lokator2 23.06.03, 11:37 Jestem juz prawie zdecydowana na program Perseus do obslugi wspólnot mieszkaniowych. Chciałaby sie zapoznać z uwagami uzytkownków tego programu. Może ktoś z osób czytających Forum napisze o nim. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dozorca1 Re: Program dla Wspólnot 23.06.03, 12:56 Tu na forum są same dobre opinie o tym programie. Zdaje się, że bardzo dobry. Mnie się nie podoba tylko jego DOS-owski wygląd, dlatego zrezygnowałem z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator2 Re: Program dla Wspólnot 23.06.03, 13:02 Dziekuje bardzo za zdanie, ale troche sie dziwie, ze wyglad Pana zniechecil do kupna tego programu. Dla mnie wazne jest co moge z niego "wyciągnąć". No ale to jest moje zdanie takze przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszik Re: Program dla Wspólnot 23.06.03, 18:43 mam pytanie do "DOZORCY" -jakiego obecnie używasz programu? Ja też dostałem demo perseusa i także nie podoba mi się jego wygląd - szukam czegoś z "jajem" - póki co pracuję trochę w exelu a trochę w SKP. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
hansaw Re: Program dla Wspólnot 05.07.03, 22:08 Polecam właśnie coś z "jajem", a mianowicie program SŁONie firmy ZUI Mieszczanin z Mysłowic, prowadzę ewidencje Wspólnot Mieszkaniowych już czwarty rok w tym programie i jestem z niego bardzo zadowolona. I ma naprawdę nie tylko wygląd, ale można przy pomocy niego wykonać naprawdę wszystkie, najbardziej nawet skomplikowane operacje. W przypadku zainteresowania proszę o e-mail. Pozdrawiam Ania tomaszik napisała: > mam pytanie do "DOZORCY" -jakiego obecnie używasz programu? Ja też dostałem > demo perseusa i także nie podoba mi się jego wygląd - szukam czegoś z "jajem" - > póki co pracuję trochę w exelu a trochę w SKP. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
lokator2 Re: Program dla Wspólnot 24.06.03, 09:05 Pytanie do autora RZADCY, czy program jest sieciowy i na jakich platformach pracuje. Mnie interesuje wersja sieciowa 5-cio stanowiskowa. Takie rozwiazanie proponuje Perseus, wiem ze u jego uzytkownikow sa takie instalacje. Ponadto wydaje mi sie, ze wszystkie te funkcje jakie sa w RZADCY sa tez w Perseus. Ciekawa jestem czym RZADCA sie wyroznia od innych programow znajdujacych sie na rynku. Ogladalam wiele programow, z Poznania, Lodzi i Gdyni. Stwierdzam, ze wszystkie maja te same funkcje. Moze jedynie Perseus rozni sie tym, ze jest bardzo dynamicznie rozwijany i jak mowil mi jeden z uzytkonikow firma jest bardzo elastyczna i chetna do wspolpracy. Ma mozliwosc generowania sprawozdan z poziomu Excel, pobiera dane (uaktualniane na biezaco) z progamu Perseus - to dla mnie wazne. Firma dziala na rynku (poprzedni inaczej sie nazywala) od 14 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gamesza1 Re: Program dla Wspólnot 24.06.03, 09:29 lokator2 napisała: > Pytanie do autora RZADCY, czy program jest sieciowy i na > jakich platformach pracuje. Mnie interesuje wersja > sieciowa 5-cio stanowiskowa. > Takie rozwiazanie proponuje Perseus, wiem ze u jego > uzytkownikow sa takie instalacje. > Ponadto wydaje mi sie, ze wszystkie te funkcje jakie sa w > RZADCY sa tez w Perseus. Ciekawa jestem czym RZADCA sie > wyroznia od innych programow znajdujacych sie na rynku. > Ogladalam wiele programow, z Poznania, Lodzi i Gdyni. > Stwierdzam, ze wszystkie maja te same funkcje. Moze > jedynie Perseus rozni sie tym, ze jest bardzo dynamicznie > rozwijany i jak mowil mi jeden z uzytkonikow firma jest > bardzo elastyczna i chetna do wspolpracy. > Ma mozliwosc generowania sprawozdan z poziomu Excel, > pobiera dane (uaktualniane na biezaco) z progamu Perseus > - to dla mnie wazne. Firma dziala na rynku (poprzedni > inaczej sie nazywala) od 14 lat. Ja tez popieram ten program o czym wielokrotnie o tym mowilam..Pracuje na nim od jakiegos czasu i jestem bardzo zadowolona M Odpowiedz Link Zgłoś
lokator2 Re: Program dla Wspólnot 24.06.03, 09:36 I chyba wlasnie Pani M mnie sklonila do tego aby sie z Perseus zapoznac. Musze jeszcze dodac, dla mnie b.waznym atutem samej firmy Peseus jest serwis tej firmy i kompetentny personel. Dziekuje raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mfija Polecam SMERF-a 23.06.03, 18:55 A ja szczerze polecam SMERF-a. Pracuję na nim (właściwie moja księgowość) od ładnych kilku lat i zero zastrzeżeń. Ekipa tworząca ten program cały czas jest otwarta na nowe potrzeby. Co do wyglądu - SMERF też posiada DOS-owski design, ale mam wrażenie że to cecha tych lepszych programów. Cała para informatyków idzie w jakość meritum a nie w gwizdek i fajerwerki... Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszik Re: Polecam SMERF-a 23.06.03, 19:05 A GDZIE MOŻNA POBRAĆ DEMO TEGO SMERFA?? - ILE ON KOSZTUJE ? DZIEKI - POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mfija Re: Polecam SMERF-a 23.06.03, 19:15 Jutro podam ci telefon do tej firmy, to firma warszawska więc jeśli tu prowadzisz działalnośc to jest wygoda (przyjeżdżają instalatorzy, konserwatorzy i instruktorzy). Ale z tego co wiem mają jeszcze kilka punktów w kraju, gdzie siedzą. Sporo SMERF-a działa np. na Śląsku. Ja SMERF-a kupiłem 5 lat temu, teraz dokupuję już tylko moduły do kolejnych przychodzących budynków. Obecnie moduł kosztuje ok. 200 zł ale ile dziś kosztuje ta podstawowa platforma to powiedzą Ci już bezpośrednio w firmie. Podobnie jak o demo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aborygenmiejscowy polecam swoje.... 23.06.03, 20:12 Szanowni Państwo, tak jak w poprzednim wątku polecam system widowsowski w relacyjnej bazie danych ACCESS, która pobiera wszystkie dosowskie pliki i tworzy przyswajalny system zarządzania mieniem. Jestem szefem firmy, która zarządza sporym mieniem ~ 7000 mieszkań, które to mienie doskonale nadaje się do testowania tego typu oprogramowania. System ciągle jest rozwijany i rozbudowywany. Pierwszym i podstawowym osiągnięciem jest rozliczenie szczegółowe totalnie wszystkiego, co się działo w 2002 i w 2003 rozliczanie na podobnej zasadzie każdego miesiąca roku - po zakończeniu fakturowania. Każde tabele i zbiory danych zapisane w Exelu, czy innych arkuszach kalkulacyjnych są do odczytania i przelania danych do bazy. Do żaden aplikacji dosowskiej już nie wrócę, bo wydaje mi się, że żyjemy już w 21 wieku, a nie w 20. Tłumaczyć tego poglądu nawet się nie staram, bo uważam go za oczywisty. System nazywa się RZĄDCA i jego korzenie legły u podstaw tworzenia paru systemów zarządzania mieniem (początek lat 90 -ątych)w takich instytucjach jak agencja Nieruchomości Skarbu Państwa, PKP, Energetyka i wiele innych, pomniejszych instytucji, szczególnie samorządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszik Re: polecam swoje.... 23.06.03, 22:25 a gdzie można otrzymać jakies demo RZĄDCY ?? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś