Dodaj do ulubionych

"pieprzyk" u psa ?!

03.02.08, 09:36
Witajcie,

Od pewnego czasu moja 7 miesięczna suka miała pod okiem taka ciemną kropkę (pół na pół cm). Myślałam, że to brud, ale dziś postanowiłam "bliżej" się temu przyjrzeć co było baaaardzo trudne ;)

Udało się, ale...

okazało się, że to nie brud. Na początku wyglądało jak strup ale to nei strup. To jakaś mała narośl - przypomina pieprzyka. Czy pies może mieć pieprzyka? Szczerze to wątpię...

Psa to nie boli. Ewidentnie nie ma ochoty, żeby ją tam dotykać, ale nie z powodu bólu. W sumie to nie wiem czy konkretnie ze względu na to, czy ogólnie ze względu na okolice oka itd. Nie ucieka, ale bierze do pyska moją dłoń gdy tam zaglądam. Chyba po prostu woli się bawić...

Chyba powinnam iść z tym do weta. Potwierdźcie.
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: "pieprzyk" u psa ?! 04.02.08, 11:43
      Najbezpieczniej jest z tym iść do lekarza na kontrolę. Teraz bowiem mamy dużo
      większą szansę ewentualnie coś z tym zrobić póki jeszcze jest to małe i "młode -
      świeże" jeśli miało to by być cokolwiek innego niż np. brodawka.
      Co do kwestii oglądania zmiany w okolicy oka to ja sama na pewno też bym na to
      nie pozwalała bo przecież dużo fajniej jest się bawić! hi,hi,hi.
      Pozdrawiam i daj proszę znać co powiedział lekarz - Ava
      • tenshii A jednak... 04.02.08, 20:51
        A jednak brud :D

Zszedł dopiero dziś, w wyniku porządnej kąpieli, bo pies wrócił z harców do domu wyglądając Flat Coated Retriever, a nie Golden Rtriever :D

Mocno się trzymał skubaniec... i jak się profesjonalnie zamaskował :D
        • avasawaszkiewicz Re: A jednak... 05.02.08, 10:47
          No to bardzo m nie ta informacja cieszy :).
          Zdrówka - Ava

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka