montoya01 26.10.02, 23:19 nie wiem, czy mam się tym martwić czy nie... może cierpi na bezdech :) Nie chodzi mi o to, że mnie w nocy budzi... martwię się o jamniczka :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kok.o Re: Mój pies chrapie.... 27.10.02, 09:38 montoya01 napisała: > nie wiem, czy mam się tym martwić czy nie... może cierpi na bezdech :) Nie > chodzi mi o to, że mnie w nocy budzi... martwię się o jamniczka :( Moj pseudojamnik rowniez chrapie, ale nic zlego mu sie nie dzieje (ma juz 13 lat i chyba zawsze chrapal). Mysle ze nie ma powodu do zmartwien ;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: Mój pies chrapie.... 27.10.02, 13:54 mój boksio chrapie jak stary facet:)))) a ma dopiero 13 mcy:) ale ja to bardzo lubię- jest to urocze:) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: Mój pies chrapie.... 27.10.02, 17:09 Nie słyszałem by jamniki cierpiały na bezdech chociaż niektóre potrafią chrapać lepiej niż dorosły mężczyzna ( patrz moja suczka) . Na problemy z oddychaniem cierpią raczej psy brachycefaliczne ( krótkoczaszkowe ) takie jak np. buldogi francuskie i angielskie a związane jest to z obecnością nadmiernie wykształconego podniebienia miękkiego , które będąc wiotkie w czasie snu może powodować zaburzenia oddychania – nie spotkałem się natomiast z ta anomalią anatomiczna u jamników. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś