Dodaj do ulubionych

Ojciec Bashobora w Rychwałdzie. "Potężna moc zs...

• petrucchio Szarlatan z Ugandy 10.08.13, 16:59
      Interesujący fakt: szukając w Google'u fraz John Bashobora lub John Baptist Bashobora, można znaleźć WYŁĄCZNIE strony polskie. Ten szarlatan nie istnieje poza Polską, nawet w rodzinnej Ugandzie. To nasza polska ciemnota go wykreowała.
      • wmc-33 Re: Szarlatan z Ugandy 10.08.13, 17:37
        Jak pogrzebać dalej, to dosłownie kilka ugandyjskich stron też się znajdzie, ale jak na faceta, który wskrzesza zmarłych, jego światowa sława (a konkretnie jej całkowity brak) jest dość zaskakująca. W każdym razie wybór Polski na miejsce prowadzenia biznesu wydaje się bardzo trafiony. Katolickiego księdza mało kto odważy się wyśmiać, lud boży mamy tępy że aż miło, więc podatny na zabobony, a do tego tenże lud jest znacznie liczniejszy i zamożniejszy od ugandyjskich wiernych, więc zyski będą zdecydowanie wyższe.
        • Gość: Zbafca Re: Szarlatan z Ugandy IP: *.181.24.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.08.13, 19:43

Tu jest ciekawy artykuł z Ugandy o tym "ojcu":
          www.monitor.co.ug/News/National/The-mystery-of-a-priest-known-for-healing/-/688334/1899190/-/cq1c0f/-/index.html
          Uwaga: gość jest tez kontaktem w Ugandzie dość tajemniczej "fundacji" Ariba www.ariba.eu/uganda2.aspx
      • Gość: czapla Re: Szarlatan z Ugandy IP: *.net150.okay.pl 11.08.13, 08:00
        Nieprawda ! np.: www.yesuahuriire.com/Latest/new-dawn-conference-main-speaker-fr-john-baptist-bashobora.html
      • Gość: polak z Canady Re: Szarlatan z Ugandy IP: *.dsl.bell.ca 12.08.13, 17:03
        Brednie wypisujesz wszechwiedzacy polaczku. Chyba nie umiesz szukac w internecie lub moze troche kiepsko znasz angielski. Dajesz piekny obraz swojej osoby. Wyobraz sobie ze jest bardzo duzo materialu w internecie w jezyku angielskim na temat tego czlowieka i jego poslugi na calym swiecie. Musze Ci powiedziec ze do Canady przyjezdza od kilku lat i nie jest On zadnym szarlatanem tylko czlowiekiem ktory ma dar uzdrawiania. Powala fakt wszechwiedzacych Polakow na tym forum.
        • szesnastusynowbenka Re: Szarlatan z Ugandy 12.08.13, 20:15
          Canada..., no tak.
          Od 1000-leci katolicki kraj, dluzej niz Polska.

Czy ten twoj nawiedzony gruchotrzep leczy rowniez amputacje?
          Mojemu tesciowi w Toronto obcieli dwie nogi powyzej kolan.
          Jest wierzacy 1000x bardziej niz Wojtyla.

Jak narazie, ani malenki paluszek mu nie wykielkowal.
          Prosze o twoja opinie katolicki baranie.
        • zwf Re: Szarlatan z Ugandy 12.08.13, 21:31
          No to proszę sobie poczytać po angielsku:

www.whywontgodhealamputees.com/
          A jak komuś odrośnie rączka albo nóżka albo choć mały paluszek to proszę dać znać.

Malaria kills one child in Africa every minute:

in.reuters.com/article/2013/08/08/usa-health-malaria-vaccine-idINL1N0G92BG20130808
          Może by ten 'człowiek, który ma dar uzdrawiania' tak trochę u siebie pouzdrawiał?

BTW, czy u was w 'Canadzie' mają może czaszkę dwunastoletniego Jana Chrzciciela (którą tak pięknie opisał Umberto Eco w 'The Name of the Rose'), bo to moja ulubiona relikwią i chetnie bym ja zobaczył:)
    • zwf Ciemność widzę, widzę ciemność.. 10.08.13, 17:15
      Dlaczego sukienkowi leczą cudownie tylko to, co może się 'samo' wyleczyć i potem mogą sobie (albo jakiemuś 'błogosławionemu' lub 'świętemu') przypisać zasługę?

Niech sprawią, żeby komuś odrosła ręka lub noga, a wtedy na pewno przemyślę sprawy wiary i religii raz jeszcze.

www.whywontgodhealamputees.com/

Na razie wolę bajkę o Sierotce Marysi od bredni o Maryi Pannie z Dzieckiem Zawsze Dziewicy:)
    • Gość: Zibi Ojciec Bashobora w Rychwałdzie. "Potężna moc zs... IP: *.omi.pl 10.08.13, 19:31
      Chcesz być zdrowym? nie pij, nie żryj, nie pal, ruszaj się, idź profilaktycznie do doktora... a tu bez żadnych wyrzeczeń, i tylko za 40zł. Świetna sprawa
    • bacaa Ojciec Bashobora w Rychwałdzie. "Potężna moc zs... 11.08.13, 06:09
      gusła polactwa sięgnęły rynsztoku....
      ten ciemnogród katolicki jest żałosny.
    • jerzy.zywiecki Ojciec Bashobora w Rychwałdzie. "Potężna moc zs... 11.08.13, 08:25
      Jak ten człowiek ma taką moc uzdrawiania za pieniądze, nadaną przez Jezusa, to niech będzie tak łaskawy i gratisowo, tak ze zwykłego miłosierdzia uwolni nasz naród od wszelakiego oszołomstwa. I to by była dopiero świętość i wielki cud dany od Boga.
    • j-230 Re: Ojciec Bashobora w Rychwałdzie. "Potężna moc 11.08.13, 10:00
      POLSKA CIEMNOTA KATOLICKA rządzi od 966 roku nic dodać -PYTAM KIEDY POLSKA KRAJEM BEZ WIARY KATOLICKIEJ bo z wiary katolickiej NIC NIE MA I NIGDY NIE BYŁO tak od 966 roku polska jest WASALEM WATYKANU i jego popleczników pytam KIEDY W POLSCE ZAMKNIEMY KOŚCIOŁY NA ZAWSZE TAK JEST INNYCH KRAJACH ,GDZIE OD WIARY KATOLICKIEJ SIĘ ODESZŁO i nastąpił ROZWÓJ TYCH KRAJÓW oczywiście w POLSCE TO JEST MOŻLIWE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Boja Ojciec Bashobora w Rychwałdzie. "Potężna moc zs... IP: *.204.81.140.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.08.13, 20:21
      To przykre,że komentuje się negatywnie coś, czego się nie doświadczyło i nie przeżyło.Jezus czyni wielkie rzeczy przez ludzi i chwała Mu za to.
      • zwf Czy odrosła komuś ręka albo noga? 12.08.13, 09:33
        Czy odrosła komuś ręka albo noga? Albo chociaż mały palec? Inne 'cuda' można już naukowo wyjaśnić, albo będzie to możliwe w przyszłości. Albo są po prostu obrzydliwym oszustwem.

Rozumiem, że Jezus działał również przez inwkizytorów i konkwistadorów. Chwała mu za to?
    • Gość: Zibi Ojciec Bashobora w Rychwałdzie. "Potężna moc zs... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.13, 08:49
      Szkoda mi tych ludzi i ich wyrzuconej kasy.
      Jan Bas..obora uzdrawia swoje konto bankowe.
      Naukowcy wyliczyli,że np. w Lourdes następuje samo uzdrowienie przez mózg ale jeden raz na
      ok. 6 milionów przypadków.
      Może odblokować układ nerwowy,wzrok,słuch,etc.
      Niestety nikomu nic nie odrośnie, nawet palec, mózg tego nie potrafi.
      P.S. Lourdes ostatnio zniszczyła powódź.
    • amg53 Ftasek Pienta do Barubara 04.09.13, 06:47
      tylko w Borubarze nadzieja,że mocą swą uzdrowi Ftaska Piynte i naprawi popsuty mózg.
    • Gość: kathe40 a kimże są baschobora , Caddedu, Mani Param IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.15, 23:36
      Ciemnogród z ciemnym murzynem za ołtarzem, Próbowałam sie uzdrowić z mojej trudnej choroby, jednak prócz wydania sporej sumy pieniędzy i starty czasu nic nie otrzymałam w zamian,Dziwne że w naszym kraju rozwija się bałwochwalczy kult pojedyńczych kapłanów którzy w sprytny, sobie tylko znany sposób manipulują masami, przecież to czysta iluzja żadnych konkretnych faktów. Ludzie idą zaślepieni jakąś magią, Ja w to nie wierzę, poza tym to grzech żerować na ludziach ubogich, chorych wmawiając im jakąś religijną niezdrową teorię, Epidemia tego procederu rozprzestrzenia się w zastraszającym tempie, Guru i jego sekta - kółko wzajemnej adoracji nie ma nic wspólnego z prawdziwa wiarą i Bogiem, To spęd ludzi przeważnie zepsutych i bogatych którzy tym wszystkim zawiadują, to właśnie Hydra z apokalipsy która pożera prawdziwy Kościół. Byłam tam i wiem jak to wygląda, w porę uciekłam.
    • Gość: kathe40 a kto jest w tych pseudo<wspólnotach>?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.15, 23:46
      dzieje się to w Polsce, gdzie kult kleru przewyższył kult Boga. Powstają jakieś "wspólnoty", w których gromadzą się ludzie o bardzo wątpliwych moralach i złej reputacji. Roznoszą jakąś epidemie zaćmienia religijnego, w którym nie szanuje się godności drugiego człowieka tylko głosi się bzdurne i nawiedzone teksty w których widzi się tylko siebie i kółko wzajemnej adoracji. Cieszę się że dostrzegłam to i w porę z tym skończyłam. To właśnie w tym "kółku" wzajemnej adoracji przez nich zwanym "wspólnotą" usłyszałam że jeśli się ma duże pieniądze to każde małżeństwo da się unieważnić. Osobiście wiem że jeden z franciszkanów z Rychwałdu pomagał dostać uniewaznienie małżeństwa po 10 latach życia w związku na kocią łapę i płodzeniu nieślubnych dzieci. Stłamsili tamtą pierwszą żonę, i wmówili jej że ten mąż to nie mąż tylko jakaś pomyłka, drugi przypadek to osoba która notorycznie w pracy kradnie i siedzi już od lat w takiej "wspólnocie" posługując modlitewnie,
      następny kręci biznes na przemycie.....kolejny to zboczeniec od którego nie mogłam się tam uwolnić, ganiał za mną mimo tego że jestem mężatką, guru tego zgromadzenia traktował ten fakt z dużą dozą humoru a ja żyłam w strachu,,,,, wogóle dużo by gadać, ale niestety to są przykre fakty.
    • Gość: kathe40 jeszcze jedna przykra prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.15, 23:58
      Wspólnota Trudnych Małżeństw SYCHAR w Rychwałdzie to jakis bliżej nieokreślony twór. Pewien ojciec, wieloletni opiekun tej wspólnoty głosił teorie: Każde małżeństwo jest do uratowania!!! po czym wyszło na jaw ze od lat żyje z panią psycholog której ROZBIŁ małżeństwo i z jego ust można teraz usłyszeć : Jestem najszczęśliwszym człowiekiem i nareszcie jestem na własciwym miejscu w życiu. Trudno to zrozumieć i przykro to akceptować. Braciszek ma 48 lat i twierdzi że jeszcze oczekuje dzieci z tego związku. Tak się własnie dzieje za kulisami Franciszkańskiego Domu Formacji Duchowej w Rychwałdzie, myślę ze władze kościelne wiedzą o tym ale cóż będą mówić? czyżby to był ten nurt modnej tak obecnie NOWEJ EWNGELIZACJI?? Ja wyobrażałam ją sobie trochę inaczej,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka