Dodaj do ulubionych

CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:)

01.12.12, 21:56
JESTEM HODOWCĄ , JEŻELI KTOKOLWIEK POTRZEBUJE PORADY TO CHĘTNIE POMOGĘ ? UWIELBIAM TA RASĘ WIĘC JEŚLI MOGĘ TO CHĘTNIE POMOGĘ!
Obserwuj wątek
    • adzikkkkk Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 01.12.12, 22:04
      A jaka hodowla? Masz jakąs stronkę internetową? Chętnie zobaczę Twoje pociechy.
      • 5agi Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 02.12.12, 09:23
        Jestem hodowcą shih tziaków. Spodziewam się za jakiś tydzień maluszków. Na pewno pochwalę sie nimi;)
        • malgokasp59 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 02.12.12, 15:16
          A skąd jesteś ?
          • an3czka2 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 02.12.12, 17:11
            Fajnie, ale może tak udostępnij stronkę:). Swoją drogą mamy tu w nagłych przypadkach shih-an, Ania jest super i zawsze każdej doradziła.

Ania.
          • 5agi Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 02.12.12, 18:30
            Jestem ze Śląska. Nie długo spodziewam się maluchów za około tydzien,wtedy na pewno się nimi pochwale;0
            • adzikkkkk Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 02.12.12, 18:45
              Ale jesteś tajemnicza...
              Skoro Śląsk to podlegasz pod Związek Kynologiczny w Katowicach tak? Jakieś sukcesy wystawowe? Pytam z ciekawości bo zawsze podziwiam ludzi którzy mają cierpliwość do wystawiania psów :)
              • 5agi Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 02.12.12, 19:05
                Tak podlegam pod Zk W kATOWICACH przy ul.Kosciuszki. Mam na swoim koncie kilka medali,pucharów ale nie jestem tu po to aby się tym chwalić. Nie naleze do takich samochwałków. Cenie wszystkich właścicieli tej rasy. Nie tylko tych którzy maja psy z rodowodem.
                • adzikkkkk Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 02.12.12, 21:09
                  Wierz mi, że zwłaszcza mojej Tosi do rodowodu daleko. Pytałam z ciekawości bo bardzo podobają mi się wystawowe shih tzu, ale jak pomyślę o tym jak moje wariatki szaleją to chyba nie dałabym rady utrzymac tak długiego włosa. Dlatego podziwiam osoby, które radzą sobie z wystawianiem swoich pupili.
                  • 5agi Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 03.12.12, 11:04
                    Jest co robić przy psach wystawowych,to ciężka praca ale mnie daje wiele radości:) robię to z zamiłowania. Nie wyobrażam sobie oddać szczeniaka w ręce ludzi którzy juz na pierwszy rzut oka,nie wydają się być dobrymi wlaścicielami. Dlatego zawsze zastrzegam sobie prawo wyboru właściciela.Zdarzają sie przypadki,że ludzie nie maja kompletnie pojecia jak zadbać o psa tej rasy.Badz też robią prezent dla dziecka. Zawsze staram się jak najwięcej wypytac potencjalnych właścicieli o to co więdzą o tej rasie i czy będą w stanie poświęcić czas na pielęgnację. Inaczej miałabym wyrzuty sumienia. Choć czasem nie mam czasu dla najbliższych,mąż jest zazdrosny o psiaki i o czas jaki im poświęcam a psiaki o męża zwłaszcza gdy próbuje się do mnie przytulić;) to nie wyobrażam sobie życia bez nich.To moje największe Skarby:)
                    • freespirit27 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 03.12.12, 13:52
                      Witaj przy wystawowych jest faktycznie co robić , coś tam o tym wiem bo swoje wystawiam .
                      Piszesz ,że podlegasz pod ZKwP w Katowicach a jaki masz przydomek?
                    • maria0511 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 03.12.12, 14:38
                      Tak zle nie jest z osobami które nie mają zielonego pojęcia o rasie a na dodatek ta rasa się nie podobała, ale cóż jak się pojawi taka kuleczka to trzeba się nią zająć jest internet dużo wiadomości na temat, zamówiłam książkę o shih tzu skontaktowałam się z Royal Canin co do karmienia szczeniaka Wysłałam im zdjęcie mojej psinki i imię przysłali mi Poradnik Dla opiekuna
                      ze zdjęciem mojej panienki i jej imieniem na owolucie namiary miałam ze sklepu wszystkiego można się nauczyć a nie sposób nie pokochać takiej kruszynki przytulanki. Maria
                      • 5agi Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 03.12.12, 15:15
                        Zwykle spotykam dosyć fajnych ludzi mam na myśli przyszłych właścicieli,choć zdarzają sie czasem trudne przypadki! Dlatego zawsze zadaję kilka podstawowych pytań żeby nie mieć wątpliwości że oddaję psa w dobre ręce.
                        • 8a1 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 05.12.12, 19:33
                          Mam prośbę .Niedawno straciłam dwu letnią Suczkę .Serce boli, nie musiałam się odchudzać , tak przeżyłam. Po krótkim czasie kupiliśmy z córcią znów sunie .Cała rodzina pokochała maleństwo.Po tygodniowym pobycie u nas dostała kataru , po wizycie u 6 weta w klinice , stwierdzenie brzmi , konieczna plastyka nosa.Inni faszerowali antybiotykami bo gardełko, bo coś w oskrzelach, ten teraz operacja.Mała ma zapchany nos.Prycha , kicha, chrumka i ewidentnie ciężko oddycha. Proszę o radę .Masuję jej ten nosek.Nawilżam solą fizjologiczną.Czy to już samo się nie naprawi.Mirka
                          • 5agi Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 05.12.12, 20:20
                            Witam.Proszę o informację w jakim wieku jest suczka? Nie jestem w stanie określić nic nie widząc pieska a tym bardziej jej noska.Poproszę również o informację czy nosek ma prawidłowo wykształcone i drożne dziurki? u szczeniaków zdarza sie chrumkanie,z wiekiem ta przypadłość najczęściej zanika ponieważ nosek jest wiekszy i bardziej drożny. Psy o krótkich przegrodach nosowych mają tendencje do chrumkania. Tym bardziej w wieku szczenięcym jest to bardzo częste. Jednak może być przyczyną również przeziębienie badz też kaszel kannelowy. Czy mała ma wszystkie szczepienia? Radziłabym skonsultować się z innym weterynarzem.
                            • shihmonka Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 05.12.12, 20:36
                              Powiem Ci tak, my jak kupiliśmy malutką z dnia na dzień coraz bardziej chrumkała, chwilami miałam wrażenie,że mamy świnkę w domu. Też sie martwiłam i to bardzo. Miałam nadzieję,że wyrosnie z tego i nam się udało.Po około miesiącu coraz mniej chrumkała, aż wreszcie całkiem ustąpiło . Byłam u weta, spojrzała na podniebienie i nosek, po czym powiedziała, że pieski z krótkimi nosami mają tendencje do tych opisanych pozwyżej, ale tak jak napisała poprzedniczka - wiele z nich z tego wyrasta, czego i Twojej malutkiej życzę. Idz jeszcze z nią do innego lekarza, ja bym tak zrobiła. Ktoś tutaj na forum pisał o poszerzaniu noska , to chyba nie jest jakiś skomplikowany zabieg - tak mi się wydaje, ale moze sie myle. Pozdrawiam Cię i jestem dobrej myśli,że to samo ustąpi...
                              • 8a1 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 05.12.12, 22:08
                                Tak bardzo bym chciała , żeby było jak u ciebie.Dziękuję za pocieszenie.Może akurat da sobie z tym radę.Dzięki.
                            • 8a1 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 05.12.12, 22:04
                              Dziękuję za odpowiedź .Mała ma 9-ty tydzień .Jest 2 razy odrobaczona i raz zaszczepiona.Czy nosek ma prawidłowo wykształcony nie wiem .Na moje oko to tak jak gdyby miała sklejone te dziurki.Ma tak je maleńkie , że nie mogę jej ściągnąć wydzieliny gruszką dla niemowlaka. Jak śpi nieraz tylko pochrapuje, ale oddycha noskiem.Tułów jednak co 3 sekundy przy oddechu podskakuje.Tak widać ,że ciężko jej się oddycha.Nieraz jak się dobrze ułoży to oddycha spokojnie.
                              Wet dał jej tabletki Baytril 15 mg i rutinoscorbin 1 tabletkę dziennie po kawałeczku.Dzisiaj wyjątkowo po podróży ma wyciek wodnisty z noska.Normalnie jak katar.Odwiedzę jeszcze nie jedną klinikę , ale pecha to mam totalnego.Opieka ,miłość i proszę.

• an3czka2 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 06.12.12, 15:24
                                Witaj. Jeżeli mogę cos doradzić, to to że zrób małej badanie wydzieliny z noska nim cokolwiek,podasz . Ja przeszłam piekło z katarami u całego miotu i dopiero porządny lekarz maluszki szybko wyciągnął. Porobił wymazy, dobrał antybiotyk i wyleczył:). Ale wszystko poparte szczegółowymi badaniami, a nie na chybił trafił. Powinien małą oglądnąć dobry specjalista znający problemy shih .
                                Pozdrawiam Ania.
                                Ps: Jak mieszkasz w okolicy Wrocławia to polecę ci lekarza.
                          • bozka432 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 05.12.12, 20:34
                            Może nie powinnam się wypowiadać, bo nie jestem doświadczoną posiadaczką shih-tzu, ale może jesteś trochę przewrażliwiona? Po utracie Suni martwisz się o maleństwo... ja po przywiezieniu pieska miałam podobny problem, mimo tego że dużo czytałam o rasie to martwił mnie ciepły i mokry nosek, kichanie, prychanie, chrumkanie i ciężkie oddychanie... też mi się wydawało że mały ewidentnie ma katar, zadzwoniłam do mojego hodowcy i usłyszałam że maluszek jest zdrowy, tylko czyści sobie w ten sposób nosek i to nie jest katarek, że powinno przejść a jak nie to żeby iść do weta. Rzeczywiście " katarek" po pewnym czasie (już nie pamiętam jakim) przeszedł i problemów nie ma. Oddycha też lżej, i pomimo tego że miał zalecenie do plastyki nosa ( zbyt wąskie nozdrza nawet jak na tą rasę) to przy następnej wizycie okazało się że jest lepiej i będziemy się temu przyglądać... Także u Ciebie może się okazać że jest wszystko dobrze i niepotrzebnie się martwisz, poradź się dobrego weta najlepiej z polecenia, który nie będzie liczył na kasę tylko na zdrowie maluszka
                            pozdrawiam
                            • adinka11 Re: DO 5agi 06.12.12, 08:25
                              Może w końcu coś powiesz o sobie i swojej hodowli? Bo to co na razie powiedziałaś to wiesz... no każda/y z nas może powiedzieć, bo znać adresy itp każdy ma możliwość. Czekamy na rzeczowe info w odpowiedzi na pytania dotyczące Twojej hodowli. Pozdrawiam
                              • 5agi Re: adinka11 06.12.12, 10:27
                                Witaj to po pierwsze nie jestem tu po to aby przechwalac sie tym co wiem i że mam hodowlę bo nie potrzebuję reklamy,po prostu jeżeli jestem w stanie pomóc lub doradzić to to robię zresztą tak jak i wy! No ale może nie powinnam,po Twojej wypowiedzi! Widocznie hodowcy nie są tu mile widziani. Skoro twierdzisz że każdy mając dostęp do internetu może udzielić porady. Uwierz mi nie muszę na to tracić czasu. Szczerośc nie zawsze się opłaca. W MOIM PROFILU JEST KILKA ZDJĘĆ PSIAKÓW Z MOJEJ HODOWLI JEŻELI MASZ OCHOTĘ TO ZERKNIJ.
                                • asia-990 Re: adinka11 06.12.12, 10:36
                                  Agi, nie złość się bo tu nie chodzi o to przechwalanie ani o to że ktoś chce cię obrazić tylko o to że nie długo będziesz miała szczeniaczki i może ktoś z forum się na nie zdecyduje. I dlatego dziewczyny chcą się upewnić że nie jesteś kolejnym pseudohodowcą, bo my tu na forum raczej takich nie lubimy. Nie jedna z nas już się na tym sparzyła. Jesteś nowa na forum i cię nie znamy-stąd te pytania.
                                  • adinka11 Re: adinka11 06.12.12, 10:41
                                    Chodziło mi dokładnie o to co potwierdziła asia - dziękuję. Nie uważam, że skoro padają pytania okazujące zainteresowanie Twoją hodowlą, to Twoje odpowiedzi na nie byłyby odebrane jako przechwalanie. Poza tym tu jest przechwalanie mile widziane, bo wszystkie nie tylko się tu żalimy, ale również "na głos" wielbimy zachowania itp. naszych maluchów. To może się też pochwalisz w końcu? :)
                                    • an3czka2 Re: adinka11 06.12.12, 15:26
                                      Ada ale ten nick jest zablokowany, ciekawe dlaczego?:).
                                      Pozdrawiam Ania
                                • freespirit27 Re: adinka11 06.12.12, 17:06
                                  Niestety nie da się obejrzeć Twoich zdjęć a hodowcy myślę , że nie są tu wrogo traktowani , jaki masz przydomek?
    • basfx Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 06.12.12, 15:51
      wcześniej było ok nawet zdążyłam obejrzeć zdjęcia ciekawe...
      • asia-990 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 06.12.12, 16:02
        może ją dotknęło że napisałam że nie lubimy pseudo-hodowców.
        • adzikkkkk Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 06.12.12, 21:33
          Wygląda na to, że koleżanka usunęła konto...
          • 8a1 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 06.12.12, 22:08
            Dzięki Tobie.Ciekawość to pierwszy stopień do piekła.Nie musiałaś być tak bardzo wyrywna.
          • 8a1 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 06.12.12, 22:14
            Przepraszam to adinka taka ciekawska i uszczypliwa.
        • maria0511 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 06.12.12, 21:58
          Ja przed południem zajrzałam na tą stronkę obejrzałam zdjęcia śliczne pieski ciekawe umaszczenia szczególnie ten czarnuch chciała bym takiego mieć i zdjęcie z nagrodami z wystaw.Moja poprzednia psinka sznaucerka była z rodowodem miała przydomek Caja z Olszynki
          to się chwale jak koleżanka nie chce nam się pochwalić.
          • adinka11 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 07.12.12, 09:03
            Hehe nie uważam abym była uszczypliwa :) Zadałam konkretne pytanie a jak komuś nie odpowiada to nie i już :) Ale wszelką krytykę przyjmuję z uśmiechem na twarzy :) Zdążyłam wczoraj widzieć zdjęcia, jednak zdjęcia... można równie dobrze pobrać z neta a z nami robić wywiady o naszych psinach, bo przecież jak student napisze pytania i odpowiedzcie bo mi to potrzebne do jakiegoś zaliczenia to raczej się nikt nie wczuwa a jak się uda "swojego" to łatwiej. Jednak to tylko domysły. Nie uważam abym kogoś jakoś źle potraktowała, no może niegdyś naszą Iwonkę :*, ale wyrosłam z tego :) Nie uważam również za przechwalanie się podanie danych hodowli... ale każdy ma swoje zdanie, które szanuję, dlatego "olanie" przez agi5 czy jaki tam był nick mojego posta nijak mnie nie dotknął i nie kontynuowałam tematu -na zasadzie nie to nie :). Jak Wasze maleństwa na śniegu? Moje wczoraj dostały ataku białej wariacji - cudownie się na nich patrzy :)))
            • adzikkkkk Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 07.12.12, 09:50
              Uważam, że na tym forum ciekawość jest jak najbardziej wskazana. Miałyśmy już tutaj jedną pseudo-hodowczynie która też po cichu się zmyła :) Mam nadzieję, że 5agi czy jakoś tak nie należy do tego grona, ale skoro w każdym poście podkreśla, że jest hodowcą, to myślę, że pytania o hodowlę są jak najbardziej na miejscu, a takie właśnie fora są po to żeby pogadać, ale też się zareklamować. Pozdrawiam Was moje okropnie wścibskie wirtualne koleżanki :)
    • malgokasp59 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ:) 07.12.12, 13:24
      Ponieważ pieska mam od niedawna , chętnie podpytała bym hodowce o różne sprawy , ale skoro hodowca uciekł to szkoda ! Nie bądźmy dla siebie obraźliwe , ale wścibskość na temat naszych pupili może nam wyjść tylko na zdrowie . Możemy na tym tylko skorzystać , tak myślę .
      Korzystam również z innego forum o pieskach , atmosfera zrobiła się niezbyt przyjemna a szkoda . Ale skorzystałam tam - gdy pytałam o strzyżenie pod ogonkiem dostałam świetne foto pieska od hodowcy i wiem już wszystko .Dlatego szkoda że specjalista wystawowy nie chce z nami "klikać".
      • 11ona znam hodowce 5agi 07.12.12, 15:32
        Pierwszy raz piszę ,do tej pory tylko czytałam od czasu do czasu ale tym razem musiełam zabrać głos.Poznałam panią kupując u niej pieska i naprawdę jest hodowcą wspaniałym. Dba o psiaki,mają cudowne warunki,własny pokój z klimatyzacją (używana w okresie letnim)Pokój był pełen zabawek urządzony jak dla dziecka. Sama hodowczyni bardzo uprzejma i kompetentna. Kazdego kupującego wypuszcza od siebie z wyprawką i poradnikiem napisanym przez siebie. Ma ogromną wiedzę ponieważ hodowlę dziedziczyła po swoich rodzicach i z shih tzu ma do czynienia od dziecka. Obcina pieski te zakupione u niej za połowę ceny. JEST DO DYSPOZYCJI W KAŻDEJ CHWILI.Jednym słowem hodowca z prawdziwego zdarzenia. Piękna kobieta i przy tym tak uprzejma. Nie obnosi się ze swoimi sukcesami,choć w jej domu jest wiele pucharow. Utrzymujemy kontakt przez cały czas czyli 3lata.
        • 11ona Re: znam hodowce 5agi 07.12.12, 15:41
          nie ma swojej stronki inernetowej . MYŚLĘ ŻE PRZEZ TE PYTANIA O NAZWĘ HODOWLI I TAK DALEJ NIE MA JEJ JUŻ Z NAMI BO JEZELI KTOŚ MÓWI ZE NIE POTRZEBUJE REKLAMY TO TRZYMA SIĘ TEGO DALEJ. GDYBY NIE WŚCIBSTWO PEWNYCH OSOB NA PEWNO BYŁA BY TU DALEJ. ALE CÓŻ ,,, SZKODA BO NAPRAWDĘ WIELE OSÓB MOGŁO BY SKORZYSTAĆ NA JEJ OBECNOŚCI TUTAJ.
          • asia-990 Re: znam hodowce 5agi 07.12.12, 16:10
            na osób jest dużo osób które chętnie pomagają i odpowiadają na pytania. na pewno nas nie zawiodą w przyszłości:)
            • 11ona Re: znam hodowce 5agi 07.12.12, 16:40
              szkoda że nie którym osobom brakuje wyczucia i taktu. I natrętnymi pytaniami psują atmosferę tak fajnego forum. TANIE TEKSTY I PODEJRZEWANIE KOGOŚ O OSZUSTWO...JAK TO BYŁO ZDJECIA MOŻNA ŚCIĄGNĄĆ Z NETU ITD. MAM NA MYŚLI adinke czy jakoś tak! Sama nie znalazłam żadnej reczowej jej porady bo sama ich potrzebuje prosząc o kontakt do shihan.Chyba jest tu tylko z nudów.Jak to sie mówi kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada. PANI AGA ODPUŚCIŁA BO MA KLASE I NIE MUSI SIE NIKOMU TŁUMACZYĆ BO TŁUMACZĄ SIE WINNI. CIESZĘ SIĘ ZE JA POZNAŁAM BO TO CZŁOWIEK DUSZA. I NA PSIAKACH ZNA SIE JAK MAŁO KTO.
              • adinka11 Re: znam hodowce 5agi 07.12.12, 17:37
                Ale ubaw :))) ależ oczywiście możesz mieć swoje zdanie jak każdy z nas. "Jak to sie mówi kto pod kim
                > dołki kopie ten sam w nie wpada" - a czy ja pod kimś dołki kopię? cóż ... :)))
                • 11ona Re: znam hodowce 5agi 07.12.12, 17:52
                  Ubaw masz TY i zaniżasz poziom tego forum. KOPIEeSZ DOŁKI podejrzewając kogoś o nie uczciwość choćby o zdjęcia,lub twierdząc że takie porady może udzielić każdy mając dostęp do internetu może udzielić porady.Jezeli nie jest tak jak ty chcesz to jest zle. TO NIE AGENCJA REKLAMOWA ABY OGŁASZAĆ HODOWLE I MOZE KTOS NIE MA POTRZEBY ROBIC TEGO W TYM MIEJSCU.ALE TY TEGO NIE ROZUMIESZ.ZAŁOSNA JESTES! I JESZCZE CIE TO BAWI.BRAK KLASY I WYCZUCIA.
                  • 9czarna CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ 07.12.12, 18:03
                    Moim zdaniem nie ma sensu ciągnąc tego wątku,nie po to jest te forum. Tu najważniejsze sa nasze pociechy:) dlatego fajnie było by aby atmosfera była miła.Ile ludzi tyle opinii. Każdy ma prawo do własnej. Trzeba to uszanować i nikogo nie osadzać. Pozdrawiam wszystkich:)
                    • malgokasp59 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ 07.12.12, 18:43
                      Zgadzam sie z Tobą , na innym forum też awantura . Po co ? Też o rodowodowe , wariactwo jakieś . Moja to miss ulicy i dla mnie najbardziej rasowa ze wszystkich piesków i już . Myślę że każda tak uważa mówiąc o swoim pieseczku. Dziewczyny i kolego nie dajmy sie sprowokować.
                    • an3czka2 Re: CHĘTNIE POMOGĘ LUB DORADZĘ 07.12.12, 18:51
                      Racja:), sprawę można zakończyć. W sumie może i dobrze że jest ktoś kto zwraca uwagę na kłamczuszki:). Swoją droga psy wystawowe się nie obcina chyba jak pamiętam, a tej koleżanki są poobcinane, chyba że źle widzę:). Moje są bez rodowodów i okey, kocham je takie właśnie. Rodowodowe możemy tu podziwiać u shih-an, jej stronka jest super:). W razie potrzeby to Ania udziela cennych rad, sama się przekonałam:). Uważam temat za zakończony, po co niesmaki jakieś:), idą święta cieszmy się:).
                      Buziaki dla wszystkich shih od moich dziewczyn:), Ania.
                  • freespirit27 Re: znam hodowce 5agi 07.12.12, 19:01
                    Nie ma potrzeby krzyczeć nikt nikogo tu przecież nie chciał obrazić , pytaliśmy o przydomek bo w pierwszym poście 5agi napisała ,że jest hodowcą a w trzecim , że będzie mieć szczeniaki i się nimi pochwali a Ty krzyczysz ,że to nie agencja reklamowa aby ogłaszać hodowlę ... 5agi już na wstępie to zrobiła , stąd ta ciekawość
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka