Dodaj do ulubionych

Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!!!!!!!

17.03.06, 00:28
Kochani , żadne smarowanie,zmywanie środkami ,nic nie działa .Jakich zapachów
koty nie lubią? Pomocy!!!!!Jest niesamowity smród,a przecież niczym ich nie
zwabiam. Nic nie trzymam przecież na balkonie!Pomóżcie!!!!!!Latem , kiedy non
stop balkon jest otwarty , koci fetor nie pozwala usiedzieć w domu!!!!!Jestem
już bezsilna.Prosze Was moi mili o radę.Serdeczne dzięki.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 17.03.06, 10:22
      spróbuj pokochać zwierzątka.
      • fedorczyk4 Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 17.03.06, 10:31
        Adoptuj psa:-)
        W sklepach zoologicznych bywają psikacze-odstraszacze, ale z doświadczenia wiem
        ze np. na moje koty nie działają. Psikałam nimi donice domowe które uznały za
        świetne kuwety.
      • negrescafe Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 17.03.06, 11:46
        billy, kochanie przecież mam 2 psy , jamnisię Dorkę i Luśka..Zajrzyj na
        forum "zwierzaki" tam są fotki mojej Dorki.Niezbyt mi dobra rada a tym bardziej
        skuteczna , nadal czekam na skuteczną pomoc.Przecież lepiej jak pachnie
        bez ,czy jaśmin niż kocie brrrrr.....!!!!!!!
      • bozena90 Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 17.03.06, 11:54
        Moje koty nie lubia zapachów cytrusów. Może spróbuj skropić intensywnie balkon
        sokiem cytrynowym (nie koniecznie ze swieżej cytryny)i wyłóz skórki cytrynowe,
        z pomarańczy po ich skonsumowaniu na balkon. U mnie na osiedlu ludzie na
        parterze oplataja balustrady folią, plestidem lub (ci zamozniejsi )
        zabudowywują. Jest to dobre rozwiazanie, bo nie smierdzi a i TY masz dodatkowa
        powierzchnie do użytku nie tylko w lecie. Pozdrawiam.
        • pixie65 Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 17.03.06, 12:14
          W sklepach medycznych mozna nabyć preparat do dezynfekcji i odkażania
          Lysoformin. Ja tego używam bo po pierwsze niszczy bakterie, grzyby i wirusy, a
          po wtóre zauważyłam, ze nieźle niweluje "koci zapaszek". Sama mam koty i tez
          mieszkam na parterze..."Dochodzace" niestety nie respektują moich próśb o
          nieznakowanie terenu
    • negrescafe Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 17.03.06, 13:04
      Wszystkim ,którzy udzielili mi porad serdeczne dzięki, ale nadal proszę o
      dalsze .Czytam i staram się szybko stosować.Obiecuję ,że najskuteczniejsze
      porady zamieszczę .Wiem , a raczej rozumiem tych tórzy mają "uczulenie"na
      koty.brrrr!!!!!Pozdrowionka śle negres.
      • gaby_wroc Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 19.03.06, 21:09
        Jestpewien preparat:
        KS Odor Spray firmy Iv San bernard - idealnie neutralizuje przykre zapachy.
        Stosowałam go na dywanik połozony pod wycieraczka który bezdomne koty upatrzyły
        sobie jako kuwetę. Odstraszać nie odstraszał ale po umyciu psikałam i idealnie
        niwelował koci odorek.
        Do odstraszania proponuje przetestować to co jest dostępne w sklepach
        zoologicznych - są odstraszacze różnych firm - może któryś zadziała.
        POWODZENIA :)
    • karolajn0 Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 11.07.13, 15:26
      Repelex odstraszacz na koty i psy, albo z firmy Benek odstraszacz na koty. Miejsce w którym chce się rozpylic trzeba wcześniej umyć i spryskac płynem, sposób wypróbowany, działa :)
      Ceny nie są drogie, na stronie bialygolab.pl/ kosztuje to 10zl :)
      • albert.flasz1 Wypad, repie. 11.07.13, 17:37
        Wykup sobie całą stronę i tam się reklamuj ile tylko zechcesz. Nie zapomnij zapłacić.
    • asfo Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 12.07.13, 12:25
      Zamontuj na balkonie siatkę żeby ci nie wchodziły i będziesz miała spokój. Taką samą jak się zakłada, kiedy ma się koty w domu i nie chce żeby wychodziły - w sklepach zoologicznych on-line poszukaj pod hasłem "siatka zabezpieczająca na balkon". Zatrudnij męża (jeśli masz takowego), albo wynajmij jakiegoś majsterklepkę. Taka siatka się nie liczy jako zabudowa balkonu, bo nie jest trwałą konstrukcją (trzeba wbić kilka haczyków na górze a na dole zamocować plastikowymi paskami do podstawy barierki) i nie wpływa na wygląd elewacji.

Ponadto kup (też w sklepie zoo) specyfik do czyszczenia plam z moczu i wyszoruj tym balkon - to nie odstraszy kotów ale usunie smrodek.

• albert.flasz1 :))) 12.07.13, 16:30
        Jestem pewien, że założyciel/ka tego wątku przeszło siedem lat czekała na Twoją odpowiedź. Wreszcie się doczekał/a.:)))
        • asfo Re: :))) 12.07.13, 19:08
          No ale wcześniej nikt jej z sensem nie odpowiedział - lepiej późno niż wcale. :P
    • mija06 Re: Jak się pozbyć kotów na balkonie(parter)!!!!! 14.07.13, 11:27
      Szkoda że nie akceptujesz tak uroczych stożeń, sama mam 4 w domu. :))) Jeżeli chcesz się pozbyć kotów to wystarczy woda + sok z cytryny(nie kwasek cytrynowy!) Opryskaj wszystko wokół balkonu i cały balkon - koty nie przyjdą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka