mulka1 28.02.07, 11:16 Jestem alergiczką, jedyne zwierzątka jakie mogę mieć to rybki. Napiszcie które są łatwe w hodowli i w co powinno być wyposażone akwarium. Czy to naprawdę duży kłopot?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majenkir Re: Rybki- hodowla 28.02.07, 14:21 Proponuje bojownika. Ladna, latwa w utrzymaniu rybka i powiedzialabym - na swoj sposob madra ;)). Do tego oczywiscie akwarium, nie zadna kula. Odpowiedz Link Zgłoś
tymulek Re: Rybki- hodowla 28.02.07, 18:37 byloby to zbyt proste by tu uzyskac wszystkie info... poogladaj ryby w sklepach zoologicznych, na gieldach i zacznij hodowac te ktore Ci sie spodobaja. Ale wczesniej w googlach poszukaj na temat ich wymagan. Zadna ryba nie jest tak prosta "w obsludze" jakbysmy chcieli - potrafia chorowac i wierz mi za kazdym razem mam problem zeby zdiagnozowac a choc nie dawno myslalam ze to takie "durne" stworzenia zal mi kazdego malego gupika. Ale zabawa jest piekna i polecam. Nie jest tania. Chyba ze zdedydujesz sie na ławice neonek w 60 l akwa i nie bedziesz "zaglebiac" sie w temat. Na poczatek akwa trza wyposazyc w grzalke i filtr porzadny, termometr, zwirek, jakies korzenie, kokoski, rosliny i pokrywe (nawet szyba mozna przykryc) i oswietlenie. Sprzedaja na allegro zestawy (akwa i pokrywy) taniej niz w sklepie, wszystko do akwa kupisz tam taniej niz w sklepie. Na dzien dobry potrzebujesz jeszcze uzdatniacz do wody i zarcie-kilka rodzajow. Nie bede sie rozpisywac bo temat rzeka, poczytaj akwarystyka.com.pl, akwaforum.pl - w goog znajdziesz wiecej tego. Odpowiedz Link Zgłoś