joanna77 26.10.07, 01:29 Czy będąc członkiem wspólnoty i właścicielem mieszkania muszę pisemnie prosić Zarząd Wspólnoty o zgodę na demontaż dwóch grzejników? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yappaa Re: Demontaż grzejników 26.10.07, 06:28 joanna77 napisała: > Czy będąc członkiem wspólnoty i właścicielem mieszkania muszę > pisemnie prosić Zarząd Wspólnoty o zgodę na demontaż dwóch > grzejników? TAK. Grzejnik należy wraz z instalacją do części nieruchomości wspólnej. Taki wyrok wydał sąd w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wbiskup yappaa wprowadza w błąd 27.10.07, 13:18 yappaa napisał: > TAK. Grzejnik należy wraz z instalacją do części nieruchomości > wspólnej. Taki wyrok wydał sąd w Łodzi. Bzdura. W Polsce wyroki sądowe obowiązują tylko w sprawie rozpatrywanej przez sąd. Jeżeli dostawa czynnika grzejnego odbywa się nie w pionach między kondygnacjami, ale niezależnie i odrębnie do każdego mieszkania, to grzejniki nie są traktowane jako część wspólna nieruchomości. O tej sprawie powinna przesądzić wspólnota w uchwale. Panie yappaa - nie przystoi licencjonowanemu zarządcy nieruchomości publicznie obnosić się z takimi poważnymi lukami wiedzy w sprawach podstawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
yappaa Re: yappaa wprowadza w błąd 27.10.07, 23:10 wbiskup napisał: > Panie yappaa - nie przystoi licencjonowanemu zarządcy nieruchomości > publicznie obnosić się z takimi poważnymi lukami wiedzy w sprawach > podstawowych. ... a kto Panu powiedział, że ja jestem zawodowcem z licencją, a nie amatorem - zwykłym właścicielem lokalu? A co do tego, że wyrok sądu obowiązuje w danej sprawie i nie można się powoływać na jego orzeczenie w innej sprawie, to może odpowie ci serafin666 - prawnik z zawodu - sprawdzoane. Odpowiedz Link Zgłoś
wbiskup yappaa wprowadza w błąd 28.10.07, 13:05 yappaa napisał: > ... a kto Panu powiedział, że ja jestem zawodowcem z licencją, a > nie amatorem - zwykłym właścicielem lokalu? Panie Andrzeju B. nazywany na tym forum Jendrósiem. Każdy, kto czyta to forum dłużej niż tydzień - wie kim pan jest i jak mało pan sobą reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yappaa Re: wbiskup wprowadza w błąd 28.10.07, 15:34 Panie Pawle S. -używającym na tym forum wielu nicków, każdy, kto czyta to forum dłużej niż tydzień - wie kim pan jest i jak mało pan sobą reprezentuje, a w dodaku wypisuje swoje przemyślenia na temat wspólnot mieszkaniowych uznając za jedyne słuszne. Oprócz, że w nadmiaże używa pan Browara, a potem pomawia i wmawiania, w każdej formie, że ten, a ten to jest xxxll to niczym pan sie nie wsławił. Pana wiedza na tenat zarządzania nieruchomościami nie odbiega od mojej i wielu uczestników tego forum. Dalsze wmawianie niewinnym, zagladającycm na to forum obywatelom byłego państwa PiS-owskiego jest nie namiejscu. Proponuje zakończyć wykłady, kto jest kto i pomagać "malutczkim" na ile kto może. Wybór należy do Pana panie Pawle Smagiel z Tarnowskich Gór - babczyk vel wbiskup czy djbogas, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
serafin666 Re: Demontaż grzejników 26.10.07, 18:46 nie, jeżeli brak grzejnika nie wpływa na rozliczenie kosztów Odpowiedz Link Zgłoś
yappaa Re: Demontaż grzejników 27.10.07, 23:13 serafin666 napisał: > nie, jeżeli brak grzejnika nie wpływa na rozliczenie kosztów... serafinie666 rozwiń swoją myśl , bo inni twierdzą co innego. czyli ma płacić, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś