Dodaj do ulubionych

Ludzie, przed świętami miejcie litość dla karpia!

IP: *.limes.com.pl 07.12.09, 23:21
Za to w Realu jak najbardziej można karpia w worku kupić i to całkiem żywego,
bo ostatnio skakał jeden na taśmie w kolejce przede mną. Okropieństwo dla
mnie, dla biednej pani kasjerki, która musiała zeskanować kod z tego biedaka...
Obserwuj wątek
    • Gość: wardog1 Re: Ludzie, przed świętami miejcie litość dla kar IP: *.versanet.de 07.12.09, 23:36
      Gość portalu: Nie jem karpia napisał(a):

Okropieństwo dla
      > mnie, dla biednej pani kasjerki, która musiała zeskanować kod z tego biedaka...

to co, te karpie w polsce nie tylko hodowane ale tez kodowane?
    • zat4ra Chujowa ta ryba, nie jadam. 08.12.09, 00:04
      Gdzie temu miesu do lososia, czy chocby dorsza ...
      Ale na temat: O co chodzi polakom z tym karpiem?
      Ze niby jezus jadl 24 grudnia jak sie urodzil (podobno),
      czy jest jakis inny zwiazek logiczny (przyczynowo-skutkowy)?
      Ktos tu wie?
      • Gość: Mniam mniam Re: Ch...owa ta ryba, nie jadam. IP: *.telpol.net.pl 08.12.09, 11:10
        Bo karpia (jak każdą rybę zalatującą mułem) trzeba umieć przyrządzić. Natrzeć
        przyprawami i czosnkiem, obłożyć cebulką i zostawić na 24, 48 godzin, aż
        nasiąknie. Dopiero potem pokroić i smażyć na głębokim oleju.

Ale kupuję tylko odpowiednio spreparowanego karpia: zabity (gdybym miała
        uśmiercić swój potencjalny obiad padłabym z głodu, a potencjalny obiad pożywiłby
        się mną), wypatroszony (za słaby mam na to żołądek - wiem to trochę żałosne) i
        bez głowy (nie lubię jak jedzenie na mnie patrzy).
      • a.lato Re: Ch...owa ta ryba, nie jadam. 08.12.09, 11:27
        zat4ra napisał:

> Gdzie temu miesu do lososia, czy chocby dorsza ...
        > Ale na temat: O co chodzi polakom z tym karpiem?
        > Ze niby jezus jadl 24 grudnia jak sie urodzil (podobno),
        > czy jest jakis inny zwiazek logiczny (przyczynowo-skutkowy)?
        > Ktos tu wie?

A ja właśnie będę jeść dorsza w święta, mąż mi nałapie w Bałtyku.
        Też się zastanawiam czemu ten karp taki popularny na wigilię :-/
    • cosczegoniebylo Zabijanie zwierząt w imię świąt 08.12.09, 07:35
      Mięsojadom nawet na myśl nie przychodzi do głowy, że zabijając ryby
      automatycznie kojarzą święta ze śmiercią.
      • Gość: wieprzowina Re: Zabijanie zwierząt w imię świąt IP: 57.66.197.* 08.12.09, 11:50
        Moje jedzenie zjada twoje jedzenie.
      • Gość: Pietrucha Re: Zabijanie zwierząt w imię świąt IP: *.eimg.pl 08.01.10, 00:48
        WARZYWA TEZ MAJA UCZUCIA !!!!!!!!
    • Gość: karpik Karpie w tesco IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.09, 10:21
      "Ale zupełnie inaczej jest w sieci Tesco" - aż śmiac mi sie zachciało.
      To chyba bardziej zalezy od konkretnego sklepu i człowieka odpowiedzialnego za sprzedaz tego asortymentu a nie całej sieci. Bylem w ostania sobote w Tesco Ruda Śląska i widziałem jak prawie kazdy emeryt wynosil żywego duszącego się karpia w reklamówce. btw, po co oni kupują tego karpia prawie 3 tyg przed swietami??
    • Gość: ktos Ludzie, przed świętami miejcie litość dla karpia! IP: *.stk.vectranet.pl 08.12.09, 10:43
      w zabrzu w realu to samo:(
    • anna22290 Ludzie, przed świętami miejcie litość dla karpia! 08.12.09, 10:47
      moze w ktoryms pokoleniu Polacy sie tez scywilizuja i dolacza do
      panstw starej EU ale na to potrzeba jeszcze duzo
      czasu ,ryby ,zwierzeta to dla ludzi z Polski obiekty fizycznego
      wyzycia sie
    • Gość: :/ Ludzie, przed świętami miejcie litość dla karpia! IP: *.chello.pl 08.12.09, 11:53
      nie lubie ,nie jadam,jedna z najgorszych ryb na rynku
    • kamiec Ludzie, przed świętami miejcie litość dla karpia! 08.12.09, 17:14
      Przeczytałem 11 wypowiedzi /ignoranckich/ napisanych tylko po to ,żeby coś
      napisać, a że jest to bez sensu to nie ważne.Pozdrawiam wszystkich zdrowo
      myślących.
    • Gość: tępiciel_debili Ludzie, przed świętami miejcie litość dla karpia! IP: 217.149.249.* 09.12.09, 09:06
      Czytam te wypowiedzi i się zastanawiam czy macie dobrze z główkami?! Taka już tradycja że jada się karpie w wigilię. Ktoś nie lubi to niech nie kupuje, niech sobie zje kotelta... A właśnie, przecież kotleta też nie jedzcie bo to albo z indyczka, albo kurczaczka, a nawet ze świnek! Przecież to takie fajne zwierzątka, nie zabijajcie ich! Pozdrawiam, zdrowia życzę, przerzućcie się na wegetarianizm skoro "jedzenie na was patrzy".
    • Gość: nika Ludzie, przed świętami miejcie litość dla karpia! IP: *.bluedot.pl 22.12.09, 20:20
      Pracownicy w Carrefourze w Chełmie karpie żywe wkładają do worków foliowych
      bez wody.
      • Gość: ha Re: Ludzie, przed świętami miejcie litość dla kar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 14:54
        1. jem karpie/mięso/jajka
        2. nie podoba się, nie smakuje - nie kupuję
        3. wszystkich, którzy zauważyli niezgodne z przepisami traktowanie ryb/zwierząt i innych stworzeń - a nie zgłosili tego do odpowiednich organów - uznaję za współwinnych tego procederu ... i nie beczcie na forum !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka