Dodaj do ulubionych

Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i auto...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 09:22
Artykuł z cyklu: Napisze to co wszyscy doskonale wiedzą i ponarzekam se, bo Polacy to lubią.
Pani Furtak, Fakt lub SuperExpress przyjmą Panią bardzo chętnie.
A własne historie i wspomnienia proszę opisywać w pamiętniku, blogu bądź w gronie rodziny.
Obserwuj wątek
    • janonet4-4 Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au 17.05.12, 10:52
      EURO 2012 TO dla wstyd ,co myśmy roboliśmy przez 23 lata -oto ci polska ,ciekawe gdzie są 4 bln stracone przez ostanie lata
      • aliveinchains Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au 17.05.12, 11:07
        Pani Iva naprawdę nie ma co robic w nowej, już oficjalnie Katowickiej odsłonie GazWybu..bo prawda jest taka, ze bielski dodatek to byl tylko z nazwy "bielski"...

A więc tydzień temu szefostwo RAŚowej gazety kazało pisać neutralny artykuł o mini spodniczkach. Teraz pani Iva jest ekspertem od infrastruktury.

Dobrze, że chociaz był wywiad z Okrzesikiem. Szkoda, ze tylko w dodatku Nasze Beskidy, bo w Katowickim GazWybie jakos nie wypadalo. Przecież ten człowiek jest na cenzurowanym u przyjacol z RAŚu. Notabene zajebisty był ten wywiad, Okrzesik duzo wyjasnił...szkoda, że GOPowcy tego w papierowej gazecie tego nie mogli przeczytac. Za to kolejne wypociny smolorza mogą...

• Gość: Rex Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i auto... IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 17.05.12, 11:13
      Bicie piany , jeżeli Pani redaktor nie chciała jechać Ex Ondraszek za 120 zł o 15 25 z Warszawy to można było jechać o 16 40 IR Szyndzielnia za 52 pln bezpośrednio do Bielska i jedzie 4,35. Akurat z Warszawą jeszcze mamy w miarę dobre połączenie i mimo remontów etc .Więc po cholerę taki durny artykuł proponuje jechać samochodem do warszawy teraz przy remoncie S8 ciekawe ile pani redaktor pojedzie .

P.S. A InterCity też można pojechać za nawet 29 zł.
    • Gość: hasiosznup Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i auto... IP: *.215.207.155-internet.zabrze.debacom.pl 17.05.12, 11:41
      Narzekania na infrastrukturę nie będzie bo gdy kibice przyjadą do Polski i usłyszą "koko koko", zobaczą naszą wspaniałą architekturę steropianowo-banerową z dodatkiem pseudo dworków z krasnalami to dopiero będzie wstyd.
    • Gość: wred Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i auto... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 11:43
      Wstydzić nalezy się przede wszystkim za pociągi Przewozów Regionalnych - śmierdzące, niedomyte, z toaletami gdzie strach wejść, z obsługa która ma problem powiedzieć coś poprawnie w języku polskim o innych nie wspominając. W przewodnikach dla turystów powinna być informacja że to atrakcja specjalna tylko dla turystów o mocnych nerwach i szukających ekstremalnych wrażeń bo inaczej wróca do siebie przekonani że Polska to 3 świat a przecież nie cały kraj ma poziom pociągów PR. Dobrze że to kilka ostatnich miesiecy PR na Ślaśku szkoda tylko że nie udało się tematu zakończyć przed Euro ale i tak perspektywa że za kilka miesięcy te brudne kible na torach znikna ze ślaskiego krajobrazu jest lepsza od perspektywy przeciągania agonii PR w nieskończoność.
      • Gość: fack Fu Fu Furtak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 12:01
        A ja najbardziej wstydzę się za "poloków", co wszędzie i na każdym kroku narzekają i zrzędzą na wszystko,
        bo nic innego nie potrafią.
        Pani Ewa Furtak niestety zalicza się do nich.
        Może ona po prostu nie ma z kim porozmawiać, nie ma przyjaciół.. Polecam papugę.
      • bahn Wejdzie KŚ, nic się nie zmieni, za to w GW cuda :) 17.05.12, 12:33
        KŚ wejdą na tą linię z podobnym taborem, tyle że wyremontowanym z naszych podatków - taborem, który równie dobrze mógłby dostać dowolny inny przewoźnik. Ale jak to będzie wyglądać? Tak jak istniejąca propa... promocja KŚ w GW. Nadal będzie za krótko i duszno, bo przecież składów nie będzie, o klimatyzacji nie mówiąc. Ale w gazecie będzie wszystko super, założymy się? :)
    • Gość: HH Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au IP: *.ssh.gliwice.pl 17.05.12, 11:56
      O naszym transporcie publicznym można powiedzieć wiele, ale na pewno nie to, że jest drogi. Bilet miesięczny w Bielsku czy w GOPie to wydatek 100 lub 138 zł. W Londynie bilet miesięczny kosztuje 615 zł (na ścisłe centrum) albo 1600 zł (na całe miasto). Zaręczam wszystkim, że obcokrajowców ceny naszych biletów zaskoczą bardzo pozytywnie (w przeciwieństwie do jakości usług rzecz jasna).
    • Gość: kolo ja pie...le ale to Pani redakcja kultywuje dorobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 11:58
      PRl, tzw. gruba kreska, obrona układu itp. ten burdel jest konsekwencją pewnej istotnej rzeczy ze mentelnie i gospodarczo dalej tkwimy w 89... prosze spojrzeć na Republike Czeską. Autobusy w Hiszpani wcale nie sa takie tanie. Przeliczajac na siłe nabywczą mojej wypłaty to bym powiedział ze drogie:)) Słaby ten artykuł

ps. ja tez podróżuję pociagami i kurde, ma pani starszliwego pecha, bo zawsze skałdy sa czyste obsługa miła i raz miałem spóźnienie (fakt na trasie Miko-Kato) Na dworcu faktycznie lekki bałagan z zapowiedziamy pociągów.. mam nadzieje że przejciowe.
    • Gość: mathias Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au IP: 78.104.133.* 17.05.12, 12:28
      Po pierwsze na Euro mało kto przyjedzie bo ceny w Polsce są kosmiczne. Po drugie, faktycznie, samochodem nikt nie przyjedzie raczej, bo każdy się boi, że mu go ukradną i nie ma też zamiaru płacić haraczu lokalnej milicji co 5 km.
      Co do bojkotu to w dłuższej perspektywie będzie to może na korzyść dla Polski, może władza w końcu się trochę opamięta, wypuści działaczy opozycyjnych z więzień, będzie bardziej przestrzegała praw człowieka
    • Gość: Mari Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.12, 12:38
      Czy Tobie ktoś płaci za krytykę artykułów pani Ewy?Nie ma przymusu czytania.Mnie interesują sprawy,które porusza i chętnie je czytam.Denerwują mnie durne opinie, takie jak np.Twoje.
      • Gość: zdzichu poKielichu Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au IP: *.252.61.145.internetia.net.pl 17.05.12, 12:50
        Przymusu nie ma również przy czytaniu czyichś opini :)
    • Gość: cojestgrane Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i auto... IP: *.150.154.109.internetia.net.pl 17.05.12, 12:41
      Przepraszam bardzo a na kogo pani glosuje tak od 20 lat ???
      • Gość: kolo Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 13:08
        pewnie na Cudotuska
        • Gość: d! Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au IP: 94.42.240.* 17.05.12, 13:19
          No tak, w końcu Tusk wszystkiego winien, zwłaszcza ponad 20 lat zaniedbań na kolei. Nie odpowiada tylko za gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz!
          • Gość: kolo Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 13:32
            To akurat Ty powiedziałeś... ja sie odnosze do infrastruktury a ministrem jest ktoś z rzadu PO(przez 6lat można zrobic dużo) no ale jak sie wstegi na 5km odcinkach dróg tnie i kwiaty przyjmuje to nie dziwota... przypominam, że mialo być o wiele lepiej
            • Gość: fack Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 14:00
              Mnie jest lepiej :)
            • Gość: d! Re: Wstydzimy się autostrad zamiast pociągów i au IP: 94.42.231.* 18.05.12, 13:39
              Co głosowanie na "cudotuska" ma wspólnego z infrastrukturą?
              Który minister infrastruktury w ciągu ostatnich 22 lat zrobił cokolwiek dla polskiej kolei? Wszyscy od prawa do lewa interesowali się tylko drogami, kolej traktując jak podrzucone dziecko. Efekty widać i wbrew pozorom nie da się ich łatwo naprawić.
    • Gość: Jaworze aliveinchains idealnie trafiłeś w sedno ! IP: *.play-internet.pl 17.05.12, 15:38
      To co od jakiegoś czasu wyczynia ta pani i wydawca wyczerpało już moją cierpliwość ! Czas zmienić wydawnictwo!
      • Gość: ck_slask Re: aliveinchains idealnie trafiłeś w sedno ! IP: *.c35.178.msk.pl 17.05.12, 18:18
        no właśnie dziwna jest ta redakcja katowickiej Szechteriady, która wszelkiego typu pierdnięcia i ataki na Podbeskidzie RAŚu ochoczo promuje w Katowickiej GW, a wywiad Furtakowej z Okrzeskiem który wypowiada prawdziwe do bólu słowa o granicy na Wisle nie na Białce tylko miał racje bytu w Naszych Beskidach, czyli dodatku niedostepnym na Górnym Śląsku. Jak to ma być obiektywne i rzetelne omawianie problemu to ja szczerze dziekuję.

Prawda raśowych kumpli Michnika z Katowic zabolałaby, bo Okrzesik dużo powiedział. Szczególnie odnośnie Śląska Cieszyńskiego. Dorze, że jest internet.
    • Gość: kace A kogo w Katowicach obchodzi jakieś EURO??? IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.12, 19:35
      Niech się wstydzą syfu we Wrocławiu Poznaniu Gdańsku a przede wszystkim w stolycy. TO są gospodarze Euro, to oni zgłosili się do organizacji i zostali wybrani i to u nich wszystko leży i kwiczy. Niech się kibolstwo trzyma z daleka od Katowic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka