vandikia 01.12.10, 10:59 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1663666,5,15,33832.html uwiódł mnie, Manio chyba dostanie braciszka na Boże Narodzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 11:10 no chyba pers w sumie? kurde na mózg mi pada chyba ostatnio, że się tak głupio pytam :D Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 11:15 Wyglada jak maly pers. A Ty nie mozesz napisac maila do osoby ktora to zdjecie zamiescila i zapytac? Poza tym po reszcie zawartosci albumu wyglada na to, ze to jednak pers jest. Odpowiedz Link Zgłoś
thelma.3333 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 11:10 na moje niewprawne oko to chyba pers; ale taki jakiś niedorobiony, bo sierść powinien mieć dłuższą chyba; Odpowiedz Link Zgłoś
notoja11 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 13:15 jeśli już to ragdoll:) ale to nie ta rasa, one mają bardziej podłużne, cytrynowe pyszczki:) a to mały persiak Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 11:55 To persik ślitaśny jest:). Ale Vandikio, taki kotek wymaga codziennego wyczesywania futerka i zakraplania oczu. Bo ze względu na cofnięty pyszczek ta rasa ma kłopoty z oczami. A jak zaniedbasz wyczesywania sierściucha, to zrobią się takie kołtuny, że tylko maszynka do strzyżenia pomoże;). Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 12:12 Mlodziutki pers. W pare miesiecy bedzie wygladal tak: [img]https://www.olimp-point.pq.pl/koty/leska.jpg[/img] ...wiec trzeba go bedzie regularnie czesac, bo jak nie bedzie mial okropne "dredy". Zycie spedzi spiac na telewizorze lub w innym cieplym miejscu. Rasowy kosztuje ok. 500 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 13:08 To jest pers, na 100%, z zaniedbanymi oczami :(. venettina napisała: >Rasowy kosztuje ok. 500 zl. O! A to mnie zaciekawiło. Jaka hodowla sprzedaje rasowe persy po tak niskiej cenie?? Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 13:56 Pseudohodowla!! Rasowy = rodowodowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 14:00 pompeja napisała: > Pseudohodowla!! > > Rasowy = rodowodowy!! > > O rany, Ty pompa to zawsze musisz całą zabawę popsuś! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 14:33 Krew mnie zalała kurde! Nawet dosłownie, ał mój brzusino! Odpowiedz Link Zgłoś
mi_nutka3 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 19:18 venettina napisała: >Rasowy kosztuje ok. 500 zl. A od kiedy to tak? Ja jakieś 3-4 lata temu kupiłam persa bez rodowodu za 200zl. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 19:20 mi_nutka3 napisała: > venettina napisała: > >Rasowy kosztuje ok. 500 zl. > > A od kiedy to tak? Ja jakieś 3-4 lata temu kupiłam persa bez rodowodu za 200zl. > Znaczy mieszańca, nie persa. Jak na dachowca to sporo 200 zł... Ze schroniska za darmo można. Odpowiedz Link Zgłoś
mi_nutka3 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 19:30 salma75 napisała: > mi_nutka3 napisała: > > > venettina napisała: > > >Rasowy kosztuje ok. 500 zl. > > > > A od kiedy to tak? Ja jakieś 3-4 lata temu kupiłam persa bez rodowodu za > 200zl. > > > > Znaczy mieszańca, nie persa. Jak na dachowca to sporo 200 zł... Ze schroniska z > a darmo można. > Nie jestem znawczynią, ale dla mnie wyglądał jak pers, jak dorósł też nie przypominał w niczym dachowca. Płaska mordka, długa sierść. Charekterek też miał typowy dla persa. Chętnie bym pokazała zdjęcie, ale kota kupiłam w prezencie dla kogoś dlatego nie mam. Ta osoba ma więc kiedyś może zamieszczę i ocenicie. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 19:33 mi_nutka3 napisała: > salma75 napisała: > > > mi_nutka3 napisała: > > > > > venettina napisała: > > > >Rasowy kosztuje ok. 500 zl. > > > > > > A od kiedy to tak? Ja jakieś 3-4 lata temu kupiłam persa bez rodowo > du za > > 200zl. > > > > > > > Znaczy mieszańca, nie persa. Jak na dachowca to sporo 200 zł... Ze schron > iska z > > a darmo można. > > > Nie jestem znawczynią, ale dla mnie wyglądał jak pers, jak dorósł też nie przyp > ominał w niczym dachowca. Płaska mordka, długa sierść. Charekterek też miał typ > owy dla persa. Chętnie bym pokazała zdjęcie, ale kota kupiłam w prezencie dla k > ogoś dlatego nie mam. Ta osoba ma więc kiedyś może zamieszczę i ocenicie. Ale tego nie ocenia się na podstawie wyglądu, ale rodowodu - tam jest napisane jakich kot miał przodków... Kupiłaś persopodobnego kota, nie persa. Odpowiedz Link Zgłoś
mi_nutka3 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 19:42 salma75 napisała: > Ale tego nie ocenia się na podstawie wyglądu, ale rodowodu - tam jest napisane > jakich kot miał przodków... > > > > A od kiedy to tak? Ja jakieś 3-4 lata temu kupiłam persa BEZ RODOWODU za > > > 200zl. I to właśnie napisałam w swoim pierwszym poście - bez rodowodu, Poza tym wiem jak wygląda mieszaniec dachowca z persem i ten po prostu wyglądał jak pers i zachowywał się jak pers a chyba o to właśnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 19:44 mi_nutka3 napisała: > I to właśnie napisałam w swoim pierwszym poście - bez rodowodu, Poza tym wiem > jak wygląda mieszaniec dachowca z persem i ten po prostu wyglądał jak pers i za > chowywał się jak pers a chyba o to właśnie chodzi. Pers bez rodowodu to nie pers. Rodowód jest dokumentem potwierdzającym przynależność zwierzaka do danej rasy. Kupiłaś kota podobnego do persa, czy Ci się to podoba czy nie :). Odpowiedz Link Zgłoś
mi_nutka3 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 19:55 salma75 napisała: > > Pers bez rodowodu to nie pers. > Rodowód jest dokumentem potwierdzającym przynależność zwierzaka do danej rasy. > Kupiłaś kota podobnego do persa, czy Ci się to podoba czy nie :). > Stańmy na wersji, że niesamowicie podobny do persa:) Zresztą ja zawsze myślałam, że rodowód jest tylko dla tych, którzy zabierają swoje zwierzaki na wystawy albo dla innych zbzikowanych. No dobra już nie wnikam, tamta obdarowana osoba była zadowolona i to najważniejsze. A dla mnie i tak najlepsiejsze są dachowce:) Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_nocna5 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 12:20 Pers. Będziesz musiała go codziennie czesać i przecierać oczy, bo one bardzo łzawią Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 12:36 słodki! ale ja kocham zwykle dachowce ,są wytrzymalsze Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 13:14 Vandikia, jeśli bardzo będziesz chciała tego persiaka (chociaż tak jest ktoś wczesniej pisała - nie jest to łatwa w pielęgnacji rasa) odezwij się, znam wielu hodowców, dam Ci namiary na kogoś uczciwego. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: kociarki, co to za rasa? 01.12.10, 13:27 Na moje oko pers nowego typu. Nie lubię ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia hurtowo 01.12.10, 17:06 dzieki za udział :] co do różnych wątków - kota już mam, bidę dachową, aktualnie lekko zapasioną i totalnie rozpieszczoną - moja wina, chociaż i tak nie wierzę, że dałby się wychować ;) zastanawiam się od pewnego czasu nad towarzystwem dla mego jasnie pana, a ten kociak ze zdjęcia mnie naprawdę ujął co do pielegnacji - zdaję sobie sprawę, ba oczami wyobraźni zobaczyłam ile sierści mi dojdzie na kanapę - ale w sumie co za różnica, skoro i tak po moim krótkowłosym codziennie ją zbieram/odkurzam sprawa do przemyślenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: hurtowo 01.12.10, 17:38 vandikia napisała: > dzieki za udział :] > co do różnych wątków - kota już mam, bidę dachową, aktualnie lekko zapasioną i > totalnie rozpieszczoną - moja wina, chociaż i tak nie wierzę, że dałby się wych > ować ;) > zastanawiam się od pewnego czasu nad towarzystwem dla mego jasnie pana, a ten k > ociak ze zdjęcia mnie naprawdę ujął > co do pielegnacji - zdaję sobie sprawę, ba oczami wyobraźni zobaczyłam ile sier > ści mi dojdzie na kanapę - ale w sumie co za różnica, skoro i tak po moim krótk > owłosym codziennie ją zbieram/odkurzam > > sprawa do przemyślenia :) > Super, dwa koty to podwójna radocha :). Tylko proszę Cię, nie daj się nabrać na "rasowego" kota z allegro za 500 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: hurtowo 01.12.10, 17:53 Poczytaj zatem watki o "dokacananiu" zadomowionego kota. To bywa hardcore... Moze sie okazac, ze Twoj bedzie bronil swojego terytorium do ostaniej kepki siersci. Na kocich forach bylo wiele watkow na ten temat - poszukaj koniecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: hurtowo 01.12.10, 17:58 Będzie dobrze :). Ja dokacałam się kilka razy - zwykle ok 2 tygodni darcia kłaków, a potem peace ;). Jakoś się poukładają :). Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: hurtowo 01.12.10, 18:03 Dokładnie. Poza tym z pewnością potwierdzisz, że kotom we dwoje lepiej, niż w pojedynkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hurtowo 01.12.10, 19:06 tak ogólnie to przyznam się Wam dziewczyny, że trochę boli mnie mój wymysł, bo ja jestem z dokarmiaczy kotowych, miałam też tymczasy zanim jeden z nich nie został na stałe i teraz wydać ileś setek na kota podczas gdy mogę tonę żarcia innym kotom załatwić.. no to jest dyskusyjne i się sam biję z myślami o dokacaniu też sporo myślę, bo mój kot jest dość drapieżny, to nie typ milusia Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: hurtowo 01.12.10, 19:16 vandikia napisała: > tak ogólnie to przyznam się Wam dziewczyny, że trochę boli mnie mój wymysł, bo > ja jestem z dokarmiaczy kotowych, miałam też tymczasy zanim jeden z nich nie zo > stał na stałe i teraz wydać ileś setek na kota podczas gdy mogę tonę żarcia inn > ym kotom załatwić.. no to jest dyskusyjne i się sam biję z myślami > o dokacaniu też sporo myślę, bo mój kot jest dość drapieżny, to nie typ milusia Słuchaj, to nie grzech mieć marzenie czy zakochać się w kocie rasowym :). Sama mam 4 dachówki i jednego arystokratę ;). Podobają Ci się persy - kup persa. Albo zaadoptuj dorosłego persika. Mogę skontaktować Cię z organizacją szukającą domów dla kotów tej rasy. Sztuka jest tak wybrać kota by nie dać zarobić tym, którzy hodując te wspaniałe zwierzeta dopuszczaja się strasznych zaniedbań, tłuką kasę kosztem zdrowia i życia kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hurtowo 01.12.10, 19:57 zaraz nastąpi chwila prawdy i pokażę tego cudaka z linka mężowi jak się zgodzi, będzie mógł obejrzeć mecz Lecha, a ja finał Tap Madl :P Odpowiedz Link Zgłoś