Dodaj do ulubionych

chory piesek:(

08.10.07, 15:36
Witam serdecznie.

Mam problem z moja suczka i moze tutaj po opisaniu objawow ktos powie co moze byc mojemu psu.
Oczywiscie piesek byl dzisiaj u weterynarza jednak po wnilkiwym badaniu lekarz powiedzial ze najprawdpodobniej sa ta problmy neurogiczne i na srode jestem umowiona do neurologa.Ale do srody jest jeszcze duzo czasu a ja juz wymyslam coraz gorsze choroby.:(

Pies - suczka 5 lat (kundelek)
Od piatku wieczorem zaczela miec jakis przykurcz prawej nogi.
Jak ktos przychodzi biegnie cieszy sie skacze, za chwilke idzie jak pijana a ta nozke stawia jak kon.RAz zlatuje ze schodow bez porblmeu raz nie chce sama zejsc.No i miota nia na prawo i lewo.
Jak siedzi tak samo caly czas sie buja.Nos mokry i zimny.MA aptetyt, wyproznia sie normalnie.
Lekarz dzisiaj sprawdzil temperature i nie ma.Oczy reaguja na obiekt.Dokladnie pobadal kosteczki ale mowi ze torepki stawowe dosc mocno siedza wiec wyglada mu to cos w mozdzku i chce konslutacji neurologa.

Co to moze byc.Ja wiem ze diagnoza inetrentowa to nie to samo co wizyta.Ale od zmysllow odchodze a chce uslyszec ze to mozna wyleczyc.Strasznie zawsze czarnowidze choroby moich psow bo niesttey zawsze jak juz chorowaly to tak ze sie nie dalo wyleczyc.
A dl amnei moj piesek jest po prostu czlonkiem rodziny wiec moze ktos moze ma jakas diagnoze po tym opisie.

Pozdrawiam

Ala
Obserwuj wątek
    • alcia76 Re: chory piesek:( 08.10.07, 18:12
      Naprawde nikt nie wie co moze byc mojej suni?
      googlalam ale nic nie moge znalezc proc zjednej smiertlnej choroby:(
      Ja mam jednak nadzieje ze to jest cos na co jest lekarstwo i weterynasz wyleczy mi psa.

Ala
    • tenshii Re: chory piesek:( 08.10.07, 18:50
      sprawdz poczte :)
    • anna.jozwik Re: chory piesek:( 09.10.07, 00:16
      Naprawdę nie da się postawić żadnej diagnozy przez internet.
      Możemy tylko sobie pogdybac, że to może byc to lub tamto.
      Moga to byc zmiany na ternie mózgu, móżdżku lub rdzenia kręgowego.
      Może to byc jakies zapalenie lub zwyrodnienie tkanki nerwowej, a
      może przycyzna leży na terenie układu kostno-stawowego.
      Moze to byc zespół końskiego ogona obserwowany czesto u starszych
      piesków, ale raczej dużych ras. Mozesz poczytac tutaj:
      www.vetserwis.pl/kregoslup_pies.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka