anulka30 27.05.03, 15:58 kilka dni tem zadalm pytanie i nie otrzymalam odpowedzi:( jeszcze raz z serdeczna prosba zwracam sie o odpowedz na post 914 i 918 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam.pietron Re: prosze o odpowedz 27.05.03, 19:28 Czy 26/05 to kilka dni temu , biorąc pod uwagę , ze dziś jest 27/05. Kilkukrotnie pisałem już , ze nie zawsze jestem w stanie odpowiedziec natychmiast na Wasze pytania i nie wynika to wcale z mojej złej woli , tylko z tego , ze oprócz pracy na forum mam normalną pracę , która pochłania mnie całkowicie ( właśnie wróciłem z 18 godzinnego dyżuru ) i życie prywatne, które jest dla mnie najważniejsze – prawdę mówiąc. Nie mogę więc odpowiadać na wasze pytania natychmiast po ich napisaniu – czasem mam czas tylko je przejrzeć, a czasem i na to mi go brakuje. Pamiętam ktoś kiedyś miał do mnie pretensje o to , że nie odpowiedziałem na pytanie zadane o 4 nad ranem – nie mogłem na nie odpowiedzieć – z bardzo prozaicznej przyczyny ekspert jak każdy inny człowiek o tej porze zazwyczaj śpi a nie wlepia oczy w monitor czekając na pytanie . W całym tym moim wywodzie chodzi o to , że bardzo lubię odpowiadać na wasze pytania ale nie możecie uzależniać decyzji związanych ze zdrowiem waszych zwierząt tylko i wyłącznie z tym forum – jeśli coś dzieje się na ostro to lepiej jest wziąć telefon i zadzwonić do najbliższej lecznicy lub udać się z psem do waszego lekarza niż czekać na moją odpowiedź – czasem nawet dwa trzy dni ( a zdarzają mi się większe opóźnienia wiem o tym ) mogą zaważyć na zdrowiu waszego psa. Weźcie więc moje słowa pod rozwagę i czasem zamiast stukać w klawiaturę wykręćcie numer do waszego lekarza – on zna wasze zwierze lepiej ode mnie i tyle. PS zajrzyjcie na forum eksperckie depresja tam dopiero są opóżnienia – ale ten doktor zapewne jest jeszcze bardziej zajęty ode mnie. Pozdrawiam odpowiedź czeka na Ciebie w postach. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: porady telefoniczne 28.05.03, 13:16 Witam! Właściwie to jest niby drobiazg, ale muszę dla porządku zabrać głos w sprawie telefonów do lecznic. Bardzo często korzystamy z tej formy porad, zabieramy lekarzom często bardzo dużo czasu i jeszcze nigdy nie spotkaliśmy się z odmową udzielenia informacji. Nie dotyczy to wyłącznie lecznic i lekarzy, z których usług korzystamy, bo to jest zrozumiałe samo przez się, ale WSZYSTKICH lecznic i lekarzy w Warszawie, do których się zwracaliśmy. Nie będę tu wymieniał adresów, bo nie o to chodzi. Jedyny przypadek, kiedy zostaliśmy potraktowani mniej uprzejmie dotyczył ludzkiego lekarza toksykologa, którego prosiliśmy o wyjaśnienie możliwości toksycznego działania leku w przypadku połknięcia (była to maść, którą kot wylizał). Ten brak uprzejmości można zresztą wytłumaczyć tym, że ten pan tego po prostu nie wiedział. Korzystając z okazji składam serdeczne podziękowania wszystkim lekarzom, którzy pomagają nam bezinteresownie, również i w ten sposób. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka30 Re: prosze o odpowedz 28.05.03, 09:35 Witam ponownie Po przeczytaniu tego co Pna napisal poczulam sie troszke nieswojo:(( Rozumiem wszystkie argumenty i jesli Pnan urazilam to przepraszam nie mialm zlych intencji. Zuwazylam, ze byly odpowiedzi na pozniejsze pytania i pomyslalam ze moje zostaly przeoczone:) Stad moja prosba. Obiecuje ze w przyszlosci bede bardziej cierpliwa. A co do telefonow wykonywanych do weterynarzy, to czuje pewnien niesmak, gdyz pewnego razu uslyszlam w sluchawce "prosze przyjsc na rozmowe w cztery oczy" co dla mnie znaczylo jednoznacznie "nie bede udzielac informacji przez telefon prosze przyjsc zaplacic to czegos sie Pani dowie" Takze uklon w Pna strone ze potrafi Pan podzielic sie swoja wiedza calkowicie bezinteresownie. Pozdrawiam zycze przyjemnosci w pracy i bardziej cierpliwych grupowiczow:) Ania Odpowiedz Link Zgłoś