pytanie...jak zrobić udka kurczaka 'ala KFC??? bardzo prosze o pomoc.! oczywiscie najlepiej wersja pikantna pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pina-colada Re: kurczak 'ala KFC 17.07.05, 09:41 Znowu??? Oni naprawdę tam coś dosypują... Wrzuć KFC w wyszukiwarkę, masa tego już była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka Re: kurczak 'ala KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 14:09 a ja ci powiem :) kuraka kroisz na male czastki zeby sie szybciej usmazyly soli pieprzysz paprykujesz osatwiasz do lodowki na 24 h (ja takrobie) nastepnie ubijasz piane z bialek duzo tej piany potrzebujesz jescze makae kukurydzian rozgrzewasz olej w garku czy tez frytkownicy ja uzywam tej 2 chociaz w garku tez robilam frytkownice wole ze wzglkedu na mozliwosc ustawianai temp wracajac do kuraka :) obtaczmay go w bialku natstepnie tej mace i smazymy na goracym oleju dla mnei rewalacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia999 Re: kurczak 'ala KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 15:02 wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
olencja86 Re: garNku (n/t) 17.07.05, 16:08 ja polecam panierkę z płatków kukurydzianych. Po prostu - płatki kukurydziane rozdrobnić i zamiast bułki tartej. O wiele lepszy. A popdatrzyłam że w KFC też płatków kukurydzianych do panierowania używają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kurczak 'ala KFC 17.07.05, 17:14 Po angielsku są dziesiątki "tajnych przepisów" na to cudeńko: worlilth.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia999 Re: kurczak 'ala KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:17 niestety nie znam tak dobrze angielskiego, ale może ktoś mółby przetłumaczyć parę przesiów? Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt skoro już 18.07.05, 07:58 te kurczaki kfc są takie dobre, to po co zastępować oryginał imitacją? a może lepiej w kfc się zatrudnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limba Re: kurczak 'ala KFC IP: *.mos.gov.pl 18.07.05, 16:58 Krązył kilka razy na forum taki przepis, ale nie wypróbowałam go, bo jakoś nie było u mnie zapotrzebowania na ten wyrób [u mnie króluje kurczak ze śliwkami lub pieczony w oleju sezamowym i curry]. Nie chodzę też do barów, więc nie umiem powiedzieć co to za specjał. Ale przepis mam zanotowany i służę, jeśli ktoś ma ochotę wypróbować. -------------------------------------------------------- Gość portalu: maurycy 09-12-2001 12:10 Oto przepis będący wynikiem analityków żywienia. KFC Oryginalny Przepis na Kurczaka ------------------------------------------------------------------------ °6 szklanek oleju Crisco °1 jajko roztrzepane °2 szklanki mleka °2 szklanki mąki [wrocławska, poznańska] °4 łyżeczki soli °2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu °1 łyżeczka MSG - monosodium glutimate - wzmacniacz smaku °2 całe tłuste kurczaki, każdy podzielony na 6 części 1)Wlać olej do szybkowaru i podgrzać na średnim ogniu do temperatury około 200 stopni C. 2) W małej miseczce wymieszać jajko z mlekiem. 3) W oddzielnej miseczce wymieszać suche składniki. 4) Pokryć każdy kawałek kurczaka mieszaniną jajkiem z mlekiem a następnie w mieszance z mąką. 5) W porcjach po 4 lub 5 kawałków, wrzucić kurczaka do szybkowara i zamknąć pokrywę. 6)Kiedy para zaczyna się wydobywać z zaworu, ustawić zegar czasowy na 10 minut. 7)Po 10 minutach, zwolnić parę oblewając pokrywę szybkowara zimną wodą, otworzyć szybkowar i wyjąć kurczaka na papierowe ręczniki, ułożone na metalowej kratce, aby ociekły z tłuszczu. Powtórzyć operację z pozostałymi kawałkami kurczaka. KFC - używa profesjonalnych urządzeń ciśnieniowych amerykańskiej firmy "Henny Penny". Smacznego. ... - niegdyś przedstawiciel "Henny Penny" na Polskę. --------------------------------------------------------------- Podobno MSG czyli Glutaminian sodu można kupić w sklepach wietnamskich w Warszawie np. na Okopowej lub w sektorze wietnamskim na Stadionie. To tyle, pozdrawm! I napisz koniecznie, jak Ci się udał eksperyment! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: kurczak 'ala KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:06 dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś