ewa1w 21.05.13, 20:06 szukam dobrego ortodonty dla dziecka, może macie jakieś dobre doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorpressa Re: ortodonta dla dziecka 22.05.13, 15:53 Również szukam, poleci ktoś kogoś :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: ortodonta dla dziecka 03.01.14, 22:36 My jeździmy do Krakowa do Krakowskiej Poradni Stomatologicznej. Mają bardzo dobrych fachowców. Zawsze od 2 stycznia zapisują na NFZ i jak dziecko się raz załapie na pierwszą wizytę, to już do 12 czy 13 r.ż. ma opiekę na fundusz (wizyty, aparaty itp.). Kawałek trzeba podjechać, ale jak policzyć koszty wizyt i ew. aparatu to się opłaca. W Bielsku niestety nie mam doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: ortodonta dla dziecka 04.01.14, 10:36 Akastel, a od jakiego wieku dziecka zaczęłaś wizyty? Szukam sensownych informacji nt aparatów oraz wieku dziecka (ilości zębów stałych) kiedy należy aparat zakładać. Córce wcześnie wychodzą zęby stałe (jedynki i dwójki) i nie ma na nie miejsca, ale czy już teraz korygować czy czekać na więcej zębów? Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 Re: ortodonta dla dziecka 04.01.14, 17:38 Mnie ortodonta powiedział, ze mają być jedynki i dwójki i wtedy na pierwsza wizyte. Moje panny jeszcze nie mają dwójek, więc czekam. Koleżanka z pracy jeżdzi do Katowic, do przychodni w Gwiazdach, terminy około półroczne (na 1 wizyte). Odpowiedz Link Zgłoś
kwaliczek Re: ortodonta dla dziecka 05.01.14, 09:50 ciri a Ty gdzie jeździłaś z dziewczynami?? Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 Re: ortodonta dla dziecka 23.01.14, 16:12 Primadent w czechowicach, tam była ortodontka (prywatnie). teraz chodze pod platanem, bo tam mamy fajną dentystkę (dr Jastrzębska) wyrywanie mleczaków i przeglądy na NFZ, plomby też w normalnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
agastle Re: ortodonta dla dziecka 04.01.14, 21:15 Do ortodonty można chodzić z dzieckiem nawet od urodzenia, jeśli są jakieś nieprawidłowości albo obawy, że takie są. W tej poradni, o której pisałam, prowadzą nawet niemowlaki. Z córką jeżdżę od 2 lat, obecnie ma 6,5 i dopiero wychodzi jej pierwsza stała jedynka. Na razie stosowaliśmy płytkę przedsionkową, zobaczymy, czy będzie potrzeba poważniejszego aparatu. Leczenie nie zawsze polega na aparatowaniu. Tam, gdzie my jeździmy, trzeba się zapisywać na NFZ na początku roku, bo później jest problem z miejscami, rozpisują te pierwsze wizyty na cały rok aż do wyczerpania kontraktu. Później już jest się w tej puli NFZ i kolejne wizyty są wyznaczane wg potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: ortodonta dla dziecka 04.01.14, 21:15 Ten post powyżej jest mój, zalogowało mnie z innego konta. Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius_84 Re: ortodonta dla dziecka 20.01.14, 19:20 Tylko że BB np. są 3 poradnie gdzie przyjmują na NFZ, dzwoniłam w zeszłym tygodniu i w żadnej nie ma miejsc na ten rok! Czy ktoś się orientuje gdzie w okolicy na NFZ można się dostać ? Odpowiedz Link Zgłoś
i.n.f.i.n.i.t.y Re: ortodonta dla dziecka 13.03.14, 11:04 podbijam, bo też poszukuję ortodonty na NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius_84 Re: ortodonta dla dziecka 16.03.14, 20:42 Nic się nie zmieniło, w BB nie dostaniesz się do ortodonty na NFZ, miałam jechać do Żywca ale nie dojechałam, poszukaj w miastach obok. swiatprzychodni.pl/specjalnosci/ortodonta/slaskie/5/ w Żywcu nie ma kolejek swiatprzychodni.pl/osrodki/indywidualna-praktyka-stomatologiczna-lek-stom-ewa-baran-zywiec/ Odpowiedz Link Zgłoś