Dodaj do ulubionych

Guz u owczarka

19.02.14, 13:53
Witam potrzebuje porady bo nie wiem co robić

Moja suczka 12 letni owczarek niemiecki boryka sie z guzami.
pierwsza operacje wycięcia guza i całej listwy lewej miała jakieś 3 lata temu rok później następną po której już ciężko ją było wybudzić
Teraz znalazłam w czasie kąpieli ogromnego guza w pachwinie za przednią łapą rósł sobie spokojnie nie zauważmy a ja się cieszyłam ze na brzuchu sie nic nie pojawia
Ten guz się sączy i śmierdzi psiak był ledwo żywy po lekach Previox ożywił się lecz guziol ani sie nie zmniejszył i nadal sączy
Weterynarze mówią że na razie sie nie da wyciąć poza tym to tak jest ryzyko. po tygodniu leczenia wydaje mi sie że jak by działanie leków osłabło i psiak znów mam marny humor.
Obserwuj wątek
    • ken-ya Re: Guz u owczarka 10.03.14, 18:09
      Pies nie wyzdrowieje na komercyjnym jedzeniu. Znajdz mu prawdziwe dobre mieso nie wykapane w rzadnej chemi, Kazde sklepowe jest wykapane zeby dluzej lezalo na polce. Daj mu wode ze studni do ktorej nikt nic nie dolal bez uzdatniaczy wody i filtrow. Mozesz ja przegotowac. Na robaki i zeby pomoc watrobie , nerkom podawaj tylko ziola. Pies ma juz swoje lata I nie wiele czasu na naprawe.
      • verdana Re: Guz u owczarka 10.03.14, 22:20
        Taa, na pewno raka wyleczy się zdrowym mięsem. Gdyby to było takie proste, to zamiast otwierać oddziały onkologiczne, można by namówić pacjentów na zmianę diety.
        W tym wypadku nalezy zapytać weterynarza, co dalej.
        • ken-ya Re: Guz u owczarka 13.03.14, 15:11
          Malo wiesz na temat psa. Duzo ludzi ma psy ,a o nich wiedza niewiele. Na temat guzow I raka u psa poczytaj ksiazki Huldy Clark . Mysle ze zmienisz zdanie.
          • julka3332 Re: Guz u owczarka 01.04.14, 14:09
            wspolczuje choroby psa. moj borykal sie i do tej pory walczy z nowotworem. mieszkam w chorzowie, gdzie w sumie ciezko o specjalistow w tym temacie. dostalam się do przychodni weterynaryjnej, w ktotej jest onkologoa. - dla ciekawych macie link - www.weterynaria.slask.pl/uslugi.htm. tam moj pies przeszedl operacje. nie wiem z kad jestes, ale warto sie tu wybrac. zdrowia dla psa zycze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka