Dodaj do ulubionych

Sucha karma - co polecacie?

21.05.07, 23:08
Witam,
mam trzyletniego kotka, który niestety ma dość poważne problemy zdrowotne, a
dokładnie trawienne. Nie będę się rozpisywać o szczegółach, w każdym razie
zalecono nam jedzenie tylko i wyłącznie suchej karmy. Chciałabym sie
poradzić, co polecacie? Weterynarz sugerował Purinę One, mowił też coś o
programie zdrowotnym dla kotów, ale z tego wszystkiego nie dopytałam o
szczegóły. Czy wiecie może o co chodzi? I jaką suchą karmę polecacie?
Obserwuj wątek
    • sliwka1977 Re: Sucha karma - co polecacie? 23.05.07, 21:14
      Ja polecam Royala Sensible - jest właśnie dla kotów z wrażliwym układem
      trawiennym. Mój starszy kot (9 lat) od jakiegoś momentu często wymiotował, po
      indoorze (który jadły moje koty), a po podawaniu sensibla wymioty ustały wink
      polecam (w sklepach można kupić na wagę, ok. 22zł za kilogram)
      • hirka2 Re: Sucha karma - co polecacie? 25.05.07, 21:57
        Dzięki za odpowiedź. A gdzie można kupić tę karmę na wagę? Nie wiesz, czy są
        jakies godne polecenia sklepy internetowe?
    • zuchtor Re: Sucha karma - co polecacie? 29.05.07, 14:50
      Mój kot uwielbia sucha karmę PURINA. Ceny nie znamsad kupisz u weterynarza. Polecam.
      • hirka2 Re: Sucha karma - co polecacie? 30.05.07, 21:36
        Weterynarz też mówił o Purinie. Ale jej nie sprzedawał. Patrzyłam w internecie,
        ale też nie ma. W sklepie zoologicznym powiedzieli że w hipermarkecie, więc
        chyba tam jutro sprawdzę.
        Pozdrawiam
        • inox2 Re: Sucha karma - co polecacie? 31.05.07, 21:11
          Purinę One można kupić we właściwie każdym super/hipermarkecie, nie powinnaś
          miec kłopotu z jej zakupem
      • jawajkus Re: Sucha karma - co polecacie? 21.06.07, 23:33
        Ja też karmie kotka Puriną One i kotek ma się doskonale. Karmę tą mozesz kupic
        w kazdym większym markecie w bardzo przyzwoitej cenie.
        • poli2003 Re: Sucha karma - co polecacie? 24.06.07, 11:50
          ja nie polecam karm z hipermarketu. kupuje tylko w sklepach weterynaryjnych lub
          w internecie np. www.bewet.pl lub www.sklep.myfriend.pl albo inne sklepy.
          ostatnio stosuje 1stchoice i jestesmy bardzo zadowoleni ( ja i misiu ).
          warto czyatc skład ( ilosc białka, czy ma kwasy omega itd. )
          metoda prób i błedów znajdziesz odpowiednia karme, ale najwazniejsze zeby miała
          wszystkie odpowiednie składniki.
          • jawajkus Re: Sucha karma - co polecacie? 25.06.07, 22:25
            A co masz konkretnie przeciwko Purinie? Bo my jesteśmy zadowoleni, nawet
            przystąpiliśmy do programu promocyjnego 30 dni dla zdrowia kota. I cena bardzo
            przystępna, bo ok 12 zł za duże opakowanie
            • poli2003 Re: Sucha karma - co polecacie? 26.06.07, 10:05
              to zycze dobrego zdrowia kotom!!! za 12 zł to co tam może być - to po prostu
              karma z hipermarketu a nie ze sklepu zoologicznego.
              koncerny ładuja do karm różne rzeczy ( czytaj skład !!!!!) niekoniecznie zdrowe
              a ci co się skusza na taka reklame i akcje typu 30 dni zdrowia ( ha, ha ) no
              cóż jest ich napewno większość
              ja mam czytse sumienie - moj kicius je zdrowe jedzonko i jest zdrowy czego i
              waszym kiciusiom zycze
              • sztaba1 Re: Sucha karma - co polecacie? 29.06.07, 00:23
                Za zyczenia na pewno wszyscy mzoemy podziekowac. W kazdym razie ja mam 10letnia
                kotke ktora wiele juz karm przerzyla i generalnie niewiele jej szkodzilo.
                Obecnie naprzemiennie daje jej Purine One oraz Animonda.
              • gen_y Re: Sucha karma - co polecacie? 07.08.07, 21:50
                hmm, troche mnie sprawa zadziwia takim oszczedzaniem kaski na
                koty ... przeciez to nie sa zadne koszty (sic. oczywiscie moim
                zdaniem)
                Przy okazji zapytam czym Ty karmisz poli2003 ??
            • barbara592 Re: Sucha karma - co polecacie? 29.06.07, 17:50

• liddkka Re: Sucha karma - co polecacie? 29.06.07, 21:12
                To, że karma jest kupowana w supermarkecie nie świadczy wcale o tym, że jest
                zła jak słusznie zostało napisane najważniejszy jest skład i to należy czytać.
                W supermarketach są rzeczy tanie złej jakości i rzeczy drogie dobrej jakość
                oraz średnie, jemy przede wszystkim to na co nas stać. Jeśli coś kupujesz w
                małym sklepiku osiedlowym lub delikatesach to dokładnie takie same produkty
                mają wyższą cenę niż w supermarkecie.
                Ja karmię Puriną One i rozmawiałam o tej karmie z weterynarzem - polecił mi ją.
                Wzięłam też udział w ich akcji promocyjnej bo i tak karmię tą karmą.
                barbara
                Jeśli jesteś zainteresowana to zajrzyj na ich stronę www.purina-one.pl. Można
                wygrać zapas karmy i dodatkowo wyjazd do SPA ale to nie jest taka promocja typu
                wyślij kody i dostaniesz coś tam. Tu trzeba rzeczywiście wziąć udział,
                zarejestrować kota i opisać wszystkie zmiany jakie zachodziły przy karmieniu
                Puriną One.
                • poli2003 Re: Sucha karma - co polecacie? 30.06.07, 14:35
                  oczywiście jak kogos interesuje głównie pobyt w SPA to oczywiscie niech kupuje
                  purine. tak dzialaja koncerny - niby dla kotka ale głównie nagrody dla
                  własciciela i taka pani /pan sobie tłumaczy ze to dobra karma ( a marzy tylko o
                  spa ). duzo szumu ma mały odsetek % szansy na wygrana....... wiec czy warto
                  dla mnie nie podlega to dyskusji
                  • liddkka Re: Sucha karma - co polecacie? 01.07.07, 21:14
                    A skąd wniosek, że ktoś jest zainteresowany tylko pobytem w SPA? Dlatego, że
                    biorę udział w promocji? Ja już od kilku miesięcy karmię Puriną One i jak
                    zaczęłam nią karmić to nie było żadnej promocji, a wybrałam tą karmę po
                    konsultacji z lekarzem a nie dlatego, że zobaczyłam napis promocja.
                    Szansę na wygraną mam taką jak w każdej innej promocji. Jedni są pesymistami
                    inni optymistami smile
                    • msqlek Re: Sucha karma - co polecacie? 02.07.07, 23:23
                      Ja niestety naleze do tych pierwszych i nie bylo rejestracji mojego kotka. Z
                      tym, ze tak sie zastanawiam, ze skoro wszyscy tacy pesymistyczni, to pewnie
                      garstka osob ktora sie zdecyduje na udzial w promocji pewnie wygra, a
                      przynajmniej szanse sa duze big_grin
                      • liddkka Re: Sucha karma - co polecacie? 04.07.07, 21:52
                        msqlek
                        Nie bądz pesymistą zarejestruj się na www.purina-one.pl jak się nie próbuje to
                        się nic nie wygra, zero szans smile
                        Chociaż z drugiej strony masz racje bo czym miej ludzi tym ja mam większe
                        szanse smile
                        • degustata Re: Sucha karma - co polecacie? 05.07.07, 01:06
                          Eee, po co namawiacie msqlka. Sami grajcie. Im niej os. bierze udzial, tym
                          wieksza szansa. Takze po co sie martwic reszta smile jestem pewny ze uda mi sie cos
                          wyszarpac z tego konkursu big_grinbig_grinbig_grinbig_grin hehehe
                          • liddkka Re: Sucha karma - co polecacie? 05.07.07, 19:57
                            A Ty też bierzesz udział w tej promocji Puriny? Jak Ci idzie pisanie, widzisz
                            jakieś zmiany w zachowaniu i zdrowiu kota? Nie bądz taka i podpowiedz mi trochę
                            jak to opisujeszsmile
                            • hirka2 Re: Sucha karma - co polecacie? 20.07.07, 22:35
                              No właśnie, czy ktos już cos wysłał, i w ogóle kiedy jakieś wyniki?
                              A dostaliście te pakiety startowe?
                              • wstretny_zuczek Re: Sucha karma - co polecacie? 21.07.07, 15:46
                                Ja wysłałem, i dostałem maila zwrotnego, że załapałem się do tego grona 5000,
                                którzy dostaną zestaw startowy.
                                • gen_y Re: Sucha karma - co polecacie? 07.08.07, 21:56
                                  WOW ale wypas, ja widzialem konkurs na tanią szynke tez w
                                  supermarkecie. lecimy sie zapisac?
                                  • chomikowna Re: Sucha karma - co polecacie? 13.08.07, 00:02
                                    gen_y
                                    A z czego tu się śmiać dużo ludzi nie ma pieniędzy i z chęcią
                                    korzysta z takich promocji w marketach. Czy jest w tym coś złego
                                    albo coś z czego trzeba się śmiać? Przecież nie musisz brać w tym
                                    udziału.
                                    Pozdrawia
                                  • jawajkus Re: Sucha karma - co polecacie? 14.08.07, 22:42
                                    No ja tez nie rozumiem tego komenatrza. Skoro kupuję karmę, sprawdza
                                    się i uważam, że jest super, a mam szansę zdobyć jej zapas
                                    całkowicie za darmo, to dlaczego nie?
                                    • gen_y Re: Sucha karma - co polecacie? 05.11.07, 00:36
                                      Chodzi chyba tu o jakość a nie o ilość, radze ponownie przeczytać
                                      początek wątku żeby zrozumiec moją wypowiedz: " mam trzyletniego
                                      kotka, który niestety ma dość poważne problemy zdrowotne" ...

Nawet najbiedniejszy czlowiek gdy ma problemy ze zdrowiem nie kupuje
                                      BYLE-CZEGO ?? ja tak nie robie

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka