Dodaj do ulubionych

Zabieg w narkozie

07.06.13, 20:17
Witam! Mojemu 11-letniemu spanielowi porosły na jednym oku właściwie to na powiece guzki,narośla tworzy się stan zapalny oko jest czerwone łzawi i ropieje. Będzie miał zabieg ich usunięcia. Jest to jego pierwsza narkoza przez 11 lat nic mu nie dolegało i nie chorował poza zapaleniem uszu jak był mały. Zabieg ma o 18.00 wiem ,że nie powinien nic jeść przed narkozą, ale nie wyobrażam sobie żeby mi wytrzymał tak długo bez karmy zwykle budzi nas o 6 rano żeby zjęść połowe swojej dziennej porcji. CZY JAK MU DAM RANO CHOCIAŻ TROCHE TO MU ZASZKODZI?? Proszę o rade czy mogę mu dać troszkę z rana?
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Zabieg w narkozie 07.06.13, 23:05
      Rutynowo nie powinien jeść pić 6 godzin

Moja żabcia miała płukanie zatoki pod narkozą i nie byłą przygotowana i też jej się nic nie stało
      11 lat to duzo
      operacja moze byc obciązająca dla organizmu

• addart Re: Zabieg w narkozie 08.06.13, 00:24
      Rutynowo to jest 12 godzin, czyli możesz mu dać, lepiej mniej niż zwykle. Chodzi o to, żeby nie miał nic w żołądku w czasie podawania narkozy, bo może zwymiotować, zaksztusić się itd. Po zabiegu, do rana nic jeść nie powinien. Wodę może pić przed i po.
      • bosman1 Re: Zabieg w narkozie 08.06.13, 09:10
        Dzięki, tak chyba zrobię dam mu troszkę karmy wcześnie rano. Oskar ma 11 lat ,ale nie widać tego po nim .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka