Dodaj do ulubionych

persik nie jje

18.03.05, 10:09
Mam rocznego persika. Od jakiegoś czasu przestał jeść "mokrą" karmę i jadł
tylko suche + woda. Od 2 dni nie jje nic i bardzo się o niego martwie. Dodam,
że jest wesoły i skory do zabawy, więc nie czuje się raczej źle. Idę w sobotę
do weterynarza ale może do tego czasu ktoś mi coś podpowie. Dałam mu ostatnio
pastę na kłaczki ...
pozdrawiam
Ania

Obserwuj wątek
    • jul-kot Re: persik nie jje 18.03.05, 11:49
      Witaj!
      Czy Twój persik siusia i jaki ma mocz? Jak siusia? Ile pije? Jeśli pije mało,
      daj mu DUŻE naczynie z czystą wodą ( około 2 litry ). Karmisz go tylko suchym
      pokarmem, to może być zatkanie cewki moczowej lub inne kłopoty z nerkami lub z
      pęcherzem. Ja też bym radził wizytę u lekarza ...
      Pozdrawiam, Juliusz.
      • ranczo6 Re: persik nie jje 18.03.05, 13:05
        Dziękuje za odpowiedź, ale to chyba nie to o czym piszesz. Z tymi sprawami jest
        O.K. Jutro będę u lekarza to zobaczymy co mu jest
        • anna.jozwik Re: persik nie jje 18.03.05, 15:10
          Czy Twój kotek wymiotował?
          Najczęstszą przyczyną braku apetytu u kotów jest zatkanie tzw. pilobezoarami,
          czyli "kamieniami sierściowymi". Jeśli taka kula zlepionych włosów utknie
          gdzies w przewodzie pokarmowym, to kot przestaje jeść i traci apetyt.
          Ponieważ Twój kot jest długowłosy, wydaje mi się że to chyba nabardziej
          prawdopodobna przyczyna.
          Kot przestaje również jesć kiedy ma problem np, z koprostazą; moze być też np.
          zarobaczony albo być moze połknął coś co utkwiło mu w żołądku (np. kawałek
          zabawki).
          W kazdym razie, bez wizyty u weta się nie obędzie.
          • ranczo6 Re: persik nie jje 22.03.05, 21:07
            Byłam u lekarza. Zrobiłam mu USG i badania krwi. Wszystko właściwie jest O.K.
            Dostał zastrzyk na wzmocnienie apetytu i nic. Dziś nie zjadł prawie nic :-(
            dostaje paste na kłaczki, paste witaminową, wypróżnia się regularnie. Już sama
            nie wiem co z nim jest. Ogólnie jest wesoły, radosny bawi się swoimi zabawkami
            itd... Poczekam jeszcze trochę jak nic się nie zmieni to znowu z nim pójdę do
            weta.
            pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka