Dodaj do ulubionych

prosze o odpowedz

27.05.03, 15:58
kilka dni tem zadalm pytanie i nie otrzymalam odpowedzi:( jeszcze raz z
serdeczna prosba zwracam sie o odpowedz na post 914 i 918
Obserwuj wątek
    • adam.pietron Re: prosze o odpowedz 27.05.03, 19:28
      Czy 26/05 to kilka dni temu , biorąc pod uwagę , ze dziś jest 27/05.
      Kilkukrotnie pisałem już , ze nie zawsze jestem w stanie odpowiedziec
      natychmiast na Wasze pytania i nie wynika to wcale z mojej złej woli , tylko z
      tego , ze oprócz pracy na forum mam normalną pracę , która pochłania mnie
      całkowicie ( właśnie wróciłem z 18 godzinnego dyżuru ) i życie prywatne, które
      jest dla mnie najważniejsze – prawdę mówiąc.
      Nie mogę więc odpowiadać na wasze pytania natychmiast po ich napisaniu –
      czasem mam czas tylko je przejrzeć, a czasem i na to mi go brakuje.
      Pamiętam ktoś kiedyś miał do mnie pretensje o to , że nie odpowiedziałem na
      pytanie zadane o 4 nad ranem – nie mogłem na nie odpowiedzieć – z bardzo
      prozaicznej przyczyny ekspert jak każdy inny człowiek o tej porze zazwyczaj
      śpi a nie wlepia oczy w monitor czekając na pytanie .
      W całym tym moim wywodzie chodzi o to , że bardzo lubię odpowiadać na wasze
      pytania ale nie możecie uzależniać decyzji związanych ze zdrowiem waszych
      zwierząt tylko i wyłącznie z tym forum – jeśli coś dzieje się na ostro to
      lepiej jest wziąć telefon i zadzwonić do najbliższej lecznicy lub udać się z
      psem do waszego lekarza niż czekać na moją odpowiedź – czasem nawet dwa trzy
      dni ( a zdarzają mi się większe opóźnienia wiem o tym ) mogą zaważyć na
      zdrowiu waszego psa.
      Weźcie więc moje słowa pod rozwagę i czasem zamiast stukać w klawiaturę
      wykręćcie numer do waszego lekarza – on zna wasze zwierze lepiej ode mnie i
      tyle.

PS zajrzyjcie na forum eksperckie depresja tam dopiero są opóżnienia – ale ten
      doktor zapewne jest jeszcze bardziej zajęty ode mnie.

Pozdrawiam odpowiedź czeka na Ciebie w postach.
      • jul-kot Re: porady telefoniczne 28.05.03, 13:16
        Witam!
        Właściwie to jest niby drobiazg, ale muszę dla porządku zabrać głos w sprawie
        telefonów do lecznic. Bardzo często korzystamy z tej formy porad, zabieramy
        lekarzom często bardzo dużo czasu i jeszcze nigdy nie spotkaliśmy się z odmową
        udzielenia informacji. Nie dotyczy to wyłącznie lecznic i lekarzy, z których
        usług korzystamy, bo to jest zrozumiałe samo przez się, ale WSZYSTKICH lecznic
        i lekarzy w Warszawie, do których się zwracaliśmy. Nie będę tu wymieniał
        adresów, bo nie o to chodzi.
        Jedyny przypadek, kiedy zostaliśmy potraktowani mniej uprzejmie dotyczył
        ludzkiego lekarza toksykologa, którego prosiliśmy o wyjaśnienie możliwości
        toksycznego działania leku w przypadku połknięcia (była to maść, którą kot
        wylizał). Ten brak uprzejmości można zresztą wytłumaczyć tym, że ten pan tego
        po prostu nie wiedział.
        Korzystając z okazji składam serdeczne podziękowania wszystkim lekarzom, którzy
        pomagają nam bezinteresownie, również i w ten sposób.
        Pozdrawiam, Juliusz.
    • anulka30 Re: prosze o odpowedz 28.05.03, 09:35
      Witam ponownie
      Po przeczytaniu tego co Pna napisal poczulam sie troszke nieswojo:(( Rozumiem
      wszystkie argumenty i jesli Pnan urazilam to przepraszam nie mialm zlych
      intencji. Zuwazylam, ze byly odpowiedzi na pozniejsze pytania i pomyslalam ze
      moje zostaly przeoczone:) Stad moja prosba. Obiecuje ze w przyszlosci bede
      bardziej cierpliwa.
      A co do telefonow wykonywanych do weterynarzy, to czuje pewnien niesmak, gdyz
      pewnego razu uslyszlam w sluchawce "prosze przyjsc na rozmowe w cztery oczy" co
      dla mnie znaczylo jednoznacznie "nie bede udzielac informacji przez telefon
      prosze przyjsc zaplacic to czegos sie Pani dowie"
      Takze uklon w Pna strone ze potrafi Pan podzielic sie swoja wiedza calkowicie
      bezinteresownie.
      Pozdrawiam zycze przyjemnosci w pracy i bardziej cierpliwych grupowiczow:)
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka