Dodaj do ulubionych

Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekleń...

IP: 194.150.167.* 19.11.10, 12:16
Kiedyś tam jechałam i ten kolo co dziś płacze zachował się wobec mnie strasznie po chamsku, wtedy pomyślałam, że dobrze by było by tam knajpa mu padła skoro jest taki mądry, na pewno sobie poradzi. Nie żal mi go - niech otwiera budki z hamburgierami.
Obserwuj wątek
    • Gość: jezu imo: Horolna zawsze była obrzydliwym żarłowym IP: 81.219.220.* 19.11.10, 12:53
      przypadkiem
      duszno było zawsze, żarcie wstrętne, niezjadliwe, obsługa jak za prl-u, niemiła i ćwokata, dwa razy tam byliśmy za czasów starej drogi i trzy razy przeklinaliśmy nasz wybór, trzeciego razu nie będzie, bo i po co
      w tych rejonach każdy na tej knajpie psy wiesza i wątpię, by każdy wysysał to sobie z palca, raczej wszyscy się sparzyli i wolą omijać z daleka
      jeśliby knajpa była ok, miejscowi by chętnie zaglądali, skoro miejscowi wiedzą co to za bajzel, to po co się tam pchać,
      - zarabiali na nieświadomych niczego przejezdnych, a teraz szlus i płacz

trzeba było mysleć zawczasu i markę wyrobić
      a nie płakać jak odcięto

gesslerowej nie oglądamy, to i ten cyrk nas na szczęście ominie

a reszty przedsiębiorców opisanych w artykule i odciętych od zarobku nam żal i do nich niczego złego nie mamy, oby mieli siłę na inne inwestycje
      • Gość: stasia Re: imo: Horolna zawsze była obrzydliwym żarłowym IP: *.aon.nl / 10.114.30.* 19.11.10, 15:37
        jedliśmy tam w październiku, lokal pusty, ale byliśmy zdesperowani, a zła sława do nas nie dotarła, kiedyś widzieliśmy wielkie reklamy gospody więć pofatygowaliśmy się i zjechaliśmy z ekspresówki (jak ktoś chce to zjedzie), jedzenie samo w sobie w sumie dobre, ale obsługa niemiła (kelner rodem z PRL-u i jak się okazało na końcu też cwaniaczek jak z PRL-u), ceny przyzwoite, w lokalu chłodno, w toalecie brak ciepłej wody (i co z tego że jest wi-fi, przynajmniej pisze że jest, jak rąk nie ma jak umyć), wybór dań żadny, nie ma co do karty zaglądać, sok pomarańczowy - najtańsze paskudztwo, na końcu kelner poczęstował nas rachunkiem napisanym ręcznie na karteczce z notanika i w dodatku "pomylił się" o prawie 30zł. Podobno akurat tego dnia zepsuła im się kasa fiskalna - jak tak to powinni zamknąć lokal, bo sprzedaż bez kasy jest nielegalna. Podejrzewam, że gdybyśmy nie policzyli, to zapłacilibyśmy 80 zł, kelner na kasę by wbił 50 zł, a 30 zł jego (lub właściciela).
        Nie polecam Horolnej, nie wiem czy nasze doświadczenia to skutek czy przyczyna klapy lokalu, ale więcej już tam nie zjedziemy nawet gdyby zjazd z ekspresówki prowadził prosto na ich parking.
        • Gość: gość Re: imo: Horolna zawsze była obrzydliwym żarłowym IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 16:40
          ...nic dodać nic ująć!!! też znam ten.....punkt ( lokal to za poważne słowo) ale znam też inną knajpkę , która mimo , że nie jest nikomu podrogze jest odwiedzana tłumnie......tylko tam panowie......klękać narody!!! zawsze zaczynam od słowackiej czoskowej z jajkiem.....a potem różnie - zawsze odlotowo.
          • poborowy102 Re: imo: Horolna zawsze była obrzydliwym żarłowym 20.11.10, 02:33
            czosnkowa to badziew. Bulion+ser+czosnek w proszku. Pięciominutówka.
    • Gość: koko jak nie urok to sraczka IP: *.chello.pl 19.11.10, 13:06
      uwielbiam to malkontenctwo znad Wisły...
    • Gość: tomtom Re: Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekl IP: *.152.150.39.dsl.dynamic.eranet.pl 19.11.10, 13:08
      jak widze te reklame z włascicielem to też bym sie tam nie zatrzymał
    • Gość: sos bylem tam w wakacje IP: *.chello.pl 19.11.10, 15:19
      razem z rodzina chcielismy zamowic cos do jedzenia ale na szczescie z obszernej karty akurat nic nie bylo, potem pojechalismy do weg. gorki i tam to dopiero byl prl po lewj stronie jest taka knajpa z lawkami na dworze kelnerka zajeta rozmowa ze znajomymi raczyla po 20 min podac karte, potem nastepne 20 min i nawet nie podeszla bo chyba nie jest od tego, po prawie 40 min wyszlismy i pojechalismy gdzie indziej, jak wszystkie knajpy tam tak funkcjonuja to niech potem ci pseudorestauratorzy nie placza
      • Gość: milewidziany Re: bylem tam w wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 01:19
        W twojej ortografii też coś nie funkcjonuje.
    • jerzy.zywiecki Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekleń... 19.11.10, 16:48
      Na drodze ekspresowej nie moż być co kawałek zjazd.Te co są wystarczają ,one już spowalniają jazdę.Nie znam możliwości kulinarnych Horolnej,choć kilka razy w tygodniu koło niej przejeżdżam.Powstają pewne mody na restaurację.W ostanich latach jezdziło się na placki ziemniaczane do Węgierskiej Górki ,do zajazdu przy Zielonej - choć ja placki robię lepsze w domu.Jest trend do wycieczek obiadowych do karczmy Na Ochodzitej.Jedzenie było tam całkiem niezłe.Ostanio jednak nabawiłem się niestrawności po zjedzeniu mało smacznego schaboszczaka.Jedyną zaletą był duży talerz i sporo ziemniaków z marną kapustą kiszoną.Wracając do Horolnej ,przed laty,za PRL-u, był pomysł i projekty,by zorganizować tam skansen.Może warto wrócić do tych projektów,by przyciągnąć ludzi do gminy i restauracji.
      • Gość: mk Re: Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.10, 02:36
        przydałby sie skansen, bo w tych rejonach, Beskid Śląski i pogórze nie ma...
        • Gość: mk Re: Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.10, 02:38
          sory, Beskid Ślaski, Żywiecki i Mały + Pogórza - nie ma nic, przynajmniej na terenie woj. śląskiego. To nienormalne w rejonie gdzie tyle drewnianych obiektów kiedyś powstawało. Wszystko co cenniejsze jedzie do Chorzowa, a reszta zanika.
          • Gość: Pudelek Re: Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekl IP: *.ekspres.net.pl 21.11.10, 13:52
            skansen z Żywieckiego jest w Zawoji (choć to Małopolskie), a reszta faktycznie ginie. Przydałoby się coś w samym Żywcu albo np. w Ustroniu albo Wiśle (ewentualnie Cieszynie), aby zachować góralskie chaty i inne budownictwo Śląska Cieszyńskiego
      • Gość: konrad.ludwik02 Re: Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekl IP: 78.8.104.* 20.11.10, 15:00
        Zjazdy z drogi szybkiego ruchu bynajmniej nie zwalniają jazdy na dwupasmowej drodze, pod warunkiem oczywiście, że założone zostanie gdzies stumetrowe trzecie pasmo do zjazdu! A to jest na cywilizowanym świecie standardem.
    • Gość: Marian Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekleń... IP: *.chello.pl 19.11.10, 16:49
      Byłem tam tylko raz w czasach kiedy jeszcze nie powstawała tam ekspresówka. Zakończyło się zatruciem pokarmowym moim oraz moich znajomych. Jeżeli jestem w tych okolicach to wybieram sie do regionalnej "Pod Baranią" w Węgierskiej Górce.Faktycznie właściciel Horolnej -żerował na nieświadomych turystach przejezdnych.
    • Gość: Goliat Zjazd z ekspresówki jest przecież właśnie w ... IP: *.151.246.94.ip4.artcom.pl 19.11.10, 17:36
      Przybędzy, rzut beretem od reklamowanej przez GW knajpy. Nota bene ekspresówka w tym miejscu się kończy (następny kawałek dopiero za kilkanaście km), w czym więc problem ?
      Autor artykułu z pewnością był w tamtych okolicach, skoro widział zjazd z S69 w Węgierskiej Górce, pogratulować kompetencji ...

Dobra restauracja, jak już ktoś niżej napisał, sama przyciąga wracających klientów. W tym temacie wypowiedzieć się nie mogę, bo nigdy tam nie zawitałem, choć bywałem tam często za starej, super szybkiej, międzynarodowej drogi :)
    • Gość: nor Wulkanizator nie dlatego zamknął.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 18:41
      ..że wybudowani S-69 tylko że nadmiernie smrodził sąsiadom.
    • Gość: galijcyja w horolnej byłem raz i był to o jeden raz za dużo IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.10, 18:49
      ten indianiec był po prostu chamski, pierwszy raz się w życiu z czymś takim spotkałem, że ja do kogoś z kulturą, a ktoś do mnie z mordą. Żarcie (bo to co podali jedzeniem raczej nie było) paskudne, kucharz chyba robił potrawy tak jak się nauczył w zawodówce gastronomicznej w latach 70-tych. Nie żal mi tej knajpy.
    • Gość: xyz Żywieckie to Małopolska xD IP: *.c193.msk.pl 19.11.10, 19:02
      Powiat żywiecki - małopolska ,,gościnność" ;-)
      • Gość: jasiek Re: Żywieckie to Małopolska xD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 22:05
        Zywcoki to tero hanysy.
      • jasiekltd Re: Żywieckie to Małopolska xD 19.11.10, 22:08
        Żywcoki to teroz Hanysy.Rej.sam.SZY*****
    • Gość: ikjj Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekleń... IP: 77.252.190.* 19.11.10, 23:00
      skoro bywało uniego turystow z 20 autobosow dziennie przez 20lat to musial ladnie kasy zarobic????????????i jeszcze malo gorolskie skapstwo?
    • Gość: Generał Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekleń... IP: *.tktelekom.pl 20.11.10, 10:34
      JA powiem tak. Jeżdżę od lat na Słowację i często zatrzymuję się w Horolnej. Co do obsługi jaka jest to jest nie ma co narzekać bo widziałem gorsze. Może kelner nie grzeszy urokiem osobistym, ale zawsze było szybko i kompetentnie. Co do jedzenia, tu akurat muszę powiedzieć że jest bardzo dobre i w porównaniu z pobliskimi lokalami naprawdę w bardzo przystępnych cenach. Mają bardzo dobrą kwaśnicę, zresztą z tego co kojarzę to Horolna ma rekord Guinnessa w największej kwaśnicy. Knajpę polecał w jednym z artykułów sam Robert Makłowicz, więc to chyba o czymś świadczy. A co do drogi ekspresowej, to faktycznie jak się nią jedzie w stronę Węgierskiej Górki to wyjeżdża się 0,5 km za knajpą, nie wszyscy wiedzą że jest tam Horolna, ponoć właścicielowi uniemożliwiono na rozreklamowanie Horolnej przy Ekspresówce, (chyba ma to związek z jakimiś przepisami- nie wiem).
      Przechodząc do meritum, polecam każdemu tam zawitać, szczególnie po rewolucjach kuchennych, myślę że knajpa trochę odżyła, a zmiany wprowadzone przez panią Gessler na pewno wyjdą im na dobre.
      • Gość: znajomy Re: Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.10, 13:32
        zbysiu, nie przesadzaj.
    • Gość: rosomak Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekleń... IP: *.chello.pl 20.11.10, 13:30
      Jesli bedzie co chwila zjazd to nie bedzie to juz droga ekspresowa, albo rybka albo pipka.
    • Gość: inspektor zbysiu generale IP: *.chello.pl 20.11.10, 15:44
      dalej myjesz smierdzace mieso i odmladzasz kilkudniowe podroby???
      a jak z wyplatami dla pracownikow?/
      oj zbysiu chciales sie zareklamoac przez gw a tu nie wyszlo
    • Gość: ALF Re: Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekl IP: *.tktelekom.pl 20.11.10, 19:57
      Moja propozycja dla Zbysia to zamknięcie tej knajpy i otwarcie Mc Donalda w tym miejscu - pozbędzie się problemu kuchni, kelnera i kwaśnicy nie będzie już musiał robić, cały Żywiec się zjedzie, a i turyści z drogi i na kapcia podjadą. XXI wiek Zbysiu - obudź się!
    • Gość: cytuję Zamiast góralskiego jadła serwowany jest brud, smr IP: 81.219.220.* 20.11.10, 22:08
      "Zamiast góralskiego jadła serwowany jest brud, smród i ubóstwo. Śmierdzi kocią chucią i psem. Wszystko się tu lepi i nie ma czym oddychać. Jesteśmy w góralskiej restauracji "Horolna" w okolicach Żywca. To, co Magda tam zastała, naprawdę ją zmroziło. " vod.onet.pl/kuchenne-rewolucje,kuchenne-rewolucje,3554,2,7145,odcinek.html
    • Gość: Siwy Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekleń... IP: *.chello.pl 21.11.10, 13:29
      No cóż. Obejrzałem dziś Kuchenne Rewolucje i szaszłyki bardzo mi się spodobały. Chyba zdecyduję się na odwiedziny po paru latach. Mam nadzieję że smakują równie dobrze jak wyglądają.
    • Gość: asterix Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekleń... IP: 77.252.190.* 21.11.10, 18:25
      musze tam jechac po obejrzeniu programu tvn gesler uwazam tego goscia ze jest the best? ,niech zostanie soba i niech sie nie zmienia ma swoj styl.a geslerka to warszawka tam moze sie panoszyc .hej
      • Gość: Od Lukasz do P. Zb Re: Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 15:15
        hehe ja tez po obejżeniu tego odcinka musiałem to zobaczyć na własne oczy. i tylko z samej ciekawosci tam pojechałem zeby zobaczyc czy jest tak jak w tv. wygląd przeraza z zewnątrz w srodku jakos tak zwyczajnie ale za duzo badziewia nawystawiane pełno rupieci. nie wiem jak było kiedy czyli 10 20 lat temu ale tak sie reklamują z tą kwasnicą ze masakra. jadłem nie jeden raz kwasnice ale oni to mają zwyczajna kosci w zupie jedynie i troche miesa - i ta cena, zreszta oni mają tam barrrrdzoooo dogo cen nie bede podawał ale ten szałych to lekka przesada !!!!! jeden komentarz ewidentnie był tutaj zamieszczony od własciciela albo obsługi mam na myśli od generała. zajad horolna powinni zamknąć z tego wzglądu ze nie dopuszczalne jest zeby koty wskakiwały na stoły zaraz po wyściu klientów i zjadały resztki z talerzów. obsługa bardzo słabo. zimno było w tedy ..gdyby nie ciepla herbatka to bym tam zamarzł. i jeszcze jedno w takim zajeżdzie albo knajpie jak kto woli powinna byc mozliwos zapłaty kartą ale oczywiscie brak takiej mozliwosci.

zajazd horolna to jakaś pomyła i tak jak ktos tutaj wczesniej napisał własciciel zarabia na nieswiadomych klientach. pozdrawam Lukasz
    • Gość: BYŁY MIEJSCOWY Horolna IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 23.01.11, 04:57
      PAMIĘTAM JAK W LATACH 90-TYCH JEZDZIŁO SIE DO CHOROLNEJ NA PIECZONE PSTRAGI ,BYLY NAJLEPSZE JAKIE JADŁEM, WTEDY KNAJPE PROWADZIŁ OJCIEC OBECNEGO WLASCICIELA CZYLI ZBYSZKA .PO PRZEJECIU HOROLNEJ DOPROWADZIŁ JA DO RUINY GASTRONOMICZNEJ .ZBYSZEK TO IDIOTA JAKICH MAŁO A POWIEM JESZCZE ZE TO DEBIL I KRETYN W JEDNEJ OSOBIE ,WIEM BO MIALEM Z NIM DO CZYNIENIA PRZEZ PARE ŁADNYCH LAT.A CO DO KELNERA TO OSZUST Z ZABŁOCIA I ALKOCHOLIK. ZBYSZEK ,ARTUR M. ORAZ EKLER Z MILÓWKI WŁASCICIEL CUKIERNI TO JEDNA BANDA OSZUSTÓW I NACIAGACZY
    • Gość: BYŁY MIEJSCOWY Nowa droga ekspresowa to wygoda, ale i przekleń... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 23.01.11, 05:10
      Pamiętam jak w latach 90-tych jezdziło sie do Horolnej na pieczone pstrągi byly najlepsze jakie jadlem.wtedy horolna prowadził ojciec obecnego własciciela czyli Zbyszka.Po przejeciu Horolnej doprowadzil ja do ruiny gastronomicznej.Zbyszek to debil i kretyn w jednej osobie ,wiem bo miałem z nim do czynienia przez pare dobrych lat.Zbyszek ,Artur M. oraz Ekler z Milówki własciciel cukierni to banda oszustów.A co do KELNERA to cwaniaczek , złodziejaszek i akocholik z Zabłocia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka