Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja dla kotki

30.05.05, 20:09
Moja kotka ma ok.8 lat i 2 razy w roku ma kociaczki.Co z nią zrobic??jak uchronic przed koleją ciążą??Bo z kazdym kolejnym porodem meczy sie coraz bardziej,kotki rodzą sie posladkowo(ostatnio jeden sie chyba poddusił i zdechł).Po prostu boimy sie o nią.Teraz karmi jednego kociaczka,z drugimi jest w ciaży,ma zapalenie wezłów i jest okropnie słaba.Bylismy u lekarza z nią,dostała zastrzyk.Mamy nadzieje ze przejdzie.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • annskr Re: Antykoncepcja dla kotki 30.05.05, 20:36
      Sterylizacja - inaczej nie dacie sobie rady. Ja tez trochę ze sterylizacją
      czekałam, ale moja jest niewychodząca i nie miała kotków - teraz ją bedę
      sterylizować, poprzednio ten zabieg robiony miały kotki podwórzowe - dobrze go
      zniosły, są cały czas w świetnej formie.
    • avasawaszkiewicz Re: Antykoncepcja dla kotki 30.05.05, 20:44
      Sterylizacja to w Twoim przypadku najlepsze wyjście. Po tak licznych miotach,
      prawdopodobieństwo wystąpienia ropomacicza po stosowaniu antykoncepcji jest
      dużo wyższe niż w przypadku kotek nie kotnych. Jeśli Twoja kotka dostała teraz
      zastrzyk postaraj się wykonać operację niedługo po tym.
      Pozdrawiam - ava
      www.vetserwis.pl/sterylizacja_kot.html --> o operacji przeczytaj sobie z
      tej strony
    • niesia19 Re: Antykoncepcja dla kotki 30.05.05, 21:09
      A czy ona nie jest za stara na sterylizacje?A ten zastrzyk to nie był anty tylko na zapalenie wezłów.Obecnie kotka jest w ciązy-to kiedy zabieg??
      • annskr Re: Antykoncepcja dla kotki 31.05.05, 10:07
        Możesz zrobić sterylkę aborcyjną - chyba w Twoim przypadku to najlepsze
        rozwiązania. Szybko pogadaj ze swoim wetem - im szybiej, tym lepiej :)). A o
        sterylizacji znajdziesz sporo informacji na tym i forum i na forum koty :)).
        Pozdrowienia i powodzenia.
    • carmella Re: Antykoncepcja dla kotki 01.06.05, 13:51
      szkoda, ze nie ma tu ikonek - obrazeczkow bo sam napis SZOK to nie odda mojego
      stanu
      jak mozna dopusic do takiego czegos u domowej kotki??? Skoro bierze sie kota
      trzeba wziezc tez i za niego odpowiedzlanosc. A odpowiedzialnosc za swoje
      zwierze to niedopuszczenie do bezsensownego rozrodu!!!

Kotka powinna byc wysterylizowana!! I to jak najszybciej !!

swoja droga, co robiliscie z kocietami??
      • niesia19 Re: Antykoncepcja dla kotki 01.06.05, 22:18
        Nie masz sie o co martwic,kotki były zawsze wychowywane i oddawane w dobre rece.a kotka pojawiła sie u nas jak juz byla dorosła i nikt nie myslał wtedy o sterylizacji.Bylismy z nia niedawno u weta i powiedział,ze kotak jest za stara na sterylizacjie i mogłaby tego nie przezyc.dlaczego "bezsensownego rozrodu"??-jakby kazdy sterylizował swoje koty to w końcu by wygineły.A kazdy kociaczek był przez nas kochany i rozpieszczany,zadnemu nie stała sie krzywda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka