Dodaj do ulubionych

Kot-kangur

24.08.05, 21:02
Jestem początkującą kociarą, więc mam pytanie: co zrobić z kotem-kangurem?
Moja kotka, zwana Godzillą, skacze strasznie- w górę, w bok, na stół, ale
najgorszy problem jest z balkonem. Mieszkam na II piętrze, mój potwór wysadza
łepek tak, że prawie wyląduje na ziemi. Skacze strasznie, szcególnie za
muchami i spaceruje po zewnętrznych parapetach albo wspina sie do sąsiada na
górze. Boję sie, że w końcu wypadnie mi z balkonu. Znajomi mówią: siatka albo
niech spadnie, to się nauczy. Co robić?
Obserwuj wątek
    • guga13 Re: Kot-kangur 24.08.05, 21:26
      Siatka, siatka i jeszcze raz siatka.Bez niej i bez zabezpieczonych innych okien
      prędzej czy póżniej spadnie na pewno i w najlepszym wypadku złamie sobie
      żuchwę,dozna szoku i nawet ranna zaszyje się tak,że nie znajdziesz.Na tym forum
      są specjalistki, które ci konkretnie poradzą co i jak zrobić.
      • jottka Re: Kot-kangur 24.08.05, 22:50
        zgadza sie - albo zabezpieczasz cały balkon + otwierane na oścież okna siatką,
        albo nie wypuszczasz kota luzem

moje kocisko, ale spokojnego charakteru, godzi sie na wystawianie na balkon na
        luźnej smyczce, no ale on nie próbuje szaleć, tylko sobie duma na kocyku albo
        spaceruje

a siatka musi być mocna i odpowiednio rozpięta, żeby wytrzymała wspinającego sie
        kota - są ludzie, którzy sie takimi rzeczami zajmują, poszukam adresu jednej
        takiej strony
        • jottka Re: Kot-kangur 24.08.05, 22:54
          aha, ty sie jeszcze przyjrzyj, co masz pod balkonem - na miękką trawę można ew.
          ryzykowac upadek, zanim nie zabezpieczysz balkonu, ale jeśli jest tam dziurawy
          chodnik, kraty do piwnic, nie daj boże jakieś płotki albo siatki, to licz sie z
          tym, że możesz zbierać z ziemi resztki kota:(

o ile nie masz jeszcze, to spróbuj kupić szeleczki ze smyczką (w sklepach zoo) i
          naucz kocisko chodzenia na spacer, część egzemplarzy akceptuje takie
          rozwiązanie:) a po licznych wrażeniach na dworze idzie w domu spać, a nie huśta
          sie pod sufitem
          • aka10 Re: Kot-kangur 26.08.05, 20:25
            Chyba siatke musisz zalozyc,jesli jest az tak zle.Znajoma miala kangura,ale w
            domu zachowywal sie lepiej,niz Twoj kot;-)Za to po ogrodzie skakal okropnie i
            tam trzeba bylo kawal plotu dorobic.Pozdrawiam.
            • chinagirl Re: Kot-kangur 19.09.05, 23:00
              Bardzo dziekuję za wszystkie rady i pozdrawiam kociarzy w całej Polsce. Siatka
              jest niestety ostatecznym wyjściem, chociaż słyszałam o kotach, które potrafią
              ominąć siatkę przykrywającą balkon. Ostatnio moja mama zbierała kotka z
              krawędzi balkonu, a jacyś państwo pod blokiem krzyczeli: - Niech pani nie
              zdejmuje kotka, my go złapiemy! Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka