Dodaj do ulubionych

poszukiwany/poszukiwana okolice Komorowic:)

11.02.11, 22:49
widać mamusie ruszyły na poszukiwania towarzystwa do zabawy, nauki i rozwoju swoich 2 letnich pociech to ja też się piszę :)
Mój synek ma 20 miesięcy i jest bardzo towarzyskim urwisem. Brakuje mu kontaktu z dziećmi więc jeśli któraś mama lubi pachnącą kawę i szuka towarzystwa dla swojej pociechy z mojej okolicy to zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Obserwuj wątek
    • nita9 Re: poszukiwany/poszukiwana okolice Komorowic:) 14.02.11, 12:45
      witam
      sorrki że tak nie na temat, ale jakbyś mogła to napisz mi jak się mieszka w Komorowicach jestem zainteresowana zakupem tam szeregowca ale nie wiem czy miejsce dobre, a generalnie mieszkam na Złotych Łanach pozdrawiam
      • gigilena Re: poszukiwany/poszukiwana okolice Komorowic:) 14.02.11, 14:33
        hej, wszystko zależy od dokładniejszej lokalizacji w tej dzielnicy tego szeregowca czy jakiegokolwiek domu. Tak ogólnie to ja nigdy nie narzekałam bo mam blisko przystanki, 5 minut do centrum samochodem a jeśli potrzebuję codziennych zakupów to i w centrum Komorowic mam "swoje" miejsca :)
        Mieszkam na dzielnicy domków jednorodzinnych także miejsca na spacery z dzieckiem czy rower mam nawet dużo. Tyle z wiadomości ogólnych mogę ci powiedzieć z doświadczenia:) jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć daj znać:) pozdrawiam
        • phere_nike off-topic 15.02.11, 11:58
          Gigilena,
          pozwole sobie off-topic - pisałaś o miesniaku wykrytym przez lekarzy, ktory komplikuje kwestie porodu. Mozesz napisac cos wiecej? Wolalabys na priv? Temat mięsniaka jest mi bliski....
          • gigilena Re: off-topic 15.02.11, 21:42
            hej, nie wiem w zasadzie co ci napisać w sprawie tego nieszczęsnego mięśniaka, bo sama jestem w fazie "strachu" i po przeczytaniu miliona przypadków u ciężarnych odstawiłam lekturę bo umrę zanim coś będzie u mnie wiadomo.
            Na ostatnim USG wykryto u mnie mięśniaka górnej ściany macicy (nie przylega do szyjki macicy), ma średnicę 8 mm i jest w trakcie obserwacji czy rośnie ponieważ zazwyczaj do 12 tyg ciąży pod wpływem hormonów mięśniaki rosną. Dopiero po tym czasie lekarz powie coś więcej, chociaż nie wiem co bo leczyć w ciąży się go nie da.
            Mięśniak może nie musi mieć wpływ na rozwój FIZYCZNY płodu tzn. może zabierać mu miejsce ale to indywidualna sprawa i teraz jest wskazane tylko czekanie - na moje nieszczęście.
            Mięśniaki rozwijają się zasadniczo u kobiet o wahaniach hormonalnych tj. po okresie rozrodczym lub też po 35 roku życia a ja do tego nie pasuję więc lekarz był nieco zaskoczony.
            Nie miałam nigdy badań hormonalnych bo nie miałam takiej potrzeby ale widocznie po urodzeniu pierwszego dziecka coś się zaczęło dziać bo przez okres niecałego roku wyrósł mięśniak i cysta na jajniku. Kobiety mające mięśniaki lub tendencje do nich zazwyczaj mają utrudnione zajście w ciąże a ja mimo tyłozgięcia macicy które jest teoretycznie też utrudnieniem zaszłam w obie ciąże do strzału.
            Tyle mogę ci napisać ogólnikowo, a może twój lekarz i twój przypadek jakoś inaczej przebiega i możemy się obie czegoś dowiedzieć i sobie pomóc w razie potrzeby?! Pisz jak tylko będziesz chciała może być na priv jak coś osobistego a jak ogólnie to na forum może się komuś to przyda. Pozdrawiam
            • phere_nike Re: off-topic 15.02.11, 22:40
              To pocieszę Cie. W drugiej ciazy miałam miesniaka o srednicy 4cm, i moj ginekolog kazal mi o nim wogole nie myslec. Wszystko przebiegało bez zakłócen. Zobaczysz, i u ciebie tak bedzie. 8mm to naprawde nic.
              Niestey u mnie urósł on po ciazy do 6-7cm, i teraz to juz mam problem - obfite miesiaczki, anemizacja, lekarz najchetniej wyslalby mnie od razu na stół operacyjny. ...
              • gigilena Re: off-topic 15.02.11, 23:05
                Oj kochana dzięki za pozytywne zakończenia kolejnego dnia zmartwień... teraz faktycznie 8 mm to nic ale zobaczymy czy nie urośnie. Widzisz sama, że tobie urósł dopiero po ciąży i chociaż małe to pocieszenie teraz ale z dzieckiem wszystko było dobrze a teraz...hmmm powiem ci że mi powiedział już teraz że po rozwiązaniu będzie ostro farmakologicznie działać w moim temacie bo i mięśniak i cysta świadczą o tendencji do tego typu raków niezłośliwych, które z czasem mogą się "uzłośliwiać".
                Czyszczenie macicy z mięśniaków operacyjnie też bym się poddała gdybym musiała, ale to kwestia opinii lekarza. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości idź na konsultacje do innego lekarza i zobaczysz co powie, a jeśli ufasz swojemu i jego metodom to nie bój się kochana i lecz póki można! Ja plują sobie w brodę że wcześniej nie poszłam prowizorycznie sprawdzić ale nie można czasem wszystkiego przewidzieć.
                Pisz koniecznie co i jak z tobą! Pozdrawiam cię i głowa do góry
    • e-dziunia Re: poszukiwany/poszukiwana okolice Komorowic:) 17.02.11, 14:30
      ja jestem z Komorowic. Mój synek ma 25 m-cy :)
      teraz pogoda nie sprzyja długim spacerom, ale jak się ociepli, to chętnie umówimy się na jakiś spacerek :) albo plac zabaw :)
      • gigilena Re: poszukiwany/poszukiwana okolice Komorowic:) 17.02.11, 14:52
        e-dziunia super! już się cieszę ! mam nadzieje że będziemy w kontakcie:)
    • 28sylwia Re: poszukiwany/poszukiwana okolice Komorowic:) 17.02.11, 16:48
      My tez jesteśmy z Komorowic a moja córeczka (21 miesięcy)
      wprost przepada za dziećmi.
      Więc bardzo chętnie wybierzemy się na jakiś spacer lub plac zabaw :)
      Pozdrawiamy
      • gigilena Re: poszukiwany/poszukiwana okolice Komorowic:) 17.02.11, 21:47
        mój synek też przepada za towarzystwem dzieci więc szykuje się fajna zabawa:)
        a jeśli przy tym mamusie wypiją pyszną kawę to już będzie super zabawa:)
        • 28sylwia Re: poszukiwany/poszukiwana okolice Komorowic:) 18.02.11, 23:06
          no to super :)
          teraz tylko pogoda musi nam dopisać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka